Отиди на
Форум "Наука"

преместване от едно училище в друго след 9 клас


Recommended Posts

  • Потребител

Дъщеря ми учи в хореографското училище и иска и да се мести след 9 клас в профилирано училище с език.Колко и какви приравнителни изпити трябва да държи.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Здравейте!

Такъв проблем вече сме дискутирали във форума - ето в тази тема:

http://nauka.bg/foru...showtopic=10149

---

Конкретно за вашия казус...

Изпитите, които трябва да държи ученичката, са приравнителни - само за специалните (профилиращите) предмети в новото училище. Ако има възможността да продължи да се води ученичка и в старото (с профил "хореография"), би могла да се запише в езиковата гимназия и да продължи (ако другото училище също е гимназия) и в старото, като там ще се води частна ученичка (по самостоятелна подготовка - или както там се наричат нещата) и...

Опитвам се да кажа, че може да се води ученичка в ДВЕ училища, като едното (езиковата гимназия) ще е основното, там ще учи езика, а второто ще й признае общообразователните предмети (история, български, математика и всички останали), а тя там само ще полага изпити по профилираните предмети - хореография, танци...

И накрая (ако има възможност да продължи да учи и в старото училище) тя ще има две дипломи за средно образование (ако първото у-ще е СОУ).

---

Например ученик от френска езикова гимназия полага изпити в английската или в математическата, или - в художествената гимназия и излиза с две дипломи за средно образование. Профилът на двете гимназии трябва да бъде различен, обаче.

---

Конкретната бройка изпити ще научите, ако попитате в конкретното училище или в районния инспекторат по образованието (РИ на МОН).

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...