Отиди на
Форум "Наука"

Vulgaria

Потребител
  • Брой отговори

    67
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Vulgaria

  1. Мен, ти не знаеш ли, че Бешевлиев не е актуален по тез географски ширини. Тук са модни писания, които громят предимно ганчоценовщината. До момента се радват на обществен интерес цели две теми срещу ганчоценовския миш-маш. Едната подета от човек, който разгадава тайните на древните прабългари чрез контакт с извънземен разум. Г-н Вълчанов, бяхте предупреден двукратно. И Ви обещах, че трето предупреждение няма да има. Бел.мод.
  2. Впечатлен съм от данните за унищожените руски танкове за 30 август: 20 броя, или 1% от общо унищожените до момента 1974 танка. Това навежда на мисълта, че ВСУ използва масово снарядите M982 Excalibur.
  3. О, неразумни юроде! Поради що се срамиш от народностното си до 9 век име "вулгарин"? А в Гърция продължават все още да ни наричат "вулгари", въпреки наличието на графеми за транскрипция на звука "Б. И още нещо, в науката няма крайни или централни мнения. Има такива, зад които стоят научни аргументи и такива, зад които има само вятър и мъгла. Намеквам ти, че всяка дума, която напиша за шута на българската историография Бешевлиев мога да я защитя по категоричен начин.
  4. Напразни усилия да пребориш Бешевлиев по тъпота. Той все още е недостижим в нашата историография.
  5. Два въпроса за 1 мильон в контекста на темата: 1.Йоан Ассан 2 е цар на блъгари и гръци. Български или гръцки цар е Йоан Ассан 2? (И спрете да корумпирате родовото име "Асен". "Асен" е патриотична изгъзица на баняджиите. Фамилията, както и прозвището "Бялгун" са кумански и точка.) 2. Симеон е базилевс на ромеи (виж печата). Български или ромейски базилевс е Симеон?
  6. След малкия пробив вчера при село Томина Балка, дистанцията до Антоновския мост е под 32 км. Съоръжението вече попада в ефективния обхват на украинските, но също и на полските гаубици "Краб". Честито!
  7. Украинците използват дървени копия на системите HIMARS, за да заблуждават руските разузнавателни дронове. Досега 10 "Калибър"-а са били пратени за зелен хайвер, но без водка. Скоро чукчите ще почнат да пестят и от закуски, т.е. "калибри". https://www.msn.com/en-xl/news/other/ukraine-lures-russian-missiles-with-decoys-of-u-s-rocket-system/ar-AA11ggiU?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=c3d41d6b84e448cfc9bc37b245d2eae8
  8. Никога не е късно да пребориш собствените си заблуди. Казват, че било по-добре отколкото никога. За фалшивата триезична ерес и мазните борби на солунските дидаскали Кирил и Методий с нея. https://iliyanv.blog.bg/history/2022/02/16/falshivata-triezichna-eres-dogma-kato-falshiv-podvig-na-fals.1803807
  9. Ударът по един от мостовете на Николаев е в областта на мокрите желания на чукчите. Но все пак уцелиха коритото на река Ингул, което е несъмнен успех за руските военно-козметични сили.
  10. Томата, а какво мисли личния ти лекар по темата за "неизвестния внук на Аспарух"?
  11. Буря в чаша вода. Или водка? Ветеринарят е добавил в скоби след думата "гетите" уточняващото - "сиреч склавините". Но Симоката пише на друго място в хрониката същото по смисъл: "„... Войната между ромеи и перси се разнасяла и закипяла. А гетите, сиреч пълчищата от склавини, силно опустошавали Тракия”.
  12. Мярката изглежда пресилена. Проследяваща електронна гривна, пръстови отпечатъци1 днк-профил и такса100 евро на човек за финансиране на украинската армия биха свършили по-добра работа.
  13. Естествено, че има връзка между текста на Малала и Цеца - от една страна и с българите - от друга. Ако търсите пряка, директна връзка - няма да стане вашата работа и през следващите ви няколко живота. Намеквам и подсказвам - те не споменават "българи", а "вулгари". Когато се научите да правите разлика между двете и да разберете двете различни същности с лекота ще разберете какво ви казват Малала и Цеца. Тази опция я изключвам категорично за Тантим, Пейчев и Макебулгар. Те са особено тежки случаи. Няма как да стане в тоя живот.
  14. Петре, така и така сам си пишеш и четеш глупостите, поне промени заглавието и махни тъпизъма "склавински" от него. Някой освен Пешо да е чувал за "робски" език? Ужаст.
  15. Пейчев, това е форум за история, а не частния ти обор. Изложил съм научни аргументи. Отговаряш ентусиазирано с нечленоразделно мучене. Мученето не е аргумент, Пейчев, а звукова комуникация между говеда. А специално мученето ти за Тома "Славянина" влиза в класациите за топ-идиотия на всички времена.
  16. Пейчев, диалога с теб става труден, защото вероятно четеш само себе си, или ако четеш и други, имаш затруднение да разбереш написаното от тях. Хванал си само първата част от тезата ми - няма значение на роб, думата за роб е "дулос". Има значение за нарицателно име, което съм обяснил. Това второто, за нарицателното име ти се изплъзва, като змиорка от ръка на рибар. Казаното се отнася и за Атом. "Склавини" не е наименование на етнос. Все едно да кажеш, че варвари е име на етнос, но е по-тъпо. Най-мащабната ти тъпня, драги Пейчев, е, че всички склавини с времето ставали словени. Вече ти казах, за грешката на Божидар Димитров - превел "склавския народ на хазарите" като "славянския народ на хазарите". Хазарите славянски народ ли са, Пейчев? Арабина Ибн Фадлан нарича волжските тюрки "сакалиба", т.е. склави. Тюрките славянски народ ли са, Пейчев? А Мироки съвсем правилно ми е схванал мислата: латинското "вулгари" и гръцкото "склави" е едно към едно. Римските архонтства "вулгарии" с отпадането на латинския език като официален и заместването му от гръцкия започват да се наричат "склавинии". Да, представи се, Пейчев, - някои в империята са били по-привилегировани от други по отношение на относителната независимост и самостоятелност.Българите определено са били с едни гърди пред "цървуланковците" серви. Не някой Властимир или Радослав, а Муртаг спасява короната на Михаил 2 от Тома, кой Тома, Пейчев – славянина ли? Или Тома Склава, т.е. Тома Роба. Сега остава да изрецитираш пламенно, че арменците са слявани с тенденция да станат словени. Ужас, Пейчев. Работата е за лекар, не за исторически форум.
  17. Докато Атом тършува в джоба си, търсейки 1000 излишни еврака, малко суха статистика по темата: - Италианска легенда или Пренасяне мощите на папа Климент - нито дума за българи и България; - Кога и как маркоманите прегърнаха христовата вяра (Цръха и Страхота)- нито дума за българи и България; - Пространно житие на Константин - нито дума за българи и България; една издайническа дума "славянско" още в пълното заглавие "Житие и деяния на блажения наш учител Константин Философ, първия наставник на славянското племе" показва, че автор ментето не може да бъде набедения нещастен Граматик. - Похвално слово за св. св. Кирил и Методий - нито дума за българи и България; - Пространно житие за Методий - нито дума за българи и България; - Пространно и кратко житие на Климент Охридски - 1741 г., за пръв път някой от фалшивите херои е нарочен за българин. По темата е изхабен един танкер мастило, за това, че автори не могат да бъдат нито Теофилакт нито Хоматиан. Издайническите думи "славянска граматика" отпушва канала за мръсната вода. Но общо взето може са изхаби още един танкер с мастило, за онова, което не са забелязали критиците от 19 и 20 век. - Ако обаче се пренесем на терен и започнем да търсим имена на храмове, църковна стенопис и иконопис - от "Сан Клементе" до с. Беренде - тогава работата е тотално неспасяема. 101% измама, при това обидно елементарна и примитивна.
  18. Да поиграем на вързано. 1000 евро за начало? И без това К-19 ми се отрази зле на препитанието. Т
  19. Пейчев, кашата в главата ти относно склавите е невъобразима. Думата "склавос" е стара гръцка дума, използвана още от Платон и Аристотел. И през всички тези векове до днес означава едно и също: безправен роб, човек от дъното на архаичното общество. Думата изчезва когато безправието при робите изчезва, и на нейно място се появява нейната заместничка „дулос“ – пак е роб, но притежаващ редица базови човешки права. Дори до края на 19 век нашите прадеди са знаели много по-добре значението на думата, отколкото пишещите в тази тема: СКЛАВЪ – роб, пленник – Найден Геров, Речник на българският език , т.5 , стр. 171 Както казах думата изчезва през 3-4 век пр.н.е, за да се появи през 6 век като нарицателно име за варварски нехристиянизирани народи отвъд Византия, но също така и за жители на вътрешни архонтства в империята, наречени Склавинии, в които очевидно населението е имало по-голяма религиозна свобода и повечето жители продължавали да бъдат езичници. Константин Багренородни достатъчно добре е описал нещата. Да се твърди днес, че склави = славяни е диагноза. Божо Тъпото в знаменития ватиканския хит „Кога и как маркоманите прегърнаха христовата вяра“ е превел израза „хазарите, склавски народ“ в тъпнята „хазарите, славянски народ“. А да се твърди, че гърците не можели да произнасят СЛ не е диагноза. Това е изключително тежка диагноза.
  20. Тантим, какъв би бил резултата, ако ти събера мислите за "прабългарите" от форума и ги натоваря на кораба "Вера - Су"?
  21. Не само че са индоевропци, ами според Бешевлиев пишат на перфектен в граматично отношение гръцки. Следователно трябва да се види какво означава "дулос" на гръцки. Има логика, нали
  22. Боркото, ти си преценяваш дали да четеш или да не четеш Сотиров. Той следва логиката на доказаното "славянското " житие на Юстиниан. Аз лично не допускам хора с имена като Бигленица, Изток, Богомил, Лада, Речирад да са имали майчин език, различен от познатите ни днес славянски езици на Балканите. Хубаво е също, че си критична натура. Това гарантира, че никога няма да прочетеш книга на Златарски или Чобанов без да се погнусиш.
  23. Най-доброто научно изследване за Юстиниан е написано от българина Георги Сотиров: "Убийството на юстиниановата самоличност". В предговора Весела Трайкова специално благодари на Иван Стаменов за това, че е предоставил най-ново издание на монографията. http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf
  24. „Булгар” или „Болгар“ е руския фонетичен вариант на оригиналните тюркски наименования. И като такъв възниква през 16-ти век. На чувашки е Пӑлха́р - фонетично „Пълхър”, а на татарски - Bolğar, фонетично - "Болфар”. Табов, доста е трагично през 21 век да говориш за волжки българи и Волжка България. Не съм очаквал такъв елементаризъм, че на всичко отгоре качен в Ютюб. https://ru.wikipedia.org/wiki/Волжская_Булгария

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...