Отиди на
Форум "Наука"

Щастливците не карат колело


Recommended Posts

  • Администратор

Много случайно ми попадна една малка книжка със заглавие "Щастливците не карат колело". Веднага ме грабна със своята лична история. Един младеж решава да тръгне да кара колело от България до Германия и обратно по поречието на Дунав. Интересен изкъс, много приключения и типично по български за българи :)

Много ми напомня на личните ми преживявания, когато тръгнах да обикалям на стоп из Европа и след това из Балканите, но това е друга история :)

shtastlivtsite-ne-karat-kolelo-kostadin-nikolov-fabrika-za-knigi.jpg

Цитирай

 

Казват, че едно време момчетата ставали мъже в казармата. Днес като няма казарма, се налага всеки да се спасява, както може. Примерно, да се метне на колелото и да покара малко… до Германия и обратно по поречието на Дунав за “малко” ли се брои всъщност? 

По време на пътешествието си Костадин е всичко - и ларж, и скръндза, и забавен, и малко нелеп (и не го е срам да си признае), а понякога само му се иска да не умре, защото карането на колело в продължение на 2300 км не било айляк като на клипчетата в интернет.

Костадин го нарича „психотерапия на колела“, но добре е да знаете отсега: ако прочетете тази книга, няма да си оправите живота. Най-много да си купите колело, консерви с пастет и преносима печка на дърва. Преносима. Печка. На. Дърва. 

За начало обаче няма нужда да правите нищо. Само си сипете една ракия и сядайте Коцето да разказва.

Мария Ангелова, автор на „203 предизвикателства за пътешественици“

 

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...