Отиди на
Форум "Наука"

bulgaroid

Потребител
 • Брой отговори

  2785
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  12

bulgaroid last won the day on Март 19

bulgaroid had the most liked content!

Репутация

1344 Старши асистент

Всичко за bulgaroid

Последни посетители

3010 прегледа на профила
 1. Кое не може да обясни? Сливат се няколко народа в Средна Азия, образуват бъдещите хуни, които с появяването си стават легенда, а пък и основоположниците на хуните не са съвсем без история,тохарите са наследници на велика и устойчива култура,откъдето минат никнат империи, усуните са пердашили китайците още минимум 1000г. преди това, не е ясно, но може би точно те стоят в основата на китайската култура, кангюи също не са съвсем без история и имат зад гърба си държавно минало, и е напълно естествено след сливането и пристигането в Европа където размазват всичко по пътя си да имат устойчивост на която не са способни повечето народи. И не, не е научна фантастика, просто нямо кои да седне да се занимава и да търси, цялата ни наука е сведена до просто слугуване на чужди интереси и никои не си е мръднал пръста да се порови, а то не е сложно,щом аз мога значи може всеки. Интернет е велико и невероятно нещо, ако не е той никога нямаше да прочета един куп изследвания за българи и хуни, и щях да вярвам на басните,че българите са някакви неизвестни и изчезнали, и всичко тука са направили славяните а българите са дали само едно име и въобще са някакви тюрки диваци. Да,ама не. Ти не си малък оправяш се в нета гледам, ако ти се чете ,сравни и намери разликите между българи и хуни, ако намериш де,щото такива няма. И после изследвания за Средна Азия къде аджеба има подобна на хуните култура кога се е появила и кои са носителите и. Лесно е. Защото всичко това го има ама няма кои да чете, можем само да повтаряме до втръсване тюрки,славянски морета и тем подобни глупости. И колкото повече се ровиш толкова повече се убеждаваш в нашето велико минало и не се учудвам,че масово са се залепили на нашата история,има за какво. Но защо ние да не я знаем,и да се гордеем с нея,защо да искаме да се прилепим за нечия чужда история която даже не е истинска ами е измислена в последните 200г. там като се разровиш се оказва,че няма нищо. След толкова време може със сигурност да се каже,българите не са тюрки, индоевропейци са, хуни и българи са едно и също нещо,няма славянски морета тука,няма даже поточета, почти целия полуостров е населен от българи,славянския език се е зародил в хунската империя и изобщо преди това не е имало славяни, те са продукт на тази империя както и езика им,може да се каже,че ние сме създали славянския. Хуните са бивши,тохари,усуни и кангюи, напуснали родината си и дошли в Европа.
 2. Идея нямам, и едва ли ще разберем някога. Това е така, но имаме няколко вида погребения и това говори за няколко народа. Като минималния брои е 3-4,а според мен са 4 или 5, ама може и да се подвеждам от детайлите а всъщност да са 3 или 4.
 3. Чаушеско? Ти сериозен ли си? Изобщо четеш ли какво пишеш? Същите въпроси и за Садам мога да ти задам,пак почна глупостите?
 4. Ердоган си поставя високи цели, ще видим. Той се опитва да се противопоставя на ЕС и САЩ, не иска да играе чужда игра, ако устиска и намери съюзници може и да успее затова се заиграва с Русия, ама освен големите сили срещу него се изправят и съседите му, ще видим.
 5. Около 1500км. по въздух,ако заобикаляш около Каспия 2800км. За това спор няма,ама от кои език идва?
 6. Не са, няколко народа участват в етногенезиса, но тохари има.
 7. Това не са точно преговори,това е връщане на заблудената овца. Ердоган си повярва с мечтите за възраждане на империята, ламтеж за територии и влияние,сега в ясен за него тон му обясняват,че нещо се е объркал. Ако не схване ще има по-силни удари. Ако клекне ще го оставят на мира ако не,ще, го отнесе Турция. Лошо е когато се дели наново Близкия Изток, и на турците не им дават да участват в разпределението,обаче, кои знае защо на Иран му дават, е, има театър със санкции, силни речи колко са лоши и как ще ги накажат ама реално им помагат, и лека полека Иран се нанася там. А на турците не им дават и те се ядосват и правят грешки.
 8. Големи ползи голямо нещо,лирата се срина, икономиката се срина,Ердоган замалко да остане без кметове и остана във всички големи градове ама иначе полза до полза!
 9. Думата е латинска, pāgānus "rural, rustic", later "civilian" Токт не се знае, има тълкувания в уралските езици,скандинавските, киргизки и балтийски, ти си избери.
 10. Така ли? Поне една знаеш ли "чисто тюрска" съмнявам са да има ама знам ли?
 11. Това аз ли съм го казал? Ти сериозно ли, кога и къде съм писал за някакви кимери? Нещо се обърка. Ами да,чакам,. Така ли? Гледай ти, и кои са тези факти? Проблема е,че кимерите са изчезнали доста преди хуните, а и техните унищожители скитите,също. Ами има си изследвания погледни,нищо общо. Я пак.
 12. Прегледах новините и си мисля, дали пък не са прави да си искат парите за магистралите ?

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...