Отиди на
Форум "Наука"

Mirolub

Потребител
  • Брой отговори

    261
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Mirolub

  1. Ето още един враг на Украйна: https://myrotvorets.center/criminal/dyreva-velislava-ivanova/
  2. Ето пример за това кои са враговете на Украйна: https://myrotvorets.center/criminal/pyrvanov-georgij-sedefchov/ РОССИЯН И ДРУГИХ ВРАГОВ НАДО УБИВАТЬ И НЕ БОЯТЬСЯ ЭТОГО ДЕЛАТЬ
  3. Що пък хората от Донбас и Луганск да са терористи ? Кой го казва това ? Завзелите властта в Донбас и Луганск са най-обикновенни хора, повечето от тях са били миньори, най-обикновенни работници. Терористи се показаха киевската власт. Фашистките изяви на новата киевска хунта нямат брой, изстъпленията им са документирани в премного. Като се почне с запалването на хора в профсъюзния дом в Одеса. Въобще в 21 век да се избиват хора само заради етническото им съзнание е недопустимо фашистко престъпление. Киевската власт си затваряще очите пред подобни престъпления на фашистките банди, нещо повече - тия фашистки банди бяха поощрявани и награждавани. Сега по време на войната същите някогашни фашистки банди се превърнаха в ядрото на националистически батальони. Американските служби вместо да търсят някаква справедливост и правосъдие действат в обратната посока - задействаха цялата пропагандна машина на Запада и въведоха тотална цензура в социалните си мрежи в подкрепа на тия про-фашистки и про-националистически течения. Действията на американците са подобие на стратегията в Афганистан с мобилизирането на муджахидините и създаването на Ал Кайда. Въпрос на време е терористичната същност на украинския национализъм да се пренасочи срещу съседните страни и Запада. Конфликта им с Полша е неминуем. Украински терористични атаки може да се случват не само на териториите на Украйна и Русия. Подобни може да има дори и в България , както и в Западна Европа. Видяхме какво стана със Севрния Поток. Има още много какво да се случва.
  4. Патакламата е започната по една или друга причина. Имаш буре с барут, все едно е къде ще пуснеш искрата, откъдето и да драснеш все ще гръмне. Въпроса е как да се гаси огъня . Както каза президента ни - даването на още оръжия е все едно да гасиш огън с бензин. А защо Украйна се оказа буре с барут ? На времето Балканите бяха такова едно буре с барут..
  5. Младенов, не ти ли омръзна да пишеш глупости бе приятел? Какво толкоз си се захванал с немощния и недъгав старец Путин, дето по украинските прогнози беше болен от рак и трябваше отдавна да е умрял? Май това си го позабравил, но както и да е... Каква е тая супер власт на някакъв неизлечимо болен ? Ами че няма как, не се връзват работите им ... ( тия на украинската пропаганда).. Путин може да нареди, но може и обратното... да си замълчи и да остави една фракция да се бори с друга... И евентуално в някакъв късен момент Путин се обажда и казва думата си.. Но думата на Путин в техните си среди е нещо като присъда.. И тежко му и горко на оня дето е в немилост.. Видяхме го това в действие. А относно това кой командва парада? Дали това е Медведев, или Песков, или пък самия Путин? Или пък възстанника Пригожин ? Не е толкоз лесно да се даде еднозначен отговор. Днес може да е все още Путин, но утре нещата може да се обърнат или да се объркат... Няма нищо сигурно, точно обратното.. Дори и тия във Вашингтон и в Лондон го разбраха това .. Само ти Младенов не си го разбрал и няма скоро да го разбереш.. Дори и Путин да падне, ти Младенов все ще си живееш със страха от Путин и с призраците на Путин и Сталин и Ленин ... че и на Маркс и Енгелс... И на Жана Д'Арк, че и на Спартак.. Избора си е твой Младенов... Или си живеи с призраците, или се огледай и приеми действителността.. Но за съжаление ти нямаш никакви шансове да прогледнеш в действителността... Според мен края на Путин ще е само в полза на Русия.. Трудно ще им е.. Няма спор.. И вероянто ще се намери кой да го замести. Дори и да минат през поредната гражданска война.. Русия все някак ще се оправи.. Но ти Младенов никога няма да се оправиш.. Съжалявам че се налага да ти го кажа в прав текст.... За съжаление дори не знам кое те е довело до тая патология, но това е положението...
  6. Това е тема клопка.. Собственика на сайта и администратор в същото време ви припитва за вашите политически и геополитически предпочитания. Ако кажете какво мислите и ако това не се хареса на "главния" имате всички шансове да ви блокират и отрежат от всякакви политически дискусии на тоя форум. Избора си е ваш. Ако искате да участвате в тоя форум трябва да се харесате на главния и на кликата му.. Това е тяхното разбиране за демокрация и честност.
  7. След перфектната публикация за взривовете по Северен Поток 2 - има ли смисъл изобщо да коментираме? Кои са лъжците и кой казва истината? САЩ и Великобритания сами се оплетоха в едни лъжи, дето те самите ги сътвориха. В същото време разследващият журналист Seymour Hersh дава доста подробно описание как са се случили събитията.. На кого ще вярвате? Seymour Hersh е на 85 г, наследник на литовски евреи. Човека е на такива години, дето няма какво да губи и си казва истината, това което може, това което е правил цял живот. Ако си мислите че някакъв си американец от литовски-еврейски произход е платен агент на Москва - толкова по-зле за вас. В крайна сметка цялата тая бъркотия и дандания я сътвориха един куп американски мафиози и чест му прави на Seymour Hersh че дори ги посочва поименно кой за какво точно е отговарял. Сега след тая публикация всякакви нови коментари от САЩ са смешни и жалки. Antony Blinken - се чуди какво да каже - дали да поеме отговорност за успешната мисия на тайните служби - или напротив - да се дистанцира и да се крие... Проблема им е че никой не знае как ще реагират руснаците. Щото ако се ядосат руснаците - утре могат да бомбардират я Лондон, я някъде другаде. А никой не смее да предложи на Москва такова предизвикателство. Дори и да е свършена белята - тия ще се правят на ни лук яли... Пръднята е пусната. Всички я миришат. Но пръдналия не си признава. При това горе долу всичките го знаят кой е и откъде идва.. Тогава кой е лъжеца? Защо защитниците на демокрацията, правдата и прочие се превърнаха в такива страхливци и долнопробни лъжци? Взривихте газопроводите - ОК.. Но що се криете в мишите дупки ? Ами поемете отговорност за случилото се? Поемете си отговорността страхливци подли , нагли и неприятни... Кажете си какви ги вършите и защо.. Докога ще поощрявате самоубийството на една нация? То е ясно че украинците никой ги няма за нищо, но поне Запада да прояви поне малко честност и самоуважение. Иначе наивните западняци ще продължат да си вярват че Русия , както винаги е виновна за всичко , вкл. че сама си взривява газопроводите..
  8. Добре, некак се съгласим за разликата между Путино-филството и Путин-иZma . Тогава с какво Путин е по-лош от другите: Медведев, Лавров, Захарова, Пригожин, Кадиров ? Вероятно имат и други кадри. Путин е донякъде балансьор, успява да задържи едните, дава правомощия на другите. Въобще прави това, дето се налага да се прави в една огромна държава. По отношение на законите и законността - има какво да се желае. Но нека не се заблуждаваме: същите неща се правят и в САЩ и западния свят, макар и в други мащаби. Примерно диверсията със Северен Поток? Не случайно започват да се надигат гласове че Байдън е престъпник и трябва да бъде свален и съден. Така както Путин "поръча" и одобри ликвидацията на някой опозиционери, по подобен начин САЩ подсказаха и подпомогнаха Украйна за физическото ликвидиране на про-руски опозиционери и дори хора намиращи се в РФ. Въобще доктрините са опасно нещо. Аз имам подозрения, че ако не беше се почнало с СВО, то сега щяхме да сме в 5 или 10-та вълна на КОВИД изолациите. Или пък щеше да е започнала война на Тайван със Китай.. Или пък нещо друго щяха да ни сервират режисьорите.
  9. Да си путинофил в България е липса на родова памет и национално предателство !!!! Що за лозунг е това? Какво общо има родовата памет с България , с националността, с Путин и предателството? Що за нелепи асоциации в това комунистическо заглавие? Навремето така ги правеха плакатите: всяка издоена крава - е куршум в империалистическия враг... Сега обаче бившите комунисти замениха "Американския империализъм" с Путин.. И от тук нататък всичко е 1 към 1. Напред другари , да доим кравите, Путин ще падне. Вероятно Байдън по-рано ще сдаде багажа, но на кой колкото му е писано. Интересно ми е анти-Путинофилите за кого всъщност са? За наркомана Зеленски? За Байдън, или за някоя поп звезда, в стил Кание Уест... Много по-лесно е да се каже анти- ... Но кажете за кого сте про-... Тука има тенденция да се внушава путино-филия, при условие че досега не съм видял ни един заклет путинофил.. Аз самия съм против Путин, по-скоро съм за Навални и за Христо Грозев. Но ситуацията в света и в Русия е сложна. Ако падне Путин, Русия ще я няма. Може после да си имате работа с Медведев или с Кадиров или с Пригожин. Путин може да се окаже по-малкото зло. Дори и да се разпадне Русия, от остатъците на Русия може да се формират 5-10 Северни Кореи и още 1-2 Украйни... Това по-добрия избор ли е?
  10. Значи ако погледнете историята и езика на Украйна - виждате 2-та периода: 1. Древная Русь, формирала се под непосредственото влияние на Първа и Втора Българска държава. 2. Вторият – 1458-1798 гг. Украйна е под поданичеството на Полша От времето на професор Иван Шишманов е изминало повече от век. През това време много събития са се случили. Украйна не се е избавила от полското наследство, нито от руското, нито от съветското. Едва ли можем да кажем, че Украйна си спомня за българските си корени, нещо което споменава професор Иван Шишманов. Цитатът на Ник1 до голяма степен е потвърждение за "полския" произход на украинството и за отдалечаването му от първичните корени, тоест от старо-българския и църковно-славянския.
  11. Аз пък ти твърдя обратното: колкото и да беше изкуствен: имаше югославски фолклор и югославски етнос.. Макар да не просъществуваха за дълго. Сега ти го докажи обратното за украински фолклор и език: имало ли ги е? Изкуствени ли са ? Кога са се появили? И подобно. За Югославския знаем достатъчно, но украински етнос, език и прочие са пълна мъгла . Като тръгнеш да го изследваш или ще допреш до поляците, или до руснаците или до власите. Ако идеш още по назад може евентуално да се докоснеш и до скитите, ама това няма как да се докаже по никакъв начин. Трябва да се прави разлика между език и диалект, между етнос и нация. Съвременните украинци са по-изкуствено създадени и от Югославяните. Поне Югославия я имаше и преди СССР и комунизма да стъпят на Балканите. Забележи: Югославия съществува от 1 световна война до разпадането на съветската система. А Украйна започва независимостта си от разпада на съветската система.. Кой етнос е по-истинския? Югославския или Украинския ?
  12. То някога имаше някакъв си етнос: югославянин, ама отдавна тоя етнос вече го няма. ПП. украинския етнос е толкова етнос, колкото югославянския. При бившите югослявяни поне са си ги изяснили кои са етноси, националности и прочие, докато укропите не правят разлика между етнически малцинства и гражданство, (политическа лоялност). Укропството е тежка форма на психоза. Нещо повече - на държавно ниво укропството не е доизяснено, укрите си имат търкания с всичките техни етноси: гърци, унгарци, румънци, българи, руснаци, че дори и с поляците.. Да им се чудиш въобще що е това етнически украинец и откъде са му корените..
  13. Когато предците на българите в Одеса и Буджака са избягали натам, помисли си в коя държава са отишли? В такава с център Киев, или с център в Петерсбург или Влашко? Онези българи от онова време са станали поданици на руския император. Това че някои от съвременните бесарабски българи са се поукраинчили не ги прави украинци по произход и гени. По-скоро са част от завоеванията на украинската пропаганда. Сигурен съм че има разделение и при бесарабските българи, едните ще са с Зе-ле, а другите против. Друг е въпроса дали тези против могат изобщо да си кажат мнението?
  14. Напоследък взеха да ловят украинците като пилци по улиците и да ги наблъскват в някакви фургони без прозорци - от там директно за фронта. Като викнат полицаите - полицаят пише повиквателната и я връчва на жертвата.. Естествено с преимущество се хващат мъже от руско-езичните райони. Не се знае какво се случва на отказалите, но можем да предполагаме.
  15. Това което става по света ще става и в България. Няма как България да е изключение от общите тенденции. Примерно ако хората идат да живеят високо в планините, садят си картофи и я карат на хляб и вода.. Месят си хлаба на ръка, смилат си житото с камъни... Но Бг е избрала технологичния път и пътя на науката. Ако продължи сега с това добиване на шистов газ, а земята я разорат за въглища и злато - то скоро от тая земя и хляб няма да може да се изкарва. Както е тръгнало ще последваме съдбата на Сахара.
  16. Изгледайте го това видео... Слава Украине!.. и героям слава ! Погледнете датите на гробовете.. Но явно изводите не са направени.. Помислете колко нови такива гробове сега ще има след Соледар .
  17. Скриха се като .. мишки. Нека се радват на свободата си в бърлогата, тоест кочината.
  18. Що така днес никой не коментира по темите за Украйна? Да няма технически проблем?
  19. Тая война в Украйна е нещо като завършек на Студената война. Опит да се приключи с остатъците от СССР. Подготовката за тая война е може да се каже още отпреди преврата 2014. Вчера излезе много хубав материал от Анатолий Шарий.. Оказва се че има едно наше момче български гражданин / с вероятностен произход - бесарабски българин/.. Това момченце се оказва че е замесено в свръх секретните служби , произвеждащи ядрените бойни глави за РА. Но "нашето" момче си купува половин остров в Швеция, дето е разположена секретна военна база, не руска разбира се.. И всякакви такива неща. Изглежда че това новоизлюпено българче вече работи за НАТО , и в същото време знае за всякакви секрети от Русия.. Пита се кой ли му е дал паспортчето.
  20. Какво има да се предвижда? Та повечето от тия събития бяха запланувани, програмирани. 2014 г - смяната на властта си беше част от оранжевите и всякакви цветни революции. Това си стана и при нас , но за нашите условия нямаше кой да се заинатява в тази или онази посока. В България нещата се случват , идва нова власт, почват се нови промени.. И обикновенно новата власт се проваля с гръм и трясък и така се отваря път за следващи революции или смяна на влатите. Украйна обаче е твърде голяма държава, много хора, много ресурси. Много повече интереси. През далечната 2014 г нещата бяха много мъгливи и никой много не разбираше какво се случва там. Дори и за Майдана не знаем много дали беше про-руски, или анти-руски, про-европейски, или анти-европейски. Дали бяха за Янукович или против. Имаше ги всякакви там по онези времена. Майдана стресна хората от Крим, случиха се Кримските събития. Отцепването на Крим пък стресна западните националисти. Безкръвното отцепване на Крим беше последвано от доста по драматични и кървави събития в Донбас и Луганск. Но пък там формално нямаше руско признаване, нямаше никакво международно признаване. Единствено Русия поддържаше и въоръжаваше сепаратистите. Подготовката на Украйна бе да си върне отцепническите територии на ДНР и ЛНР. И вероятно украинските власти щяха да минат към тази стъпка . Обстрелите и атаките в тази част не са спиралиот 2014г. Но откритата намеса на Русия и започването на СВО промениха плановете на Украйна, САЩ, ЕС и целия свят. В Украйна имаше полу-замразен конфликт. Сега е открит конфликт, де-факто война. Преди СВО имаше АТО - Анти-терористична операция на Украинската държава. Въпреки Минските съглашения , украинската власт беше в непрекъснати военни действия по източната им граница, провеждаше непрекъснати операции в рамките на тяхното АТО. Сега обаче АТО се сблъска със СВО.. Броя, количеството на участниците, жертвите, обстрелите, оръжията - всичко това стигна до размери в които можем да говорим за световна война.
  21. Нека Сканер и Младенов си пишат на воля по темите за Украйна. То едва ли някой вече ги чете там. А между другото все повече се убеждавам че Сканера и Младенов са един и същ персонаж, играещ в 2 роли. Където се появи единия, там непременно идва и другия. Можете да проверите по време и по теми..

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...