Отиди на
Форум "Наука"

bulgaroid

Потребител
 • Брой отговори

  2483
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  9

bulgaroid last won the day on Август 25

bulgaroid had the most liked content!

Репутация

988 Асистент

Всичко за bulgaroid

Последни посетители

2761 прегледа на профила
 1. Има дръжки, нито преди нито след. Положението е по-зле,няма абсолютни никакви следи,там е и проблема.Не могат да ги намерят затова е това напъване и повтаряне до втръсване, иначе няма легитимност,само фантазии.
 2. Горния цитат чете ли? Някакви коментари? Като ги индетифицираш археологически, ще ги има, дотогава са чисти инсинуации, и измислици.
 3. Разбира се, само дето са представени сред унгарците, ама това не бива да ни спира. И има авари и авароподобни, като това е засвидетелствано, аварите няма как да оставят генетична следа,те са дошли, 20 000 конници. Това за информация. Доживяхме да го прочетем,дано Евристеи не ти види заключенията. Естествено, а някакви доказателства? Или сме на юнашко доверие? Интерсен откъс от хрониката на атонския Кастамонийски манастир „През дните на иконоборците-императори народите от придунавските краища, възползувани от безначалните времена (защото нечестивите ромейски императори водеха война против светите икони), тогава именно тъй наречените рихини и по-просто влахорахини и сагудати, след като завладяха България и се разшириха малко по малко в разни страни, завоюваха и Македония; най-сетне те дойдоха и на Света гора с целите си семейства, защото нямаше кой да им се възпротиви и да воюва с тях. След време, когато бяха огласени от светите отци, те повярваха и станаха съвършени християни. Но както ракът не върви право, а пълзи насам-натам, тъй и тия власи, макар и да повярваха и се покръстиха и после се подчиниха на ромейските императори, но се пръснаха по светоименитата Атонска гора под предлог, че те ще бъдат научени с време по-добре.”
 4. Защо? Как го усещаш няма значение, ако следваме чувствата на всеки, няма да стане. Фактите са си факти,Орган-Гостун е обединил племената и дал началото на държавата. Или Ернак е основал държавата отново в степите.
 5. Добре, сбърках определението русофил. Така по-добре ли е? Налага руската трактовка на историята. Ами клони около нулата,толкова почти. Никои не иска да те засегне ,но ако седнеш да прочетеш няколко теми или поне тази тема,и ще се ориентираш в обстановката, и гледните точки на участниците, а тепърва да седнем да преповтаряме цялата тема заради теб,едва ли. Поне я прочети отначало, иначе твоето мнение изкача от нищото и на участниците не им се повтаря всичко отначало.Затова и не схващаш някои неща. Така е коректно. Ами,ако прегледаш темата отначало ще се ориентираш, а после може да ти я изложа. Никои нищо не забравя, ама внимавай,навлизаш в опасна територия. Добре, само дето,не си конкретен. Кои народи,племена ? Почна се, недомлъвки и мъгляви фрази, ще гадаем и предполагаме.
 6. 617г. са обединени племената,627-628г. е отхвърлен васалитета. И то именно от Орган–Гостун не е Кубрат. Не знам защо слагат Кубрат, тои просто се възцарява през 632г. нищо повече.
 7. Как да незнаем? Орган обединява утигури и кутригури през 617г. През 628-629г. отхвърлят Аварите, не е ясно дали имат отношение с Западните тюрки, според мен не, ама сакън да не се окаже основаването на държавата по-рано, са избрали 632г. когато се възцарява Кубрат и без никакви податки се приема и отхвърляне на зависимост от тюрките,което е безпочвено и чиста фантастика. Приема с 632г. за основаване на СВБ, само заради Кубрат. А според мен е 628-629г. когато са изгонени аварите или още по-добре 617 г когато са обединени племената. Та отговора е 617г. и основателя е Орган, или Гостун. Но ако се върнем по веригата преди разделението при Сандилх и Заберган, то можем да приемем Ирник-Ернак за основател през 459г. или още по назад 376г. когато е покорена Европа.
 8. Писахме вече за това,нарича се ешелониране на отбраната,изграждат се отбранителни линии в дълбочина, те могат да бъдат произволен брои, в нашия случаи около вала са заселвани голям брои хора които отговарят за отбраната му,фактически в района на валовете са създавани струпвания на население. Понеже в първите векове явно българите са предпочитали валовете по тях можем да открием струпвания на население. Същата система от укрепления има в Русия през средновековието които се наричат засеки. Византия също има система от укрепления но там са изграждани крепости. Фактически цялата територия на държавата е един укрепен район,и докато функционира империята не търпи сериозни поражения,след Василий II, системата е занемарена и резултата е налице. В България след IX в също е изградена система от крепости. Като валовете постепенно са изоставени. Първата линия на отбраната са били Стара планина и Карпатите, а валовете са били вътрешни укрепени линии. Строени са почти едновременно във всички посоки. Факта,че границата е била по билото на Стара планина е ответното укрепяване от страна на византийците на София и Ниш.
 9. И кои са тия господари раздаващи такива имена? И? Каква е връзката? Ето ти тук да се уточниш тук
 10. Добре де последно, пак не разбрах, българи ли са или не? Тия работи всички сме ги чели тука, знаем и постепенната промяна от хуни към хуно-българи,и към българи, просто питах какво мислиш, а получих извинение и опит за пробутване на славянското море под друга форма. Ами не, затова питах къде пише за налагане на един език над друг? При положение,че славяните живеят по границите защо ажеба ще им налагат езика, никъде не се среща описание на мъките на простите българи с новия език, аристокрацията също сменя езика за една нощ,чудеса? Дали византийците щяха да пропуснат подобно събитие? Няма и помен от такова нещо. А христианизацията не е за да ликвидират българите, ами по съвсем други причини. Щом Душето не си чел, за какво говорим изобщо? Той Златарски изобщо не го бръсне ,той е нашето светило, само да се появи и ще ти обясни всичко. Ще намерите общ език сигурен съм! А Златарски е по-скоро комунистически историк свято спазващ директивите на Москва, ако беше царски нямаше да пише подобни глупости. Тука тия неща са обсъждани,даже мисля и в тази тема. Попрегледай я да видиш възраженията по въпроса. Относно славянския ген,дълбоко се съмнявам. Той почти не присъства на балканите като цяло, камо ли в гръцко. И Теофан сме обсъждали и не мисля ,че изобщо има връзка. Аз си имам собствена теория по въпроса. Ъъ, това какво значи? Българите са избити и вече ги няма и са заместени от славяни или какво? И това навсякъде? И какво излиза Асен, Петър и Калоян с техните претенции за родство със старите царе са измамници? А дали първо да не прегледаш генетичните изследвания ? Малко ти противоречат.
 11. Не верю, генетиката показва, няма промяна в генетиката на българите откакто са дошли на Балканите, фактически не е имало смесване с някакъв друг народ, и да е имало е незначителен. Та славяните наистина са митически просто ги няма тука.
 12. Аха, пак сказки, демек българите са живели само около Плиска, и хоп изчезнали завинаги, и всичко остава за славяните? Тия кифли ги ядохме вече,ще те разочаровам,българите като чума се разпространяват из Мизия, Тракия и Македония,намират ги къде ли не, в Македония фактически няма други останки въпреки напъните на пишман историците. Сега са се хванали за християнските погребения, щом са християнски не може поне половината, ....абе каква половина, всичките са славянски,ще ги обориш друг път, погребенията са по християнски ритуал, ама нямало славяни преди това. Хич не ги интересува пишат ги славяни и туй то. В Мизия същата работа като намерят нещо от славяни тръбят на цял свят, ако е българско единична публикация във вестник "Катилска мечта", село Пишурка. Да ти показвам ли пак картата от Румъния с Културата Дриду? Тука такива карти никои не прави защо ли? Въртите, сучете, и пак едно и също. Печенегите всъщност се казват баджанаци, думата я има и досега в българския език. Отделно огромни маси печенеги се заселват на Балканите.
 13. Въпроса ми беше за уногури и кутригури? А постфактум отговор не получих. Някакви доказателства? Документирано нещо? Нали говорим за средновековието? Там други сили за водеща роля просто няма и няма как да има. Само не разбрах на кои пречат българите, и защо на преселенията и гоненията на славяните им викаш, опора на властта? Като знам как Омуртаг и Пресиян се опират на славяните тръпки ме побиват. Иначе мисълта е феноменална Едноличната власт е твърдо застъпена и няма нужда от помощ, през ПБЦ няма нито един случай на сепаратизъм или опит за отделяне на територия населена с българи, и обратно славяните са точно онеправдани и потискани без никакви изключения. Християнизацията е просто, мотива да се асимилират по-бързо. Дали ? И какъв е езика им ? Като гледам още ни има, явно доста са се поизчерпали още тогава? Това с "незначителен етнически фактор" вече го чухме, лошото е,че археологията изобщо не е съгласна с теб. Наскоро откриха още един български некропол в Източните Родопи, както е тръгнало скоро ще обхванат целия полуостров. Та разкажи ми за незначителния етнически фактор?

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×