Отиди на
Форум "Наука"

В Музейко отваря врати първият планетариум в София


Recommended Posts

  • Администратор

Музейко показва науката такава каквато е по един красив начин.

exhibition_muzeiko.png (740×421)

Посредством множеството експонати посетителите ще могат да се запознаят със заобикалящият ги свят с над 130 интерактивни игри, създадени за деца и любопитни възрастни. Цялото съдържание на музея е мислено с цел да вдъхнови децата за познание, откривателство и наука и да помогне на деца, родители, баби, дядовци, учители да прекарат време заедно активно и ефективно.

"В Музейко отваря врати първият планетариум в София. До скоро нашата столица бе единствената столица без планетариум в ЕС, но това вече не е така." сподели Никола Каравасилев (докторант във ФФ на СУ). Музейко разполага с мини планетариум, който може да побере до 15 деца. Отваря врати на 9-ти октомври с много интересна и уантрактивна програма водена от Никола Каравасилев, Владимир Божилов и Евгени Овчаров. 

Музейко е ценен с това, че освен за децата, той е много важен и за родителите. Идеята на подобен род музей е да поражда интерес още от най-малка възраст към науката, но и родителите да научат нещо ново. Също така много учители могат да водят своите класове да им преподават нагледно, а не само сухата теория в учебниците. Чрез музейко учителите без много усилия могат да обяснят кое как се случва, защо се случва и без да влизат в излишни задълбочени расъждения децата да пипнат и пробват всичко сами.

„Очакваме Музейко да има важна роля на модерна образователна институция от ХХІ век, осигурявайки на децата ни място, което да провокира тяхното любопитство и интерес към науките, технологиите, екологията, изкуствата. Убедени сме, че детският научен център ще има влияние върху местната икономика, образованието, ранното развитие на нашите деца и изграждането на граждански общности. Детските музеи по света са привлекателни туристически дестинации. В САЩ например 35% от всички подобни проекти водят до значителни подобрения в инфраструктурата на своя район“– споделя Десислава Тальокова, изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“.

Всичко в дома на Музейко е премислено до най-малката подробност – от характерната архитектура през енергийната ефективност до пространството за интерактивни експонати, всеки от които ще събужда любопитство у децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства.

Цялото съдържание на Музейко е създадено от водещи учени, педагози и дизайнери и е съобразено със съвременните тенденции в образованието. Разработките се базират на теориите за учене чрез игра и приложни дейности, множествена интелигентност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разгръщане на потенциала.

Музейко ще ви пренесе в различни епохи и ще ви предизвика да влезете в ролята на учен – археолог, геолог, архитект или астронавт.

Къде се намира?

muzeikoMap-bg.png (1261×560)

Цялата статия: http://nauka.bg/a/в-музейко-отваря-врати-първият-планетариум-в-софия

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Ако някой го е посетил е хубаво да пише впечатления? 

Този уникален музей е голяма светлина в тунела за образованието и любопитството на децата :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...