Отиди на
Форум "Наука"

Кандидатстудентски изпит по Математика


Recommended Posts

  • Администратор

Прекрасни задачи, направени с много вкус - кандидатстудентски изпит по Математика I

В 09:00 часа тази сутрин започна кандидатстудентският изпит по Математика I. Тема № 3 изтегли от три възможни варианта Теодора Николаева от Видин в зала 255 на Ректората на Софийски Университе "Св. Климент Охридски". 640 кандидат-студенти се явяват на изпита днес.

„Прекрасни задачи, направени от колеги с много вкус“. С тези думи деканът на Факултета по математика и информатика проф. дмн Иван Сосков постави началото на кандидатстудентския изпит по Математика I. Доц. д-р Милена Стефанова, зам.-ректор на Софийския университет, пожела на кандидатите успех и изрази надежда, че ще ги види наесен в най-старото и авторитетно висше училише у нас. При изтеглянето на темата с обичайното си чувство за хумор доц. Стефанова допълни, че Тема № 3 изисква най-малко 3.

Математика I е „вход“ към специалностите с най-добра реализация на пазара на труда във ФМИ, както и към голямо разнообразие от специалности в останалите факултети: Философия, Социология, Публична администрация, Библиотечно-информационни науки, Математика, Информатика, Приложна математика, Математика и информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационни системи, Статистика, Физика, Инженерна физика, Ядрена техника и ядрена енергетика, Физика и математика, Астрофизика, Метеорология и геофизика, Физика и информатика, Медицинска физика, Комуникации и физична електроника, Квантова и космическа теоретична физика, Фотоника и лазерна физика, Оптометрия, Химия, Химия и информатика, Компютърна химия, Инженерна химия и съвременни материали, Геология, Стопанско управление, Икономика.

Нивото на проведения изпит днес е с коефициент, равен на коефициента на матурата, тъй като нивото на задачите се базира на задължителната подготовка по математика за средните училища.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...