Отиди на
Форум "Наука"

7 мита за споделения хостинг


Recommended Posts

  • Администратор

За мен един от най-разпространените митове за хостинг услугите е че няма значение какъв сайт искаш да направиш или да стартираш проект онлайн на теб ти е достатъчен най-евтиния хостинг план и вече от там ще видиш на къде да градиш. Това е много ама много НЕвярно. Ако имаш статично сайтче, което е с 10 странички и няма нужда от никаква допълнителна преработка - то горното твърдение може да е вярно, но вече никой не прави акива сайтове.

В този материал колегите от Суперхостинг са събрали най-популярните митове с много подробна информация за всеки от тях.

Но аз искам да наблегна на 2 от митовете, които смятам за най-важни:

Цялата статия: https://blog.superhosting.bg/7-myths-shared-hosting.html

#6 Хостингът е труден за разбиране – използват го само IT-та и големи уеб разбирачи

Хостингът наистина е труден за разбиране, но само ако смятате да го поддържате или да го предлагате на клиенти, вместо да го използвате.

За да си имате сайт и пощи, не е нужно да имате задълбочени технически познания. Хостингът е много по-лесното решение от другите услуги като виртуален сървър (VPS) или нает сървър, които наистина се използват само от IT-та и технически подготвените специалисти. А дори те използват споделения хостинг, не защото е труден за разбиране, а защото е лесен за използване.

Лесното използване на хостинг услугата се извършва през удобен хостинг контролен панел (cPanel). През него се управляват приложенията (например WordPress) и се създават професионално изглеждащи пощенски кутии (Имейл акаунти). 

До преди няколко години, преди WordPress да стане най-предпочитаната и използвана CMS платформа, създаването на сайт в хостинга беше малко по-трудно. Единият начин беше сайтът да се изработи ръчно и след това да се качат файловете му в хостинг акаунта. Другият начин, който се използва и до днес, е да се направи инсталация на CMS платформата в хостинг акаунта. Но и двата начина вече не са задължителни. Можете да имате сайт, без да достъпвате контролния хостинг панел cPanel. Например с WordPress хостинг услугата (разновидност на споделения хостинг) ще имате сайт, без инсталации и без да влизате в cPanel: (стъпка 1. Инсталация на WordPress се прескача)  Твоят първи WordPress сайт в три две стъпки | Blog 

#7 Получавате само това, за което плащате – дисково пространство и сървърни ресурси

Краткият отговор за този мит е:

„Ако преди хостинг компаниите са предлагали основно параметри, то днес те решават практическите проблеми на клиентите с чудесно обслужване, поддръжка и добавена стойност към ядрото на услугата.“

Любомир Русанов (управляващ партньор и съосновател на СуперХостинг.БГ)

Дисковото пространство и сървърните ресурси са само елемент (ядрото) на хостинг услугата, който изпълнява базовата ѝ цел – уеб проектите да работят и да са достъпни в интернет. 

Вижте повече как се променя хостинг услугата, в статията:  Какво е бъдещето на хостинг индустрията? | Нефтелимов

Обобщено, всичко останало, което получава клиентът и е част от модерната хостинг услуга, може да се опише с предимствата ѝ:

  • Високо качество на услугата. Непрекъсваемост, стабилност и подходящи хостинг параметри и характеристики. Включени резервни копия.
  • Пълноценно обслужване. Експертно съдействие и денонощна поддръжка. 
  • Грижа за уебсайтовете и пощите. Скритият съпорт се грижи сайтовете да работят, както и да се предотвратяват казуси, още преди те да са се случили.
  • Високо ниво на сигурност и защита. Мониторинг, проверки и нотификации.
  • Добавени нови технологични възможности към услугата за ускоряване на зареждането на сайтовете.
  • Разнообразни съпътстващи помощи инструменти за управление и оптимизиране на сайтовете.
  • Допълнително съдействие и помощ за решаването на практически проблеми. 
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...