Отиди на
Форум "Наука"

AceSpades

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ AceSpades

  1. Винаги има избор, винаги. Стига да има желание има и начин.
  2. Според една теория глобалното затопляне е цикличен процес, който се случва през определн период от време. Ето ви линк на средните температури на Земята през последните 425 000 години http://www.seed.slb.com/en/scictr/watch/cl...lobal_temp2.jpg Ясно се вижда как температурите ту спадат ту се качват. От друга страна е невъзможно да изключим човешкият фактор, който допринася за затоплянето на Земята. Голяма част от индустрията, автомобилите и други изпускат в атмосферата парникови газове( най-вече водни пари, въглероден диоксид, метан и диазотен окис). Интересен факт е, че водните пари допринасят най-много за затоплянето на земята ( 36-70 % ) последвани от въглеродният диоксид ( 9-26% ) и метана ( 4-9% ). Глобалното затопляне и озоновите дупки не са пряко свързани както мислят много хора. Глобалното затопляне е причинено от парниковите газове. Когато светлината достигне Земята тя я затопля до около 0 градуса. Част от светлината се отразява от Земята и след това се отразява в облаците и затопля Земята още веднъж до 20 градуса. Парниковите газове спомагат за запазването на тази топлина. Колкото по-голяма е концентрацията на парниковите газове толкова по-малко се охлажда Земята. Озоновите дупки, от друга страна, са причинени от ХлороФлуорниВъглероди или ХФВ. ХФВ се разграждат от УВ лъчите, при което се отделя атомен хлор, който от своя страна е много реактивен. Този атомен хлор се съединява с озоновата молекула и тя се разпада на кислород и хлорен моноксид. Хлорният монооксид се разпада с помощта на още озон на кислород и атомен хлор, който отново се свързва с молекула на озона и го разгражда. Така само една молекула ХФВ може да разгради много озонови молекули. Ето ви и линк http://www.fsl.noaa.gov/outreach/education...I_CFC_Ozone.jpg Озонът помага за спирането на УВ лъчите, но когато озон няма той достига повърхността на Земята. Това пречи както на хората ( причинява рак на кожата) така и на някои житни култури като ориза. Също така подпомага изчезването на планктон.
  3. Посиняването се дължи на окислението на цианиди в гъбата. Затова при притискането на част от гъбата, ако посинее това може да значи, че съдържа цианиди, които са силно отровни.
  4. Натриевият бикарбонат се разлага при температура 50С. Аз предлагам разтвор на натриев карбонат, а не бикарбонат. Този разтвор се разлага при температури вариращи между 140С и 240С.
  5. СД50 на ботулиновите токсини е изчислявано само на базата на изследвания върху няколко вида животни, никога не е било тествано върху хора.
  6. Каква е тази статистика??? Първо 853 човека са нищо и второ един ден е смешно малък период, за да се счита статистиката за обективна и възможно най-близко до истината. Странно, но също така не виждам минималният прием на течности на ден (2.5-3 литра).
  7. Всъщност противно на това, което си мислят хората костите растат когато са под напрежение. Баскетбол или волейбол е добре да се тренира както и да тичаш, но понякога просто няма как да се справиш с ниският ръст, защото зависи и от гените.
  8. Сам си отговори на въпроса. С техника се измъква.
  9. Нещо, което забелязах, че не е споменато е приемането на антиалергичен препарат непосредствено след ухапването.
  10. Освен върху биология и химия, наблягай и на физика, тъй като ще учиш физиология.
  11. Това е синдромът Тречър- Колинс. Няма нищо общо с този на Даун. Това, че хората ги наричат уроди/изроди не значи, че се отнасят по начин, който ги игнорира. Не може да отречете, че тези хора са уроди. Може да не са виновни, може да не искат, но е така и няма нищо лошо в това да ги наричаме така стига да не се отнасяме нечовешки към тях. Да, хора са и така трябва да се отнасяме към тях.
  12. Ще си набере мухоморки и ще го гони Мики Маус със злобните уши. Мухоморките не са отровни в малки количества, а само халюциногенни.
  13. Разбирането, че кофеинът повишава кръвното налягане не е никак погрешно. А това, че кафето повишава кръвното зависи от много неща, най-вече от човека и кафето.
  14. Да, добре, пиите 5 чашки на ден. И Ред Бул и всички тези. И да, предизвиква инфаркт, заради кофеина и както вече казаха не е добра комбинация с хипертонията.
  15. За парафин и смола предполагам всеки неполярен/хидрофобен разтворител би свършил работа
  16. Глицеринът всъщност се разтваря във вода. Моето предложение е всеки алкан с по-високо съдържание на въглерод. Да кажем C10H22. Минусът е, че е трудно достъпен.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...