Отиди на
Форум "Наука"

Робот дебютира като манекен


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

На топ манекените по света сякаш не им стига кризата, ами сега ще трябва да се борят и с неочаквана конкуренция, идваща от ИТ сектора. В понеделник на модно изложение в Токио дебютира роботът HRP-4C, който може да позира като за ревю и благодарение на 42 задвижващи елемента да прави гримаси на изкусителка.

Тежащият 43 килограма кибермодел е висок само 158 см, за да съответства на средностатистическа японка. Главата му и ръцете му са като на жена (по-скоро като на анимационна манга героиня), но макар и с добре оформени бюст и седалищни части, тялото все пак е сребристо-черно изпълнение на машина.

Засега създателите от Националния институт за авангардни индустриални разработки и технологии нямат намерение да изкарват на пазара HRP-4C, струващ около 2 млн. долара, съобщава Ройтерс. Според тях творението им има за цел единствено да забавлява.

Агенцията припомня ,че в Япония работят почти половината от 800 хиляди индустриални роботи в света. Местни прогнози очакват световният пазар за киберорганизми да достигне в бъдеще 10 млрд. долара, най-вече заради необходимостта все повече възрастни и болни хора да получават грижи.

Сред коментарите за HRP-4C има и много критики, че японците продължават да се вманиачават в произвеждането на безсмислени хуманоидни машини, "изглеждащи мили до отвращение".

http://www.dnevnik.bg/

post-471-1237797937_thumb.jpg

post-471-1237797946_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...