Отиди на
Форум "Наука"

Световни учени ще дискутират сътрудничеството в дигиталната ера на международен форум в София


Recommended Posts

  • Администратор

Фондация „Национална академична библиотечно-информационна система“ /НАБИС/ има удоволствието да Ви покани на откриването на

IV МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Предизвикателството да си сътрудничим в дигиталната ера

12 май 2015 г. (вторник), 09:30 – 13:00 часа

зала „Бална”, Радисон блу гранд хотел, София

Престижната конференцията, организирана от фондация НАБИС, е една от проявите с ярко международно присъствие в дните на Националната библиотечна седмица. Гост-лекторите, директори на елитни европейски и американски библиотеки и библиотечни консорциуми, ще дискутират участието на доброволци в процеса на дигитализация, начините и възможностите за достъп и ползване на дигитализирани обекти с научна и културна стойност. Основен акцент ще бъде сътрудничеството на местно и глобало ниво в дигиталната ера чрез конкретни примери от Бодлеанската библиотека на Оксфордския университет, Нюйоркската обществена библиотека, две от най-големите библиотечни обединения в Европа – австрийската библиотечна мрежа и белгийската библиотечна система.

library.jpg

Очаква се на форума да присъстват зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева, кметът на София Йорданка Фъндъкова, президентът на Американския университет в България Кевин Аспегрен и др. официални лица. В конференцията ще участват Ричард Овъндън – директор на Бодлеанската библиотека в Оксфордския университет, Ан Торнтън – директор на Нюйоркската обществена библиотека, Волфганг Хамедингер – директор на австрийската библиотечна мрежа /OBVSG/, Йо Радемакерс – директор на белгийската библиотечна система /LIBIS/ и Антонела Фреза – директор на консултантската фирма Promoter, участник в много европейски проекти.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...