Отиди на
Форум "Наука"

Международното изложение „Образование без граници”


lubka

Recommended Posts

  • Потребител

Международното изложение „Образование без граници” стартира за пети път!

„Образование без граници” – най-голямото, успешно и наложило се с течение на времето изложение за висше и средно обучение в България ще отвори врати за пети път на 21 - 23 октомври тази година в Националния дворец на културата в София. Събитието е уникално по рода си, защото е единственото, което по традиция се подкрепя от Европейския съюз в лицето на двете му солидни образователни програми Publication Office - CORDIS & TED. В „Образование без граници”, както винаги, ще вземат участие доста сериозни и престижни имена от света на европейското и световно средно и висше обучение – университети, колежи, институти, международни организации и фондации, наред с представители на тази сфера от нашата страна.

Медийните партньори на настоящето, пето по ред, изложение са повече от 70 телевизии, радиостанции, интернет портали, списания, вестници – национални и регионални седмичници и всекидневници. Събитието се осъществява и със съдействието на редица български и международни бизнес организации и национални институции. На започващото на 21 октомври изложение този път ще представят условията за кандидатстване и постъпване в тях представители на висококачественото средно и висше образование от над 18 страни в света. Този факт нарежда „Образование без граници” сред най-значимите прояви от този тип в европейски и световен мащаб. Нещо повече – събитието, единствено по рода си у нас, е включено във всеки един международен календар за подобен тип изяви пред годината. Организаторите са особено горди с този факт, защото това спомага за едно сериозно присъствие и на нашата страна на образователната карта на света и популяризира българското образование и академичните ни традиции.

На петото издание на октомврийското изложение „Образование без граници” за първи път у нас ще дойдат за такъв вид проява представители на испанското министерство на просветата, както и на престижната иберийска държавна фондация “Universidad.es”, която е официален представител на всички университети от страната на Сервантес (CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN DE LA EMBAJADA DE ESPAÑA EN COLABORACIÓN CON LA FUNDACIÓN UNIVERSIDAD.ES). Също дебют на тазгодишното събитие ще направят и висшите училища от Естония. Особен акцент в рамките на изложението ще е присъствието на представители на Technical University of Denmark (DTU) – един от най-престижните и добри европейски технически университети, номер 1 на Скандинавския полуостров, неизменно присъстващ в челото на световните класации за висше обучение. За първи път тази година на „Образование без граници” ще има изненада и за любителите на изкуството. С помощта на Европейския съюз и ЮНЕСКО по време на двудневното изложение ще бъде реализиран международният проект “ArtMiles”. Същността на последния се изразява в опита да бъдат пренесени културата и духа на стария континент върху художествени платна. Тематичните кръгове на интересния арт проект, който ще бъде осъществен в НДК, са: „Общуването – вчера, днес и утре”, „Глобална Европа” и „Да направим света едно по-добро място”.

Сред участниците на изложението „Образование без граници” се открояват имената на австрийските представители University of Applied Sciences Wiener Neustadt и International College of Tourism and Management - ITM GmbH, на Zealand Institute of Business And Technology – ZIBAT, Danish Academy of Business and Technology и Technical University of Denmark (DTU) от Дания, London School of Commerce, University College Birmingham и University of Bedfordshire (Великобритания), NHTV Breda University of Applied Sciences (Холандия), HEC Management School - University of Liège (Белгия), SSTH Swiss School of Tourism and Hospitality, BHMS Switzerland и Institut auf dem Rosenberg (Швейцария), Thompson Rivers University и Centennial College (Канада), Fulbright - Bulgarian American Commission for Educational Exchange и Saint Louis University - Madrid Campus (САЩ), Фондация „Universidad.es” и Universidad Católica San Antonio de Murcia - UCAM (Испания), Tokyo Riverside School (Япония), три висши училища от финландския град Тампере - University of Tampere (UTA), Tampere University of Technology (TUT) и Tampere University of Applied Sciences (TAMK), Tallinna Tehnikakorgkool - TTK (Tallinn University of Applied Sciences) от Естония, Zagreb School of Economics and Management (Хърватия), Technological Education Institute of Larissa (Гърция) и др. България от своя страна ще бъде представена на престижната международна проява с имена като: СА „Д. А. Ценов”, МВБУБ, ИЧС, ВУМК, Zlatarski International School, IUC Portsmouth и т. н. Откриването на петото изложение „Образование без граници” ще се състои на 21 октомври в НДК от 11 часа. Входът е свободен!

Заповядайте в Националния дворец на културата в София от 21 – 23 октомври 2011г.!

Регистрацията е задължителна! Можете да я направите на www.edu-fair.eu или на място в НДК.

ВХОД СВОБОДЕН®!

ОРГАНИЗАТОР:

БЕРИ ГРУП БЪЛГАРИЯ

www.edu-fair.eu

office.bery1@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...