Отиди на
Форум "Наука"

bulgaroid

Потребител
 • Брой отговори

  3077
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  18

bulgaroid last won the day on Декември 27 2019

bulgaroid had the most liked content!

Репутация

1681 Доцент

Всичко за bulgaroid

Последни посетители

3365 прегледа на профила
 1. Не вероятно,ами са граничели и днес продължават. Браво,браво.
 2. То пише много неща,и наистина са хуни ама все от някъде идват,нали? Точно за това откъде идват говорим. Китайските сюнно и хуните са две различни неща. И ги пишат индоевропейци защото са такива,само руските другари не им изнася това и ги пишат тюрки.Ама при тях е политика. Погледна ли? Чак пък целия, ако погледнеш какво гъмжило от народи е Средна Азия ще си смениш мнението. Я виж пак!
 3. Ми какви са? Вие славянофилите не можете да се разберете по между си едни викат,нямало народ,език имало,други имало народ склавени били, хайде първо се разберете помежду си.Нали славяните бяха езикова общност. А словене и склави нали не беше едно и също или както ви изнася? Словене не значи славяни,и аз мисля така.Та както казах славянски народ няма. Колко пъти вече се писа тука сакалиби и славяни нямат нищо общо! Целия? Едва ли извади което трябва иначе иначе не се захващам. Малко са минали покрай скитите,и не са се спрели.Не, не са скити,различна култура съвсем различна,като ми покажеш,скитски погребения у сарматите ще повярвам,дотогава не. Ама седни погледни,културата Дриду и Плиско Преславската, и после ми разкажи как не участват. Участват си те, даже много си участват.Отдавна е доказано,че при изтеглянето на българите към Дунав през VIIв. антите се изтеглят с тях. Да бе да, я го докажи и ми обясни за готските фибули и защо славяните ги нямат? Произхода на славяни и анти е коренно различен, освен ако не броим германците ама и на двете места са доста различни германци. Тия сведения за общ произход са от цикъла една баба казала на пазара. Ти това сериозно ли? Хайде образователно бонусче от мен https://en.wikipedia.org/wiki/Jastorf_culture
 4. Ами от известно време се ровя в тази насока, и според мен това са тохари,кангюи,саки и усуни. Мисля хионитите също участват. Хуните са резултат от разпадането на империята на сюнну, може част от тях да са били поданици на сюнну,като тохарите и усуни, и след разгрома и се изтеглят на запад,където се смесват със саки и кангюи и може още някой. Първоначалната територия е Южно от Балхаш и северно от Ферганската долина, като с времето се присъединяват и тохари от Таждикистан и хионити.Постепенно се преместват към Хорезъм, после към Волга и накрая ги виждаме в Европа. Обема информация е голям, отделно част от изследванията не са на руски и ги търся преведени. Отнема време но постепенно си изяснявам много неща. Проблема е, че никъде не пише хуни трябва сам да си търся и съпоставям данните.
 5. Според теб, това е едно и също нещо? И малко се получава "ти му викаш,недей ела,то пак ела" от цялата работа разбрах едно,германците много ти пречат,то си е така,иначе ще трябва да се признае огромната роля на германците в генезиса на славяните,пък това за оригиналдъ славянофилите е по лошо от чумата,нали така?Отделно като как да измъдрят древни славяни като из родината им се мотаят всякакви,келти,германци,траки и сармати,и тук таме някой балт,а славяни йок? Само за скититте ще те разочаровам,те са старателно изтребени от сарматите,а славяните отношение към скитите нямат,то няма и откъде. Аз споменавам за наличието на готи и тяхната държава , и това не пречи на всякакви други да живеят в Крим,включително и българи. Но готите са факт. Радвам се за взаимното разбиране,да така е. Пенковци са същите черняховци малко посмачкани от хуните , всъщност според мен пенковци са измислени от руските учени да се появят най-накрая някакви славяноговотрящи,щото от черняховци до пенковци разлика няма,ама никаква. И според мен са в почти непрекъснато подчинение на хуно-българите, показателно е как напускат селищата си и заедно с Аспарух се изтеглят на юг. Е колко да е изчезнала,има колко бяха преписа и фрагменти,може да не е цялата ама има нещо останало от нея,не е без хич,а и това дето е останало е достатъчно да се определят готите като оригиналдъ германци. Кое да прочета? Да де, това ми стана ясно. Само дето не са ,българите са си българи или с други думи хуни. Вярно е,че самите хуни са симбиоза между минимум 4 народа,но когато идват вече са се оформили като нов народ,и после абсорбират сарматите,черняховци, и местно заварено население на Рим.Колкото и да е неприятно славяни от Прага-Кочаг тука липсват,а ако ги има са късни преселници.По скоро антите участват в генезиса на българите но е спорно колко са славяни.Българите не са славяни а са славяноговорящи,като славянския според мен е лингва франка на Източна Европа. Славяни като народ няма, има общност от народи с еднакъв или подобен език. И точно хуно-българите са причината да се появи този език,може да се каже,че освен писменост сме им дали и език.
 6. А на коя си привържник? Ами има,според всички жителите му са готи трапезити,има даже запазени примери от езика им,и той е немски.Тези готи са се запазили като отломка от черняховци,докато другите останали след бягството на вестготите са в основата на антите заедно с гети и сармати. Ами нормално,латинския е много разпространен и е официален в империята.Вулфила е освен християнин и гот,и това ясно е първия опит за разграничаване на готите като отделен народ и култура.Готите са типични германци в културен план и това се потвърждава от разкопките,те не се отличават.Типично германските погребения присъстват и това е безспорно,те обаче приобщават и други народи и това също е ясно изразено в археологията, няколко вида погребения се смесват в некрополите.Така,че те създават нов народ но основата са готите. От това смесване ще произлязат славяноезичните анти а те ще се влеят в българската народност. Я прочети по-внимателно статията,нещо бъркаш нещата. Пак да кажа,германците са продължение на келтите,те възникват като продължение на келтската култура,нормално е да са близки с нея. А специално лугиите са много добре описани от римляните те все пак са водили воини с тях и предполагам са имали някаква идея с кой се бият.Или не си съгласен? Забрави гревтундите.
 7. Ами не са,Вестготите си стоят в Испания по това време,не знам защо според теб са унищожени?Сребърния кодекс е писан около 500г, навсякъде го свързват с Теодорих,или тия подробности не са важни? The "Silver Bible" was probably written for the Ostrogothic King Theodoric the Great, https://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Argenteus Я ми разясни пак ? Нещо се обърках ? Е,и? Тоест ти оспорваш етническата принадлежност на германците от периода? Според теб,латинските и гръцките източници плещят глупости и никакви германци не съществуват в природата,правилно съм разбрал,нали? Ти това сериозно ли? За Прокопии не си чувал ? Там разни кутригури дето делили полуострова с разни готи не си чувал? За княжеството Теодоро не си чувал? Абе кво питам и аз ясно е,че не си? Ахаа да си дойдем на думата! Вот ето да!! Ясно,току що ми просветна,някои е прекалил с руските форуми само там можеш да намериш подобни "правдивые истории" , сигурно според теб българите са тюрки,познах нали? И са изчезнали в славянското море? Фружине ти ли си?
 8. Нещо се обърка,Библията им се е запазила,и е на германски https://bg.wikipedia.org/wiki/Готска_Библия или ти не признаваш и това,май живеем в различни светове? И най-лошото е,тя е на немски.Отделно да ти напомня,кримските готи също говорят немски,и това е безспорно доказано. А всичките готи,вандали,гепиди и ред други са преки потомци на Ястрофската култура,която е образец на германска култура,по-германска няма.А дали тия германци са келти, ами донякъде да,те също произхождат от келтите. Та остави тия напъни,германците са си германци и колкото и да е неприятно на почитателите на праславяните защото объркват така добре натъкмената теория за древните славяни,положението е такова,германците са в основата на славяните, всички славянски култури са предхождани от типично германски такива,без изключения.Но както казахме там няма само германци,има и траки и сармати и всички те са родоначалниците на бъдещите славяни,проблема е,славяните изобщо не са толкова древни колкото ги изкарват,както и езика им.
 9. Ами съвременна Полша колко да е Централна Европа,нека да е централна,ама все пак Полша е според някой люлката на славяните и там се въдят тия бургунди, има и по-лошо,разни Квади и Макромани са пък из Чехия и Моравия дето също се води славянско, пък Херули,Ломбарди Гепиди и те са там, в Панония, и да не забравя вандалите. Лугии според римляните са си германци,ама и ти си прав,защото всичките тия германци не са нищо друго освен малко изменили се келти,и всъщност келтите пораждат германците,та лугиите са по славяни от печенегите. Щом оспорваш произхода на Готи,Вандали и Гепиди какво да ти кажа? Според всички те са германци, защо мислиш не са? Те между другото са и говорели на немски,и даже римляните са ги броели за такива, а мисля те поне малко са били наясно,ама както кажеш,щом не са нека да не са,а какви са според теб? Е тука едни наглеци ги описват тия дето ги споменах,че и още други дето съм ги пропуснал,и кои знае защо ги пишат германци мискини с мискини https://en.wikipedia.org/wiki/Germanic_peoples Ако може да ме информираш кой може да ги смятам за германци и кой не? И за хуните,къде видя да ги пиша германци,хайде да четем внимателно? Пак да спомена,прочети какво пишат за Синташта и тогава да говорим.Мързи ме да търся линкове сега. Е,и? За българите нищо не съм казал,какво му е българофобското? Ами ако ти кажа,че славяните изобщо не могат да ги намерят из нашите земи това българофобско ли е? А те наистина липсват,има огромен брои кремации и почти никакви славянски. Това как ще го приемеш?
 10. Ами чети ми всички коментари да се не стряскаш,никъде не казвам,че са унищожени,казвам друго,черняховци изтласкват и избиват представителите на зарубинецката култура от земите си.Това не значи унищожение на културите ами означава друго,черняховци нямат основание да проговорят на славянски,по-скоро на германски,да ама не те или по-точно наследниците им пенковци си говорят славянски без проблем,не е ли парадокс? Ами ще те разочаровам,през IVв по-голяма част от Източна Европа се владее от германци, чак до Дон.За готи,варини,лугии,вандали,бургунди,и др. не си чувал? Хуните се бият точно с германците като идват. Разбирам,не е приятно за правоверния славянофил ама това е жестоката истина.Нямало е тогава славяни,имало е германци, гети,и разни сармати. Ъъъъ кое му е българофобското на коментара? Може ли да уточниш?
 11. Не приемам нищо,порових и открих около 6 версии по въпроса,мерси за такъв избор, по тая схема мога да приема каквото ми скимне и няма да сбъркам,демек никой няма идея,ама никаква. Извода е, никой няма никаква престава откъде идва. И какво да ми харесват албански или румънски? Румънския е плод на края на 18 началото на 19в. при формиране на румънската нация. А албанския е диалект на южноиталианските диалекти и най-вероятно албанците са преселници от там, като как да има отношение по темата? Така,че нищо не приемам. Ми то си има,кеф ти латински,кеф ти гръцки,кеф ти германски,кеф ти келтски, а никак даже не са малко.Славянския всъщност е доста пъстра смес. А като се разровиш в славянския коя не е заемка и няма еквивалент в друг език? Май такива няма,и не може да има. Изобщо не му се връзвам,той наистина е типичен румънец, а при тях цялата им история е смукане от пръстите.Миналата година с едни румънци си говорихме в една кръчма,оказа се че напълно разбират повечето български думи но твърдят,че били много стари думи и не ги използвали в съвременния им език. А историята им е тъмна индия,според тях са победили всички навсякъде и не вярват ,че ПСВ са ги пердашили всички дето не ги мързи,на доказателствата казаха,че това не е възможно. Ти сериозно ли? Правилно,точно така. Само дето моите факти са повече и по свързани с реалността а не някакви евентуални предположения нали? При славянските книги има един малък проблем,те всички са на старобългарски,дето сега ни го представят за някакъв старославянски и какво ли още не! Цялата славистика се крепи на старобългарския, и въз основа на това ни убеждават,че това не бил български ами славянски,да плачеш, или да се смееш? И естествено е да търся определена култура, нали тоя език все пак са го говорили някъде, няма друг начин, и като са го говорили са и живели някъде, не са висели по дърветата я ?! Всеки език си има носители а тия носители са живели някъде и като са живели са оставили някакви следи от тоя живот, и като знаем къде са живели ще знаем откъде евентуално е тръгнал тоя език,така е с латинския,и с гръцкия,и с английския и с всеки език на тая планета.Просто е. И точно Черняхвската култура е парадокс,защото тя реално няма връзка с другата класическа славянска култура Прага,как стават тия работи?Единствената връзка са германците, ама и там е тъмна индия,едните са скандинавци а другите не,въобще е мазало, евентуалните носители на езика са изтребени и накрая всички говорим славянски,как стават тия работи? А синташта просто я споменах и ти се хвана за нея като удавник за сламка,няма и не може е да има връзка славяни- Синташта, това там са съвсем други хора вземи прочети за нея.Предишна прародина на славяните няма, а пък в степите пък хич, славяните са местен продукт, те не са мърдали никъде и не идват от никъде,това са остатъци от местните племена. Така де, дотук добре. Да, както и хуните. Но освен това и кремации, не славянски,да не бързат да се радват някои.Типичния хуни-български погребален обряд с ямни погребения със северна или западна ориентация, не можеш да го сбъркаш и ясно показва кога и къде са били. Има спорове за ямни погребения с източна и южна ориентация дали са наши но това е въпрос на дискусии.То там всъщност само ориентацията е друга. Ами не е точно така,микенските артефакти поразително приличат на артефакти от Синташта, угрите също имат много допирни точки,прегледай последните изследвания по темата.
 12. Добре де къде Левски казва,че иска монархия или това са ваши мисли?

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...