Отиди на
Форум "Наука"

Професионалните профилни снимки


Recommended Posts

  • Администратор

В платформата LinkedIn се слагат професионални снимки, с само и вратовръзка, във Facebook се слагат ежедневни и привлекателни снимки, в Тиндър се слагат разголени и предизвикателни, в Instagram, Youtube и всичко други социални мрежи съответно снимките варират.

Ето няколко мемета от известни личности показващи нагледно как се определят профилните снимки спрямо:

1283953.jpg

Kyle Maclachlan

 

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

И ето как всичко това започва да се променя ;) 

Родителите в професионалната мрежа сменят профилните си снимки, за да покажат как всъщност изглеждат, докато работят от вкъщи. Вирусната тенденция започва със спонтанното решение на Лорън Грифитс да смени професионалната си профилна снимка със селфи. Тя е HR специалист и майка на три деца и вече няколко месеца работи от вкъщи. Нейното решение поставя началото на сериозна дискусия за новите норми на работното място по време на пандемията и вдъхновява и други родители да последват примера ѝ. Постът на Лорън има близо милион реакции и почти 30 хиляди коментара. 

Parents-on-Linkedin.jpeg

Защо промених профилната си снимка в LinkedIn 

Наскоро хвърлих дълъг поглед към снимката на моя профил в LinkedIn – жената, вторачена в мен, имаше току що боядисана коса и прическа, елегантно и добре изгладено сако, намек за усмивка, който показва точното количество зъби, за да ви внуши, че е сериозна, но може да бъде и забавна. Спомням си, че бях заела внушителна поза, докато съпругът ми снимаше. Направихме към 80 кадъра, докато намерим този, на който изглеждам перфектно излъскана. Но човекът, когото презентирах на тези снимка, не винаги съм аз и определено не е човекът, когото съм в момента. 

Днешният дистанционен свят разми границите между професионалното и личното ми “аз”, затова реших да ви представя това чрез снимката си. Неоформена прическа, удобен пуловер, скъсани дънки, все още леко замаяна от усилието да подготвя три деца за “училище”, но усмихната и готова за работа.  

Бях свидетел на достатъчно примери за автентичното лидерство, за да знам, че ако сте истински и уязвими, ще стигнете много по-далеч в кариерата си, отколкото лъскава профилна снимка.

 

http://www.bookmark.bg/

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...