Отиди на
Форум "Наука"

Коучинг с НЛП


Recommended Posts

  • Администратор

„Коучинг с НЛП“

Практически наръчник за това как да постигнете най-доброто за себе си и за другите

Купи: http://book.nauka.bg/partnerbooks.php?ID=38851

Автори: Джоузеф О’Конър и Андреа Лейджис

Какво искате от живота? Какво е важно за вас? Имате ли това, което заслужавате в настоящия момент? Колко много още можете да постигнете...

Коучингът е мощен подход за постигане на най-доброто в професионалния и в личния ви живот. Също така е един от най-оправданите разходи за промяна в бизнеса. Тази книга ще ви даде инструментите да практикувате коучинг и насоки за използването им, за да обогатявате живота си и живота на другите.

Ще научите:
- Какво е коучинг и как работи
- Как да давате посока на живота си
- Как да живеете според най-висшите си ценности
- Как да съставите ефективен план за действие
- Как да се справяте с пречките по пътя към постиженията
- Как да задавате правилните въпроси

Това е най-добрата книга за развитие на коучинг умения в бизнес и лайф коучинг.

Джоузеф О’Конър и Андреа Лейджис са специалисти по коучинг на ниво изпълнителен директор, треньори и консултанти, работещи в международен план.

„Вярвам, че НЛП се превръща в безценен ресурс за позитивното развитие на човешкия потенциал и връзките между хората. Джоузеф и Андреа са прекрасни практици и вдъхновяващи учители.“
Дейвид Скотланд, Президент на Allied Domecq Wines and Spirits

„Джоузеф О’Конър и Андреа Лейджис в тази книга продължават пътува- нето в НЛП, комбинирайки теория и логика с примери от практиката, които могат да бъдат разбрани от читателя и използвани в ежедневни ситуации. Книга, която трябва да бъде прочетена от всеки, който се ин- терeсува от НЛП.“
Джеймс Р. Селингман, Bsc, BA, Executive Coach, NLP Practitioner, ex-Worldwide President and CEO of Speedo

kouchsnlp3.jpg

Джоузеф О’Конър и Андреа Лейджис „Коучинг с НЛП“

Всички ние мечтаем. Докато спим, нашият мозък разбърква преживяванията ни от деня с техните съпровождащи мисли и емоции като покер играч, който се опитва да си сглоби печеливша ръка. Тези мечти могат да ни дадат съвети, насоки и указания за нашия живот къде сме сега и къде искаме да отидем. Те преувеличават затрудненията и грижите ни – нашите метафори стават реалност в сънищата ни. Но сънищата са повече от това. Когато сънуваме, ние използваме въображението си, отиваме отвъд съществуващите условия – в един по-широк свят, където много неща са възможни, където не сме ограничени до картите, които са ни раздадени. Свободни сме да вземем всяка карта и да я превърнем в печеливша ръка. Сънищата ни отвеждат отвъд нас самите. Всяка промяна в нашия живот започва като сън – използваме въображението си, за да проектираме себе си във възможно най-добрата перспектива.

Какво общо има коучингът с мечтите? Коучингът е насочен към промяна, към случването на промяната. Коучът е магьосник на промяната, който взема картите, които държите, и ви помага да изиграете вашата ръка по-добре или понякога да смените правилата на играта, или да намерите по-добра игра. Промените идват от мечтата за нещо по-добро. Когато постигнем една мечта, ние поглеждаме напред и мечтаем отново. Винаги има мечта отвъд мечтата.

В крайна сметка тази книга е за превръщането на мечтите ви в реалност. Това прави и коучът за вас. Коучингът ангажира вашето въображение и в същото време е невероятно практичен в реалния свят – той се занимава с цели и постижения, свързва света на мечтите с реалността.

През 1985 (аз, Джоузеф) посетих прекрасен музикален семинар, воден от пианистката Елоиз Ристат. Тя работи основно с концертни изпълнители, които страдат от сценична треска, и е написала невероятна книга, наречена „А Soprano on her Head“. Този семинар и книгата ме вдъхновиха и през нощта след семинара, както си лежах в леглото, размишлявайки за преживяването си, една мисъл изникна в главата ми: „Искам да напиша книга“.

След това вътрешният диалог се задълбочи:

„Ти не можеш да напишеш книга“, последва незабавен отговор с доста пренебрежителен тон.

„Защо не?“

„А... защото не знаеш как.“

„Но аз мога да се науча. Никога няма да знам дали мога да напиша книга, докато не опитам.“

Този малък диалог ясно показа разликата между вярване и способност. Това, което ми липсваше, беше „ноу хау“ как се пише книга. Ако тогава имах коуч, той би ми помогнал да преценя вярванията си, да се фокусирам върху целта си и да я осъществя. В този случай аз поех ролята на свой коуч. Поставих си по-високи цели, отколкото някога си бях представял. Не допуснах никакви лимитиращи вярвания да ме спрат да опитам да постигна това, което исках.

И вие също може би сте избрали тази книга, защото искате да станете коуч на самия себе си. Може да се интересувате от коучинга като цяло. Може да искате да станете коуч или да повишите коучинг уменията си, ако вече сте такъв.

А може би мислите да наемете коуч или искате да разберете как коучинг уменията могат да ви направят по-ефективен учител, треньор или съветник. Може да искате нов поглед върху професията си и да прочетете какво мисли някой друг за коучинга. Независимо каква е вашата причина, вие ще скъсите разстоянието между мечтите и реалността за себе си и за другите.

Коучът е не само магьосник на промяната, но и борец за свобода.

Свободата има две измерения: освобождаване от нещо и свободата да правиш нещо. Например преди няколко години аз (Джоузеф) работех 50 часа на седмица като учител по китара. Беше удовлетворяваща и забавна работа през по-голяма част от времето, но същевременно и много изморителна. Това не беше типът работа, в която можех тихичко да се отпусна за няколко минути. В крайна сметка на учителя по музика му се плаща да слуша своите ученици. Обичах работата си, но исках да се освободя от необходимостта да работя толкова много часове. Не обмислях да започна друг вид работа, просто си мечтаех да имам възможност да релаксирам и време да се взирам в пространството, да чета и да спя, ако искам. Не ми харесваше да чувствам такава умора. След определен праг на натоварване вече не можех да отдавам на работата си вниманието, което тя заслужаваше. Релаксацията е толкова необходима, за да можеш да работиш ефективно и щастливо, колкото и действителното време, отделено за работа. Това е свободата от.

Другият тип свобода е свобо...

Купи: http://book.nauka.bg/partnerbooks.php?ID=38851

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...