Отиди на
Форум "Наука"

Китай забранява найлоновите торбички


Recommended Posts

  • Администратор

Всички обвиняват големите държави за най-големи замърсители, но очевидно някой от тях правят първите крачки към справяне с проблема.

_110569917_gettyimages-1165810998.jpg
 
Цитирай

Китай засилва ограниченията върху производството, продажбата и използването на пластмасови изделия за еднократна употреба, заяви държавният оран за планиране, тъй като страната се стреми да се справи с един от най-големите си екологични проблеми.

Големи количества необработени пластмасови отпадъци се заравят в депата или се изхвърлят в реки. 
Организацията на обединените нации определи пластмасите за еднократна употреба като едно от най-големите екологични предизвикателства в света, припомня Евронюз.

Националната комисия за развитие и реформи и Министерството на екологията и околната среда, които обявиха новата политика, заявиха, че пластмасовите торбички ще бъдат забранени във всички големи градове на Китай до края на 2020 г. и във всички градове и села през 2022 г. Пазарите, продаващи пресни продукция, ще бъдат освободена от забраната до 2025 г.

https://www.economic.bg/bg/news/12/kitaj-obyavi-vojna-na-plastmasata.html

 
 
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Изпреварил си ме.

https://www.ekonovini.bg/bg/kitay-shte-zabrani-plastmasovite-izdeliya-za-ednokratna-upotreba/?fbclid=IwAR1jse1D7y3ojtk8WAMvpkLccvJw_58qQElVRojnDihGIIgC5Ln-QIsPCrk

Така се прави! Всякакви благи пожелания "Да пазим природата" са хвърлени на вятъра думи. Както е казвал още Апостола "Дела трябват, а не думи!".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

При положение че се включиха Парижкото споразумение и единствено те не спазват нормите от всички страни понеже "рискували икономическия растеж", направо не си е за вярване. Браво. 

Редактирано от empirialistic
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Последно време Китай прави най-сериозни реформи във всеки един отрасъл и нищо чудно скоро да са и една от най-екологичната държава. Има много време до тогава, но държавата залага много на изкуствения интелект и това е една от правилните крачки в опазването както на природата така и в сериозен растеж и решаване на глобални проблеми.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...