Отиди на
Форум "Наука"

Колко е красива идеята да имаме баща сътворител!


Recommended Posts

  • Потребител

Предполагам, че няма да кажа нещо сензационно в тази тематика! Аз съм от хората, които не вярват в религиите. Ако действително има една велика мъдрост и безкрайно знание наречено Бог, което е създало всичко заобикалящо ни се питам защо след като има такава смазваща власт не ни напердаши едно хубаво и да ни въведе в правият път? За разлика от "научниците" ние приемаме вероятноста да сме създадени от много мъдро и висше същество наречено Бог. Колкото и да ви се струва невероятно, след като прочетох много книги и завърших висше образование ми се струва все по вероятно твърдението, че някакъв велик интелект стои зад всичко! Религията е бизнес и влияние, не се различава много от политическите постановки! Има няколко идиотщини, които много ме дразнят. Защо всички трябва да повтарят на "Велик ден" Исус возкресе, во истина возкресе! Ислямистите повтарят всеки ден по 5 пъти фразата " Алах е единствен и неговият пророк е Мухамед! Това ме навежда на мисълта, че нещо ако не може да се докаже веднага трябва да се репликира милиони пъти, докато мозъците ни се автосугестират и започнат да вярват в тезата. Това няма да помогне на никого мисля си аз. Сляпата вяра е толкова вредна, колкото и сляпата вяра в науката! Никъде за сега не съм прочел исторически доказани данни за съществуването на Христос? Ако някой може да ми помогне ще черпя! Харесва ми парадигмата на Християнството- Любов! Не ми харесва, че той допуска да умират неговите творения под път и над път! Не ми харесва,че допусна Чекатило да убие 52 момичета и да ги изнасили, не ми харесва, че във войните умряха милиони...в името на какво? Аз съм баща и никога не бих позволил на моят син да убива или да краде( въпрос на възпитание). Защо нашят баща Бог ни вменява да пием ракия, да се заглеждаме по чужди невести, да убиваме...и т.н. Отговора това са изпитания го давайте на децата в 1 клас. Светът съществува от милиони години ( не от 6000г.) Това ме навежда на мисълта, че Бог не е абсолютен! Ако беше абсолютен нямаше да има нужда да създава вселената и нас! Явно и той търпи някакво развитие и чрез сътворението си се радва на постигнатото. Колко ли глупости написах? Ако някой иска да ми отговори нека да не бъде с цитати от Библията. Дайте своето мнение.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Здравей.

От създаването на този раздел, а и преди това ние не допускаме съществуването на подобни теми.

Не малко такива бяха създавани и не един потребител си тръгна заради подобни дискусии...

Подобни теми не се толерират и нямат място тук, а и противоречи на Правилата на форума

:lock::v:

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...