Отиди на
Форум "Наука"

Европейския ден на предприемача в България


Recommended Posts

  • Администратор

МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЕДИННИЯ ПАЗАР ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ

Уважаеми колеги,

На 15 октомври в София ще се открие Международен форум, посветен на двадесетата годишнина от създаването на Единния пазар и на десетгодишния юбилей на Европейския ден на предприемача в България. На него ще бъдат представени основните постижения на Единния пазар, възможностите, които той предлага на българските предприемачи, и ще се обсъдят идеи и предложения за неговото бъдещо развитие.

Форумът се организира от Европейската комисия, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ще се проведе в Националния дворец на културата на 15 и 16 октомври 2012 г.

Официалното откриване ще се състои на 15 октомври от 9.30ч. в зала 8 на НДК с приветствия от страна на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България г-жа Зинаида Златанова, министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и ректора на Софийски университет проф. Иван Илчев.

Очаква се във форума да участват още представители на Европейската комисия, държавните институции, бизнес асоциации и камари, неправителствени организации, академичната общност и други организации, които имат отношение към развитието на предприемачеството в условията на Единния пазар.

По случай Европейският ден на предприемача, който ще премине под надслов: „Наука и предприемачество в условията на Единния пазар”, ще бъдат представени Европейските награди за насърчаване на предприемачеството.

Ще бъдат разгледани и дискутирани актуални теми, посветени на Единия пазар, свързани с признаването на професионални квалификации, командироването на работници, възможностите за решаване на потребителски спорове, популяризиране на европейските информационни мрежи и на механизмите за защита на правата на гражданите, гарантирани от европейското законодателство. Ще се проведат семинари и дискусии по теми, свързани с предприемаческата среда и трансфера на технологии, управление на иновациите в малките и средни предприятия, предизвикателства пред обучението по предприемачество и модел на студентско предприемачество, предприемачество в областта на културата, иновативни инструменти за е-обучение за малките предприятия.

Събитието е част от инициативите, организирани в цяла Европа за честване на двадесетата годишнина от създаването на Единния пазар и ще се проведе под мотото „Заедно за нов растеж“.

Програмата на форума е налична ТУК

За повече информация можете да посетите официалната страница на Европейски ден на предприемача 2012 (http://ede.uni-sofia.bg/)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...