Отиди на
Форум "Наука"

bulgaroid

Потребител
 • Брой отговори

  2903
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  15

bulgaroid last won the day on Юли 4

bulgaroid had the most liked content!

Репутация

1503 Старши асистент

Всичко за bulgaroid

Последни посетители

3228 прегледа на профила
 1. Не е точно така,тюрките са им удобни защото са в съзвучие с тезата,че българите са тюрки,а след като и унгарците са тюрки, и както виждаме тука са имали империя до 568г. аз доста мислих и се сетих коя е тая империя, това не може да е нищо друго освен хунската империя и както виждаме унгарците са титулярите там, и като съвместим роднинската връзка с българите се оказва дето унгарците са оригиналдъ хуни и вече може заслужено да се кичат с тая титла а то последните години се оказа ,че нямат нищо общо с хуните. Сега гледам са измислили начин пак да се закачат на клончето, тука основното е да се докаже родството с българите оттам нататък е лесно. Аз родство не виждам и резултатите ясно го потвърждават ама това явно не им пречи.
 2. И на мен ми е странно това твърдение, и като цяло цялото изследване е странно.Гонят си целите унгарците и са се лепнали за нас като милиционер на аванта. Където каквото и да им се е случило все има едни българи наоколо. Някои неща са направо стряскащи,например: Between 400–453 AD the Huns held possession of the region and brought about a major population reshuffling all over Europe. Recent genetic data connect European Huns to Inner Asian Xiongnus, but genetic data from Huns of the Carpathian Basin have not been available yet, since Huns left just sporadic lonely graves in the region, as they stayed for short period. We report three Y haplogroups (Hg) from Hun age remains, which possibly belonged to Huns based on their archaeological and anthropological evaluation. Къде го видяха това не ми стана ясно аз виждам там един индивид с почти азиатско ДНК, говоря за тримата хуни дето са благоволили да споменат. А това тука направо изби рибата ?!! From 568 AD the Avars established an empire in the region lasting nearly for 250 years, until they were defeated by the Franks and Bulgars in 803, then their steppe-empire ended around 822 AD. Къде това, кога това, кой, кога, как, откъде тия глупости ги измислиха !!!?? Каква е тая империя и откъде се пръкна? Поредното нагласено изследване , с измисляне на невероятни изводи.
 3. Кога и на кой руснаците са обещавали българска държава? Припомни ми ако обичаш? Освобождението за което се бият подразбира много неща но не и независима България, окупационен корпус правителство от руснаци и ред други неща са били направени не за създаване на държава ами за окупация и присъединение на лелеяната Задунайска губерния. Ако не беше Бисмарк да се запъне като магаре на мост сега нямаше да има какво да празнуваме. Обаче Русия се опитва да преметне Германия и Австрия нищо,че са съюзници в момента, в Съюза на тримата императори,не знам дали сте чували за този съюз? И да,станали са пишман, колкото и да опитват да я завладеят по един или друг начин провалите следват един след друг, то не са преврати,убийства, мисии на Каулбарс, мръсотии като изтеглянето на офицерския корпус точно преди войната със Сърбите, и още много други неща. Или мислиш, е така за здраве са разстреляли и избесили сума ти офицери, и преврата срещу Батенберг идва от нищото? Да не забравим убийствата на Христо Белчев,Григор Вълкович,Стамболов и други. Много розово гледаш на света, при всички мераците си остават независимо от това кои управлява. Политиката на Сърбия не се променя от убийството на Милан,просто мераците за австрийските земи се изказват гласно а не под сурдинка, мераците към България никога не са ги крили и не са се отказвали от тях.Румънците искат велика Румъния и тя включва и бая български земи, с радост се включват в нападението над България без да им мигне окото, като оправданието им е да прекратели войната . Гърците си имат Мегали идея виж какво пише там ще се уплашиш. Нашето фиаско е подпечатано от предателства на висши военни и политици,не случайно след воината някои хора бягат в Русия и не се връщат, други са изхвърлени от политиката. Спирането на настъплението срещу Пирот и Търговище са апотеоз на предателството, както и държането на големи сили по крайбрежието на Бяло море за нищо.От цялата работа излезе само едно, отвориха се очите на управляващите и никога повече не влязоха в съюзи със сърбите, гърците и руснаците, винаги против тях. И са били прави.
 4. Ами например Сърбия счита териториите до София за свои това включва Видин, София и нататък докадето може, прочети за мераците на крал Милан. Румъния иска разширение във всички възможни посоки, като няма против да вземе Русе и каквото още успее,Гърция иска всичко до Стара планина. А Русия иска проливите ама за да ги контролира без проблем има нужда от сухоземна връзка до тях а тя познай откъде минава, имаш два опита? А Англичаните са подписали договор за проливите и ги дават по презумция затова и си пазят Гърци да могат да ги контролират от островите.
 5. А как ще ги вземат тия проливи като не могат? Единственния им вариант е през България. Ама, те не дават нищо нещо някога евентуално щели да ни отстъпят, ама не се били консултирали със Сърбия пък то се оказало, че тя нищо не дава и не могат или не искат да я накарат да даде, същата работа с Гърция, а пък Одрин на руснаците им се свиди. И чак до влизането ни във войната Сърбия не дава нищо абсолютно нищо. Иначе съюзниците обещават ама сърбите не дават нещо като приказката "Царя дава, пъдаря не дава" За какво ни е да се бием за проливите като няма нищо да получим? А как ще вземат проливите като България е наутрална, или просто да ги пуснем да ги вземат и после да получим едно голямо човешко, благодаря? И после да ни поделят ! Няма положение да вземат проливите без българско участие,просто няма.
 6. Дали? Я помисли пак.И двата варианта за нас не са добри но като чели руския ботуш по не ни устройва, защото ще поискат Бургас и Варна.
 7. Ами за около 9 дни се събира армията и всички интервенти са изметени. Загубата на такива огромни сили променят картината,Русия няма да има кого да прати в Полша и няма кои да спре германците и това значи много неща дори капитулация на Русия,Гърция остава прогерманска,защото няма да има кои да окупира Солун и с какво,което значи,че няма да има Македонски фронт. Сърбия е размазана,Румъния започва много да мисли на коя страна точно да влезе във войната. Българската армия къде ли може да отиде ? Я да помислим? Заплахата за Русия от влючването на още милионна армия е напълно реална както и възможността Русия да капитулира още в 1916г. И тогава няма кои да спаси Франция, САЩ имат още много да мислят преди да се включат а армиите на Германия и Австрия са щели да са целите срещу Франция какво ще стане как мислиш?
 8. Ами не, искали са точно Бургас и напълно сериозно са мислели да го направят без разрешение което си e casus belli. Другите варианти не са устройвали командването на флота, Бургас е близо до проливите, има пристанище и инфаструктура, складове и може да се струпа голяма армия там. Опитали са да сондират мнението на България но нашите са си искали ,Македония и Одрин, а на Русия не и се дават, и работата се закучва, после измислят без разрешение ама като чуват за това Англичаните категорично отказват, война с България Англия не е искала, също и Франция. И въпреки това са щели да го направят,като явно целта е била да ни вкарат във войната, и то като противник. Но тогава германците започват да ги пердашат, и цялата събрана войска отива да попълва дупките.
 9. Не знам защо си мислиш,че Фердинад като го няма нещо ще се промени? Явно не си чел историята! Още през 1913г. нашите разбират намеренията и целите на Русия,предателството от 1913г. няма как да го забравят. Предателството на Сърбия също няма как да го забравят. Като как ще накараш озлобения народ да тръгне с враговете си ?Това русофилите сте голяма работа сами си измисляте историята и после даже си вярвате на глупостите! Само да попитам с какви сили Русия ще прави десант? Същите събрани за десанта са изпратени да се бият по фронтовете, няма кои да участва в този десант. Същия въпрос и за Англия и Франция,откъде ще вземат сили за десанта и удържане на територията,че после и настъпление ще правят на има няма 200км? А в същото време турците какво ще правят, кафе ли ще пият или какво? Ами нашата армия ? И тя кафенце или биричка ще си пият? Машалла, е те така се прави история. Радко Димитриев и българи от Русия и работата е в кърпа вързана, май не си чувал,за тоя доблестен генерал, него малко са го броили за предател още от 1913г. И като се върна изпъчил тумбак начело на окупационна армия всичко ще бъде наред!? И чак пък местни опълченци събират и преврат ще правят, евалла, те така се пише, с размах. Само дето няма да има кои да се запише за опълченец, и доблестните смелчаци на Радко ще ги изтрепят още във Бургас. Ще ти открия една тайна,тоя номер с превратите е пробван още при Батенберг и се оказва,че не работи, няколко пъти опитват и нищо, само няколко офицери русофили са разстреляни и всичко приключва, тука няма как да стане. Мечтателко. Да,да точно така ще стане Димитриев ще стане премиер, и работата ще стане. Голям замисъл. И естественно веднага ще нападнем Турция,та да може Русия най-накрая да си взема Константинопол, а после и половин България в придатък. Как само не са се сетили тогава за това гениално решение? Ама разбира се, народа с радост ще иде да мре из Италия и Австрия, как да не иде с такъв млад и симпатичен цар начело що да не? Всичко ще направим само и само Сърбия и Румъния да станат огромни и заедно с Русия след войната да ни ликвидират. Важното е Русия да победи, а кои, няма значение.
 10. Абе точно в Бургас са мислели да десантират, и то без да искат позволение на България, щели са да го карат на ултиматоми, или ни пускате или сте враг, демек са щели да ни вкарат във войната насила. И точно това им целия замисъл, взимат Бургас и юруш към Цариград, като се е предвиждало едновременно сухопътно настъпление и десант на Босфора, а през това време Англия и Франция напъват на Галиполи. Когато Англия и Франция чуват гениалния план категорически отказват да вкарат България във войната, и руснаците отстъпват, а се оказва,че и войска няма. Всичко дето са събрали спешно пращат да пълни дупките по фронтовете и така и не успяват да съберат десант. Не ,че преди това не са се консултирали с България де,дали ще стане по мирен път евентуален десант във Бургас . Ама се оказва,че България си иска Македония обратно,цялата, барабар с Одринска Тракия, когато Сазонов чува за това цялата работа приключва,Русия категорично отказва да даде каквото и да е. Не дават абсолютно нищо, и точка. Чак до есента на 1915г. са си мислели,че България няма да участва във войната и когато виждат дебелия, рязко се задействат и започват едно обещаване, чудеса. Да ама не,Сърбия отказва да даде каквото и да е, Гърция също, на Русия също нищо не и се дава и всичко приключва, и тогава Сърбия преживява разгром. Всичките разкази из нашата историческа наука дето ни обещавали незнам какво си, и незнам що си са пълни глупости и измъкване да се не види кой ни е най-големия враг, а това е Русия.
 11. Ами останало е, почти на всяка дума имаме съответствие с различен корен и произход, на руснаците много им прави впечатление, те ми го показаха. Попитаха ме защо имаме по една славянска разбираема за тях дума и една неславянска дето те не я разбират. Половината ни език е такъв но ние това не го виждаме а колко думи са преминали при другите славяноговорящи и даже няма да разберем, книга например. ?То всъщност като се замисля, целия ни език са възприели, кое е славянско и кое не,можем а разберем със съответствия в германския и балтийския например Там е нещо страшно, скоро не съм гледал ама сигурно са докарали произхода на тюрките до 10 000г. пр. н. е. Последния път го бяха докарали до 5 000г.пр.н.е. Там четеш и ревеш. Брех едно и също мислим,трябва да започна да чета първо всички постове преди да пиша, всеки път си го казвам и карам пост по пост.
 12. Ми по-удобно е така,конкретен въпрос и отговор. )) На срички щях да се омотая ))) Що така мислиш, е Рез и Едоните Омир ги споменава ? Само така ти се струва,пеласги е събирателно и това не е един народ а събирателно име на различни народи на различни места. Това не обединява с нищо елини и траки, Ами те не са и етнос, като се замислиш, кое е общото между склавите от Панония,ободрите от Поморието, венетите или както там са се казвали от Полесието и Антите от Украйна и Молдова, първо, германците завоювали териториите през Iв. после хуните през IVв. и накрая общия език нищо друго. Реално това са различни народи с различен произход и история. Как така изведнъж се оказват под общ знаменател? Всичките глупости за някакви митични славяни дето се криели по блатата и изведнъж излезли на бял свят,размножили се светкавично за има няма 100г. и завладели огромни територии за пак има няма 100г. са пълни глупости на търкалета. Ами не са, ако се интересуваш ще ти дам едни изследвания от Средна Азия, за I-IIIв. там се мъдрят същите погребения и култура дето в IVв тука им викаме хуни, a в Vв българи. Много е интересно, само ми е чудно защо нашите мастити историци не са ги прочели като ги има свободно в интернет, и цяла България се чуди какъв е аджеба произхода на българите? Описано е кога са пристигнали усуните и са се обединили с местните саки и кангюи, има потресаващи съответствия на погребения с могилни ями с трупополагане и погребения с изгаряния които са точно или почти точно като нашите тука, има катакомбни погребения като нашите, същия инвентар или по-точно липсата на такъв и т.н. Нашите пишман историци толкова ли не можаха да се поинтересуват, дали случайно някъде из Азия не е намирано нещо ? За мен това е умишлено скриване на данни и факти. Та мисълта ми е,българите не са скити, изобщо. Индоевропейци са ама не са скити, и не са тюрки, то тюрки тогава е нямало де,ама все пак да подчертая. А мани недей, наслушах и се начетох на митове и легенди за митичния влашки, разберете бе хора в XIIIв, във Влахия няма власи,нито един. Всъщност то тогава и Влахия няма, Влахия е днешна Мизия,демек на юг от Дунав. И затова на Калоян му казват крал на Влахия. Какво влияние какви пет лева. Дори днешните имена на румънските области идват от немски. Поинтересувай се Мунтения откъде идва, например? Езика е въведен XVIII-XIXв. Няма нито един надпис на влашки или доказателство за такъв език, няма нито едно влашко погребение или археологически материал, румънците си присвояват Плиско-Преславската култура даже име са и измислили да звучи по румънски, там всичко е като в Македония кражба на история, като ми намериш едно доказателство ще призная ,че си прав ама дотогава са глупости. Ето ти да четеш малко за какво става въпрос а това е само върха на айсберга http://www.imninalu.net/myths-Vlach.htm
 13. Не, от Фол и Википедия. Ами Хуните първо съжителстват със сармтите а после, след 376г. и със германците и другите. Фактически след 453г. те са изтласкани само от Панония но както знаем,другото си го запазват. Фактически от цялата патаклама само гепидите са на печалба. Нападенията над Византия си продължават без спирка и така чак до идването на аварите които поемат щафетата. Не че другите спират де. Та отговора е и на Кубан, и на Украйна и Кавказ. Той на никой не е роден, току що се е зародил около 376г. поне знаем кога се родил, ако не друго. Езика съдържа и балтски и германски и ирански и някакви други думи как стават тия работи? Същата работа с тюрския, там е истински тюрлюгювеч от монголски,индоевропейски, тунгуски не помня вече още какви езици!
 14. Според запазените думи езика е по-скоро близък с балтския. То това е ясно, само дето имаме проблем с водещата роля, всъщност спора е кои е, чия е водещата роля, според някои са местните според други придошлите, спора е малко безмислен. Защото местните отдавна вече не са траки, ами добре объркан микс от няколко народа. Същото важи и за придошлите, аз подозирам че местните и придошлите след 3 века съжителство не са се различавали кои знае колко.От цялата формула обаче изпадат славяните или поне представата ни за тях, нашите славяноговорящи не са тия от Полесието и нямат нищо общо, пита се как аджеба са говорили на един и същ език , пък после се оказва,че и хуните го говорят?
 15. Кое по-точно те наведе на тия мисли,като как се познават оригиналдъ траките и защо пък да не са например Одрисите ами Травсите ? То за тоя общ знаменател си има причини разни,като език,култура и т.н. А древните много добре са се оправяли в това кои е трак и кой не. И кое е общото в случая? Нещо не ми стана ясно? Аз общо не виждам. Къде пише,че елини и траки са имали нещо общо ? Аз такова нещо от теб чувам? Тия са някакви нови! Словяни,да не би да говориш за склави,славяни ? А на какво са издънка? На тюрки или скити? Или са местни траки? Хайде стига вече. Като ми намериш предхождаща култура дето не е хунската ами някаква друга ми я покажи. А дали ще благоволите да приемете или не няма значение фактите са такива. Хуните са придошлите българи, идват от средна Азия,не са тюрки ами микс от 3-4 народа всичките индоевропейски, като поне два от тях са били под властта на сюнну, и след падането им са мигрирали на запад имам пред вид усуните и юезчите.За усуните е ясно, за юезчите още е под въпрос дали са част от хунския съюз, трябват още уточнения, другите народи са саки и кангюи, и може би хионити. Още не съм съвсем сигурен. Хуните в Европа или по пътя от Азия присъединяват сармати, за аланите не съм убеден, даже мисля,че не са тия сармати,самите алани май не са баш сармати а по-скоро кавказци. Славяните си съществуват без да ги измисляме, факт. Съвсем друг е въпроса какво всъщност са славяните,щото ми се чини,че прословутите анти са си чисти готи, пък склавините май са оригиналдъ вандали и бургунди, само дето са приели общия за хунската империя език. А всички други бъдещи славяни са плод на експанзия, и са обикновени балти ама това нас не ни интересува. Къде се запазва, кои носителя на тоя език, има ли нещо черно на бяло? Пак започнахме от начало. Ама то видиш ли имало власи,и те били невидими, съществували са, и туй то. Давай да ги видим, графа още ги търси,колко години минаха и още не ги е намерил. Няма и не е имало нито власи нито влашки език. Никога. Да не говорим,че езика се създава чак през 19в. и селяните бая бой са изяли докато го проговорят. Какви власи, какъв влашки? Абсолютно същото е с албанците, до 13в. албанци изобщо няма в Албания чак през 1304г. клановете им започват експанзия, като подозирам че голяма част от тях се прехвърлят от южна Италия, няма никакъв древен албански или илирийски , отделно май точно тия албанци са бъдещите власи щото нещо май много си приличат с румънците, а пък самите румънци са романизирани българи и нищо повече. Не е вярно. Потърси и прочети за напъните на фанариотите с налагането на гръцкия във Влахия и Молдова и грандиозния им неуспех и последващото преориентиране към латинския. Такива циркове са били само и само да ги направят нещо друго а не българи, същия филм гледаме на живо в Македония в момента. Сърбия и Русия го прилагат.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...