Отиди на
Форум "Наука"

Инсталационни тръби


Recommended Posts

  • Потребители

Инсталационни тръби

Видове

- черни бергманови тръби

Изработват се от изолационна хартия и са покрити с битумна смес. Изработват се с диаметър 9; 11; 13,5; 16; 23; 29; 36; използват се за полагане под мазилката.

- бели бергманови тръби

Изработват се от изолационна хартия и са обвити с пооловна стуманена обвивка изработват се с диаметър 5; 11; 13; 16; 23; 29; 36; Изработват се от три пласта изолирана хартия, използват се както за скрити така и за открити инсталции. Използват се за скрит и открит монтаж.

- пластмасови тръби

Изработват се от половинилхлорид(pvc). Използват се за открито и скрито полагане където имаме малки меганични въздействия

- стоманено - панцерови тръби

Изработват се от книжна импрегнирана тръба поставена в безшевна стоманена тръба. Краищата на тръбата са винаги с резба. Използва се за скрито и открито при опасност от механични въздействия. При особено влажни помещения тръбата се асфалтира.

- стоманена - газови тръби

Това са безшевни стоманени тръби с резба в двата края. При полагането им се асфалтират, а в химически активни помещения и се лакират. Използват се за открито и закрито полагане във влажни и с химически изпарения помещения.

Принадлежности към тръбите

- конзола

Служи за укрепване на прекъсвачите и щепселните кутии. Имат един отвор на свързване на тръбата към конзолата. Използват се за скрит и открит монтаж.

- разклонителна кутия

Кръгли и квадратни по форма, имат капак, които може да бъде метален или пластмасов, от 1 до 4 отвора монтират се винаги на стената като изпълнението на инсталацията зависи от типа на използваните тръби. Когато се използват стомано-панцерови тръби или стоманено газови разклонителните кутии са направени от чугун и са ляти като предварително имат направени резби на отворите. Съвременните конструкции на конзола и разклонителна кутия са направени от пластмаса и служат както за едното така и за другото.

post-10610-016548100 1311062648_thumb.jp

post-10610-057745100 1311062661_thumb.jp

post-10610-096174000 1311062668_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...