Отиди на
Форум "Наука"

Интересен мултимедиен проект - Лицето на България


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

"Спри да се оплакваш, а действай!" е мотото на проекта Image.BG - онлайн платформа за представяне на оригинални и интересни произведения на български автори, които се отнасят към съвременния образ на България. Проектът с адрес http://www.image.bg/ ще включва артистични проекти и материали в разнообразни медии, като фотография, текст, видео и аудио, които разкриват и коментират различните лица на страната ни.

Съдържанието на онлайн платформата ще бъде на български и английски език, а за попълването му ще бъдат обявени текущи покани за участие с проекти и материали, които ще бъдат селектирани от редактора на сайта. В Image.BG може да участва всеки, който иска да сподели своята визия за страната ни. Участието става с попълване на онлайн формата за участие на адрес: http://www.image.bg/ и прикрепяне на демо на проект или на фотографии, филми, авторска музика, есе, разказ, стих - на български и английски език, без ограничение в жанровете и броя на подадените материали. Файлове над 20 mb трябва да бъдат предоставени на CD или DVD, изпратено по пощата или донесено на адрес Сдружение "Интерспейс", ул. "Бенковски" 27, вх. Б, ет. 1, ап. 18, София 1000.

Платформата Image.BG предлага два типа участие - с уеб базиран проект или с материали, поместени в блог. Участниците могат да предложат проект, който да има собствен под-домейн от типа <име на проекта.image.bg> и да бъде свързан с основната структура на платформата. Авторите ще могат сами да разработят проект по тема, важна за тях самите и свързана с образа на страната ни.

Категориите, с които стартира платформата, са:

Light - позитивният поглед към действителността и живота в България - материали, коментиращи актуални процеси и важни аспекти в социалната, политическата, културната и икономическата ситуация в страната ни

Dark - позицията на авторите за актуални и болезнени проблеми в сегашната ситуация в България

Red - следите от соц миналото на страната ни - носталгични или неносталгични препратки и привички от времето на комунизма

Funny - иронични и изпълнени с хумор материали за нелепи или забавни неща в нашата действителност

Fake - мястото за материали, разбиващи досегашните клишета и заблуди за страната ни

Taste - материали относно нещата, който ни разкриват най-добре като нация - храната, пиенето, празниците, забавленията... типично по български.

Участниците могат да предлагат допълнителни категории, в които да бъдат поместени материалите им.

Image.BG ще бъде събирателното място за свежи, оригинални и гениални артистични презентации, които показват истинските образи на България. Затова се обръща най-вече към младото поколение на България, което иска да се отърве от призрака на миналото и клишета за страната ни.

Най-добрите работи, включени в Image.BG, ще бъдат представяни в серия от изложби, прожекции, концерти, дебати, които ще бъдат организирани в страната и чужбина.

Поканата за участие в мултимедийната онлайн платформа Image.BG е текуща. Ако искате обаче да бъдете сред първите, които ще попълнят съдържанието на платформата и попаднат сред представителните събития за старта на проекта, трябва да изпратите вашите материали до 18 декември 2006.

Официалният старт на Image.BG ще бъде в края на декември, а съпътстващите го събития ще стартират през януари 2007 и ще продължат през цялата година.

Капитал Light

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...