Отиди на
Форум "Наука"

T.Jonchev

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  3920
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  71

T.Jonchev last won the day on Август 10 2019

T.Jonchev има най-харесвано съдържание!

Репутация

2814 Доцент

2 Последователи

Всичко за T.Jonchev

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

21520 прегледа на профила
 1. Има неща, които са общоприети. Арианството е класифицирано от църквата още преди векове като христологична ерес. Еретическите учения са отклонение от официалните догмати на църквата, но са част от християнството и привържениците им са християни. Точно поради тази причина, когато еретик се приобщава към официалната църква, това става с отречение от заблудата, а не с ново кръщение. А фактът дали някой конкретен човек приема или не християнството на арианите, нищо не променя по същия начин както Богоров с "драсни, пални клечица" не е променил употребата на понятието "кибрит".
 2. Напротив - християнство е. Основното му различие с Никейския символ е дали Христос следва да се приема за единосъщ с Бог-отец или за подобосъщ. Арий губи в споровете и е обявен за еретик, но учението му има голямо разпространение през IV - VI век.
 3. Може би поклонниците на Ценов най-сетне проумяха, че той не е величие, което си струва преклонението или най-малкото - че няма как да пробутват тук ценовските виждания.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...