Отиди на
Форум "Наука"

genefan

Потребител
 • Брой отговори

  247
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

genefan last won the day on Август 7 2020

genefan има най-харесвано съдържание!

Репутация

308 Студент

Всичко за genefan

 • Рожден ден Април 14

Лична информация

 • Пол
  Жена

Последни посетители

4298 прегледа на профила
 1. В Южните Родопи е имало доста мървашки села, които са се занимавали с рударство и металодобив. Някои смятат, че турците първоначално са докарали хора от Банат и Трансилвания, умели в тези занаяти след завладяване на тази област от Турция, но в последствие те са се българизирали. Имаме ДНК тест на наследник на Петър Димков от Горно Броди, който е с типичната за югозападните Балкани хаплогрупа R1b-BY611. https://bg.wikipedia.org/wiki/Мърваци
 2. Всички народи в Европа са плод на demic diffusion, т.е. постепенно смесване. Само че колко пъти и къде е ставало това не може да се докаже опростенчески само с няколко смесвания. Трябват много проби от разни епохи. А обезлюдяване и подмяна на населението в един район е ставало многократно. Да си спомним последно какво става на Балканите след последните войни и прекрояване на границите. А бъдещето пък ще бъде на cappuccino kids, когато се постигне световен demic diffusion.
 3. Май имаме нов Илиан, с който е безсмислено да спориш, тъй като се мисли за най-умен от всички. Какво са Харвард и Макс Планк лабораториите пред неговите изчисления.
 4. Bulgaria_EBA_Yamnaya_o е цитирана като outlier, защото е намерена в Южна България, а за там са характерни други Balkans_Bronze_Age, много по-южни и сродни на егейците. Това се вижда ясно от плота на Райх, кръгчето Yamnaya_Bulgaria е много по-на север. В Южна България няма кургани с охра, а "плоски" погребения. Изследването за Югоизточна Европа няма за предмет обсъждане на хиатуса. Както споменах, хора тип Bulgaria_C може да са живели не само в България и да носим наследство от тях, а не от Варненците, например. Показателно за това са хаплогрупите, както вече се спомена. Няма намерени нит

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...