Отиди на
Форум "Наука"

Три романа за Шерлок Холмс


Recommended Posts

  • Администратор

Излезе ново издание с най-емблематичните истории за Шерлок Холмс

Купи: http://book.nauka.bg/partnerbooks.php?ID=41497

Произведенията на британския класик сър Артър Конан Дойл се завръщат в книжарниците с „Три романа за Шерлок Холмс” (ИК „Изток-Запад”) – богато илюстрирано издание, в което са включени някои от най-знаковите романи на автора.

sherlok.jpg

Сър Артър Ингнейшъс Конан Дойл (1859-1930) е един от най-известните и авторитетни британски писатели от края на XVIII – началото на XIX век. Роден в Единбург, Шотландия, в семейство на художник-архитект, Дойл следва медицина в Единбургския университет. Слабо известен факт е, че по професия той е офталмолог, но от малък, увлечен по художествената литература и най-вече по рицарските романи, започва да пише още докато следва и през 1879 г. излиза първият му отпечатан разказ. Дойл е автор на „Изгубеният свят“ – приключенска фантастика за проф. Джордж Чаланджър, който заедно със своя екип предприема пътуване с изследователска цел до незнайни земи, където героите се сблъскват с праисторически животни. Макар авантюрите на проф. Чаланджър да са продължени в редица други творби, днес свързваме името на Дойл главно с Шерлок Холмс – знаменит персонаж, превърнал се в нарицателно за проницателност и остър ум, готов да разплете и най-сложните криминални случаи, пред които и най-добрите полицаи са безсилни. Заедно със своя верен помощник, д-р Джон Уотсън, студеният и лишен от емоции Холмс се справя с всякакви дръзки предизвикателства, действайки рационално; този неповторим британски чар и навременно проявена хитрост превръщат образите в най-популярната детективска двойка – както в литературата, така и в киното.

Приключенията на Холмс и Уотсън, както и мистериите, в които двамата се забъркват, сега могат да бъдат преживени по нов и неочаквано свеж начин – чрез изданието „Три романа с Шерлок Холмс”, в което са включени някои от най-популярните и въздействащи произведения на Дойл. Книгата започва с „Етюд в червено” – мрачна и обаятелна история, в завръзката на която стои загадъчно убийство, което на пръв поглед изглежда невъзможно за разкриване; освен това именно този роман е официалният дебют на фамозния дедуктивен следовател и точно с него стартира бляскавата му литературно-детективска кариера. Следва „Знакът на четиримата”, където в сложната фабула се намесва откраднато съкровище. Накрая попадаме в „Долината на ужаса”, хипнотизирани от сюжет, майсторски развит чрез задкулисното присъствие на проф. Джеймс Мориарти, един от най-коварните престъпни умове в света и заклет враг на Холмс.

Три романа с Шерлок Холмс” е амбициозно и реализирано с размах заглавие, което допълнително въздейства на читателите с великолепните и оригинални илюстрации, дело на акламирания български художник Петър Стаминиров.

Купи: http://book.nauka.bg/partnerbooks.php?ID=41497

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...