Отиди на
Форум "Наука"

Жо Ро

Потребител
  • Брой отговори

    144
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Жо Ро

  1. Не е нужно, достатъчно е да се знае, че е бил стипендиант на Сорос. Сорос не дава стипендии на кого да е. Играта против него е част от плана, щото Орбан изведнъж сменил бялото яке с черно. Така работи болшевишкият октопод, чрез създаване на фалшиви опозиции.
  2. Че беше провокация, беше. Хванал съм се не по своя воля, а защото са ме хванали и защото тази държава ми взе здравето само защото съм българин и не принадлежа към бялата раса, която превзема страната чрез подмяна на населението, което беше особено силно по времето на Тройната и ГЕРБ. Страната е, била е, ще бъде и трябва да бъде разделена на бели хора и българи, до изчезването на първите от етническия микс в нея. Точно те в момента разделят общественото мнение, тъй като са еднакво добре приети и в Русия, и на Запад и имат огромен икономически интерес от подобни конфликти, разделени и Отровени общества. Обяснявам го за първолаци, предполагам повечето членове на форума го знаят.
  3. Аз го правя само когато открия някой, който го заслужава, един вид feedback. За войната и престъпленията имаш право, но подобни хора не се поддават на рационални доводи и не заслужават да се спори с тях, защото така само им наливаш вода в канчето или си като тях. Просто ignore.
  4. Прави ми впечатление, въпреки че не харесвам @Втори след княза особено, че се държиш по един и същ арогантен и психопатски начин с всеки, чието мнение не ти допада. Някак си се притеснявам, че ти идва по бащина линия, знаеш ли?
  5. Докато хора като Атом, nik1 и gmladenov управляват страната няма да имаш този шанс. Обърни внимание на това как веднага се хванаха за думите ми за "разделянето" на България и почнаха да вадят дейци на БКП от останалата част от страната. Разбира се, дойде и опорката да не би Путин да ми плаща Това поведение се описва с българската поговорка "Гузен негонен бяга", за която те и да са чували, едва ли могат да проумеят. No country for white men!
  6. Само че у нас богатите не са това, което бяха. Няма мутра, олигарх или политик, който да не е произлязъл и да не е подпомогнат от БКП и ДС. @nik1 Икономическите ти бълвочи, с които прикриваш анти-български расови настроения са повече от смешни. Пловдив никога не е бил български град и никога няма да бъде. Като е по-богат тоя район да се отделя в автономия, да не плаща данъци на централната власт, пък аз ще се погрижа всеки, който е родом оттам да се прибере вкъщи. За да може да му шуми Марица, щото обезбългаряването на страната започва още след "Освобождението", далеч преди комунизма. Той просто е финалната фаза. Извинявай, за Вишото пропуснах да кажа. То е на нивото на Паисий Хилендарски. Във ВСИ се справят много по-добре.
  7. Това са просто марионетки за пред обектива, както при всеки "лидерски" режим. Или си мислиш, че човек с интелектуалния капацитет на полупроводник може да бъде реален управляващ? Във всеки град могат да се открият предатели, още Ботев и Левски са го знаели чудесно, а и двамата са от южната страна на Балкана. Но за македонците си прав. И и Димитър Благоев, и Станишев са оттам. И, ако не помниш, тъкмо той начело на тройната ламя вкара България в ЕССР при възможно най-унизителните условия, като за награда получи висок пост и никога повече няма да се върне тук. Така работи политическата система в България.
  8. Говоря, разбира се, образно, защото за 135г. от Съединението са се случили масови преселения и в двете посоки, но не може да се отрече фактът, че в бившата Румелия няма нито едно обезлюдено село, а цяла Северна България без Варна и отчасти Русе и Свищов и Козлодуй заради АЕЦ-а просто я няма, селата са тотал щета, градовете след 1989г. също и в това няма никаква случайност, а е пряк резултат от безродната политика на БКП, разделила населението на "наши" и "фашисти, бивши и неперспективни хора" на ЧИСТО РАСОВ ПРИНЦИП. Това разделение съществува и до ден днешен, доколкото втората група все още я има и не е избита, изгонена или избягала, докато цялата политическа, икономическа и "интелектуално-научна" класа на обществото принадлежи към първата. Аз наричам това геноцид над българския народ и поради това не мога да нарека тези "хора" българи. Хората не са българи, за което носят пряка отговорност и точка по въпроса.
  9. Няма по-обща приказка от плуващия в облаците "български интерес", който има различна стойност във всяка продажна политическа уста, най-често използвана от отрепки като Радев, Нинова, Копейкин, Янев, Борисов, Сидеров и Каракачанов, т.е. руските предатели в политическата система. Другият отбор е ясен, но той е много слабо представен в лицето на ДБ. Войната е голямо зло, но дава възможност на непредубедените граждани (ако още има такива) ясно да видят зависимостите на родните политици и да си дадат сметка най-после, не само че не живеем в независима държава, но в такава, където сблъсъкът на разнородни геополитически интереси е довел до тотална деформация на обществото и неговата способност да разсъждава трезво, камо ли да гради общо бъдеще. Безумие е да се поставя икономическата изгода на пиедестал в олтара на "националния интерес". Това е истинското предателство, което се грижи за интересите на олигарсите и големите корпорации. Нормалните българи не са работна ръка втора употреба, умрели за огромни заплати. Познавам ги. България и в момента е достатъчно богата страна, но богатството е по джобовете на мафията и избрани олигарси със съответната геополитическа зависимост, а спечеленото продължава да се източва в офшорни банкови сметки, вместо да се реинвестира. Това е моделът на класическата държава-пирамида, установена в началото на 90-те и достигнала своя апогей при управлението на ГЕРБ, удобна както за Русия, така и за НАТО и ЕС, защото обслужва преките им интереси, докато краде най-нагло от собствените си граждани. Има сделка. А ти ми говори за предателства.
  10. Най-добре ще е да се разделим на русофилска,т.е. съветофилска, щото Русия отдавна няма, Източна Румелия, и просто България, която не знам накъде ще -филства, щото "ние" сме свикнали вече над 200 години да -филстваме навсякъде, но не и към собственото (щото такова няма?) Най-интересното е, че най-големите русо-съветофили доскоро бяха и най-големите еврофили, но това е лесно обяснимо, като нямаш личност е лесно да сменяш ориентацията накъдето повее вятъра. Та значи, съветофилска-еврофилска Източна Румелия, Урсула да си ги прави каквото иска, еврорегион Тракия ако иска, бла-бла-бла, и България, която ще е член на ЕССР по принуда и ще се държи с тях както подобава на една независима държава, а не на желатинова безхарактерна колония, както е от 2007г. насам. Предлагал съм го и преди войната и това е единственият начин България и българското да оцелеят като нация в месомелачката на съвременния нео-болшевизъм, който владее както ЕССР, така и Русия, и се различава единствено по икономическите методи и политическа структура, които ползва. Малко предварително, но честит ден на Европа?
  11. С мисионерска поза, векове преди Кирил и Методий. Останалото е шменти-капели, като "Гетика" на Йорданес. А на мен като малък едни араби пред блока ми викаха "Герги", щото не могат да кажат "о", сешсе?
  12. Славянската етнолингвистична група е резултат от християнско мисионерство сред балто-тракийските племена, нещо като тези при американските индианци. Подобен фалшив, изкуствено създаден от теокрация език е високонемският. Абе кво говоря глупости, дай да си дойдем на нумерологията : 66+72 = ? 1762 ? 1837-1873 1876 1877-78 Някои така разбират света, колкото и имбецилно да звучи. Гответе се за Третия Ренесанс.
  13. Славяните като етнос, разбира се, са измислица. Става въпрос за балто-тракийски племена в и извън състава на Византия, наречени така след тяхното поробване, т.е . склавинизиране. За да прикрият този факт, византийските хронисти измислят термина "словенски" (ѩзꙑкъ словѣньскъ) на базата на който създават един изцяло фалшив етнос с изкривен балто-тракийски говор, съставен основно от "славянизирано" близкоизточно и египетско население, чрез чието насилствено разселване след 6-ти век се цели разширение на империята. Част от този мит е православието като "религия", една кой-знае-под-чие-влияние-създадена редакция на западноримското християнство, всъщност сатанински култ, почитащ смъртта на Иисус, създаден за да се унищожат апостолическите и ариански християнски населения на територията на Балканския полуостров, към които са принадлежали и т.нар. "първобългари", а след т.нар. "Ренесанс" и остатъците от християнските населения в западната част на Европа. Последна пада Великобритания, някъде в средата на 19-ти век, а официално с идването на власт на Сакскобургготите в началото на 20-ти. Следват две режисирани световни войни, масов геноцид по света и у нас, а днес сме изправени пред трета такава. Z
  14. оригиналното значение на думата е 'колело'. изглежда, че чекръкът като изобретение е дошъл от индия, защото е запазена индийската форма, за разлика от "чарк", което изглежда да е заемка от персийски с характерната метатеза. "Най-ранните ясни илюстрации на чекрък са от Багдад (1237 г.), Китай (ок. 1270 г.) и Европа (ок. 1280 г.) и има доказателства, че чекръците вече са влезли в употреба в Китай и ислямския свят още през единадесети век."
  15. О, извинявам се, твърде майсторски е написано и въобще не можах да доловя сарказма. :))) Но за името, свързано с тюркския корен с това значение не съм много съгласен. Това не може да бъде автентично самоназвание, пък както вече установихме, генетиката е много близка до тази в Сърбия и Македония, тъй че според мен проблема идва отдругаде.
  16. Предвид последното мнение (това по-горе), което по очевидни причини никой не желае да коментира, за пореден път не виждам начин - дори при съществуването на нормална академична теза за произхода на етнонима и държавата, подобни питекантропи да бъдат вкарани в нейните рамки. За мен решението е елементарно - нека всеки се чувства какъвто пожелае, стига да не намесва в бълвоча си понятието "българин". А ако румънците са римляни (?!?), моля да заповядат да ни окупират, с което да приключат междуплеменните кавги. Обаче на кой му се занимава с такава сган от траки-автохтонци, македонци-патриоти, православни русороби, германофили-национал-социалисти и какви ли още не откровени българомразци, които ще продадат и майка си за едната далавера?
  17. Извинете за спонтанната намеса, но първо прочетох "канибализма" и все още не мога да си отговоря на въпроса. Ако не е трудно за някой мъдролюбец, дали би могъл да поразмишлява по темата В замяна обещавам да си направя труда да разбера що е то компатибилизъм и дали се пие или яде, благодаря.
  18. Нормалното и първичното е любовта към рода и близките, родината винаги е била една виртуална химера, която в нечии болни мозъци се измерва в квадратни километри и може да се види на картата. Излишно е да споменавам съдбата на останалите оцелели воеводи и тази на техните роднини в "освободена" България, но се обзалагам, че на мнозина им се е приискало никога да не бяха тръгвали да я освобождават. Защо - ами нека не цитираме пак Пенчо Славейков, че ще станем банални. Толкова за родину, за Сталину.
  19. И аз го изгледах с "интерес". Направи ми впечатление фокуса върху идеята за гордостта, тъй добре застъпена от въпросните автохтонци. Нерде апостолически църкви, нерде траки, нерде гръцката писменост "създадена" (припадам) от тракийски мъдреци. Доцентката се кефи на идеята да фалшифицираме историята си съзнателно с комерсиална цел, невероятно научно постижение.
  20. Крайно, крайно, колко да е крайно? В крайна сметка каквото повикало - такова се обадило. Модерна история е тази след 1878г. Репресиите на властта над най-общо казано българите - неправославни християни са нечовешки и за тях има достатъчно информация. А ги наричам така, защото за тях приемането на исляма е спасение от догмите, гоненията и терора на православната църква - ако се поразровиш ще видиш, че сред предполагаемите предци на т.нар "помаци" са павликяни, богомили, други еретици, боляри и общо взето всеки нормален оцелял несъгласен с православната чума, налегнала българските земи. Този терор продължава и до ден днешен. Властта не търпи инакомислещи и всъщност въобще мислещи. Васил Априлов : Ей така - някои са бягали от турците, други - от религиозните фанатици.
  21. Ще използвам този цитат, за да развия точно обратната теза. А тя е, че България е единствената държава в Европа, където омразата е насочена към етноса, дал името на страната. Още от "Освобождението" насам у нас сред висшето общество е модерно да си -фил и -фоб. Имаме си германо, англо, франко, русо, турко, гръко и какви ли още не -фили и -фоби, които тачат чуждите ценности много повече от собствените си(днес това важи с особена сила). Да, като във всяка друга нова държава, отцепила територия от една мултиетническа империя, и в България населението има смесен и разнороден етнически произход - така е било още по времето на Първата и Втората българска държави, когато държавообразуващият етнос е бил вероятно малцинство, особено извън днешна Североизточна България, където е бил най-силно концентриран поне до средата на 13-ти век, когато нахлуват нова порция степни народи, които така добре и бързо се асимилират, че стават основатели на цяла династия още преди края му... С идването на османотурците нещата придобиват съвсем извратен характер, тъй като в общоносител на българското се превръща не етно-културният, а чисто религиозния признак. Същият е в основата и на образуването на модерната държава, която не само че неглижира и дискриминира, но провежда ип олитика на насилствена асимилация и ТЮРКИЗАЦИЯ на българо-мохамеданите (1912-1918г.), които, според генетични проучвания са най-близо до българите от Предосманския период, поради затворените общества, в които живеят. В този ред на мисли Възродителният процес е най-голямото престъпление срещу българите като народ. И за всички трябва да е ясно кои са неговите идеолози. А мършата (нацията) си я задръжте и си я дъвчете - и си поканете пак да ви управлява я некой европейски монарх, я Говорит Москва, я Костов, Станишев, Борисов. Защото България е единствената страна в света (с изключение на САЩ), която никога в модерната си история не е била управлявана от представител на етноса, на който е кръстена. Но дори в САЩ вече имат министър - индианец. П.С. Не се гордея с нищо, мразя националистите и патриотите безплатно. А за Серафимов, ветеринаря, Копейкин и други рубладжии - по-добре да не казваме нищо.
  22. Здравейте, от известно време насам безуспешно издирвам няколко народни песни, популяризирани от чуждестранни изпълнители. Ще съм много благодарен, ако някой ги е чувал и знае къде могат да бъдат открити. Превъртайте, ако електронната музика не ви допада. Благодаря. :
  23. Тази дума по никакъв начин не влиза в научния смисъл на "заемка", но все пак я обявявам за дума на деня. И честит имен ден на който там!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...