Отиди на
Форум "Наука"

laplandetza

Потребител
 • Брой отговори

  2490
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

laplandetza last won the day on Октомври 12

laplandetza had the most liked content!

Репутация

696 Асистент

Всичко за laplandetza

Лична информация

 • Интереси
  BORDERLINER

Последни посетители

2247 прегледа на профила
 1. И тогава не е взаимнозаменяемо, не е равноправно, с години обясняваме защо, но пак има хора , които не разбират.
 2. Може и да има такива хора да се бъркат.Отправните системи са просто консумативи в процеса на разсъжденията и нищо повече, поне за мен е така. Тази субективна реалност, която изпитвам всеки ден , също я приемам като помощно средство и редовно мисля отвъд и през нея, т.е една от многото картини. Краткия отговор на циника за относителност, хаха, не се сърдете, но така я обяснявам на моите колеги, < Да ти го нач... или сам да си го.............> пълна относителност, буквално
 3. Вероятно Шпага влага смисъл в това , Слънцето не е неподвижно. Пак опираме до една Обективна Космическа Реалност, доближима до абсолютна и безбройните субективни реалности на Наблюдател. Директно в относителност по СТО , неутрон лети в Космос-ИОС, Космос лети къмнеутрон-другаОС, ИОСм ефекта за неутрон би трябвало да е един и същ, ако можеше да се изпълни второто. Сега обаче, относителност по СТО само с две иос. без реална физика, неутрон лети, или наблюдател лети към него, според СТО е едно и също, но не е , няма да се запази същото въздействие, състояние на неутрон, в единия случай се движи в космос, спрямо космос, в другия случай има 2 възможности, или неутрон е в покой спрямо космос и наблюдател се движи в косми. пространство, или просто сме приели съвсем без физическа база за удобство неговата неподвожност, но това не е така.
 4. Щеше да е така като казваш , ако Космос съдържаше, състоеше само от Земя и Слънце, да ама не!, те са незначителни прашинки, Нещото , което е в оновата на всички простр. движения и определящо констнатата <С>, очевидно не се върти около Земята, само една , но Гигантска светоопределяща разлика ! Различни относител. системи, различни описания, но не са едно и също ,не са равноправни и не са заменими, материалните разлики в тях са Вселенски!
 5. Привидно е. Няма равноправие, няма свободна напълно заменяема двоика отправни системи, айнщайновата относителност не правилната. Два прости примера за реални положения, 1. Завърташ се около оста си, не е заменяемо да приемеш системаОС ти се въртиш и Космос е в относителен покой, или друга ОС ти си в покой ,а Космос се върти околотеб. 2.Засилен си и фучиш с близка до светлибната скорост, като в една ИОС ти се приемаш за фучащия, а Космос е в относителен покой, в другата ИОС ти си в относ. покой а Космос фучи покрай теб. Разликата е видна и буквално неописуема, просто защото има <неизвестни> , в Космос е гравимеханизъм, всички полета, на предпол.Хигс, квантови полета, Вакуум и пр., заедно с тъмна материя. и нещото тъмна ернергия,все хипотерични, кой изобщо може да приложи чиста айнщайнова относителност,сто е неприложимо във втория пример, в първия сейства донякъде ОТО, за втория ОТО е несъстоятелно.
 6. Разбира се, от мен поне отлично.Въпросът е по дълбок , за субективната и обективна Реалност. Принципно обективна абсолютна реалност е недостижима като информация, но пък е съществуваща, тя е майка и баща на всички реалности за всеки по отделно наблюдатели.Ако говорим с езика на Айнщайн абсолютната реалност е комплекса от събитията в пространство/време, те са се Там и независят от никой наблюдател, отделните наблюдатели само <описват> субективно и техният свят няма основание да бъде приет като първична, абсолютна реалност, просто едни са по близо до нея , други по далеч и по този признак няма равноправие, едни са по специални от други.
 7. Доста я изместихте и с лека ръка говорите за болести. Аз ще си мълча, знам доста неща , но става ли въпрос за тясна специализация в медицина.............., право да говорят в конкретика е само на лекари-специалисти, за псих. болести- психиатри, за ген увреждания други колеги в проблемаиката, генетици, невролози, детски, детски психиатри и пр. С опита се придобива <клинична интуиция> , полуолигофрените,т.е тЪпанарите и всияки други недиагностицирани психични увреди ги <надушвам> за секунди до 2, 3 минути след директен контакт.
 8. Съветвам ви да помислите сериозно за четерите ( 4-те) основни типа относителност в нашия Свят. Те са 2 по 2. Ускорително движение и ненулев Гравиефект, т.е измерима гравитация Относително движение и промени в Нулев Гравиефект, гравимеханизъм, т.е различно локално Материално Пространство-време. И 4-те имат обща , общи причини, база. - количество промени в взаимодействието с Гравимеханизъм и свързаните с него, т.е това което наричам Етерия. Относителната скорост спрямо и в локална етерия е завръщане в миналото, не е същото но наподобява миналото на Космос, различна <плътност, напрегнатост> на Материалното Пространство-време. Никак няма да е чудно, че за да наподобите примерно енергията на фотон излъчен преди милиарди години, вие би трябвало да ускорите кандидат излъчвателя и при дадена скорост спрямо етерия да излъчи фотон перпендик. на движението( в неговата система) , вероятно ще се равнява на древното минало. От тук и допускането за реална промяна в простр. разположение на обектите в обикновенна относителност, промяна на маса, чрез относителна маса, импулс, енергия, локално<време>, ужеличение енергията на електромаг.поле и пр.
 9. Нека направим мислен експеримент, какво става ако имаме лъчение , например някоя от честотите в реликтовото. Когато е било излъчено , примерно е било в УВ лъчите, при <пътуването си> е изпитало и двата ефекта, имало е промяна в <метриката> поради разширението и промяна в метриката> поради промяна в плътност, напрегантост на Грави механизъм и свързаните му, вакуум и пр. т.е етерия. Два пътя за едно последствие, това налага Ново разглеждане основите на физика.
 10. Основата на космическа относителност, при промяна на локална константа <С> , инертна маса, ьаряд и пр. , вие не бихте отличили пряко промените, пълно развихряне на Относителност. Космическата промяна на Количество промени в Контакта с Гравимеханизъм е подобно на това Количество промяна на Контакт с Грави механизъм , което ние разбираме като Скорост и в двата случая Основата е една и съща.
 11. Закъсняли сме със смяната, повече от четвърт век.
 12. С нищо няма да помогне финната конмстнта. Нямаш научна мисъл и въображение. За големи разстояния имаме <червено отместване> , което се дължи точно на промени в Материалното пространство-време, Етерия, т.е. основно, поне така предполагаме на Гравимеханизъм. При различни стойности на маса , много вероятно и заряд, константа на Плсанк и <С>, което за<миналото> дава по силно електромаг.взаимодействие, с <пътуването> на информацията,т.е. фотони, светлина, изходните данни се променят, и като ефект, освен на реално космическо разширяване се прибавя и лъжливо такова, дължа;о се точно на различията в сегментите, което , говори за нужда от корекции в космическата константа, коригиране на ускорението в това разширение, корекции в разстоянията и т.н.т. Неизменна, непроменлива и Глобална за Космос Константа<С> инертна маса и пр. другите свързани би изглеждало меко казано научнофантастично и абсурдно относно сегашната научноцивилизационна логика.
 13. Освен което сте споменали за близки локални различия, предполагам различна <С> в по далечните космически области, сегменти, на стотици милиони светл.години. Там Гравимеханизъм, гравитация е с различна <плътност>, има различнам гравинапрегнатост, допускам да е по <слаба> . От тук и Константа <С> е в тези далечни сегменти с други стойности, вероятно различни в направленията, анизотропия, някъде е с по високи, другаде с по ниски.
 14. Няма глобално време, Етерия-Материалното пространство време е с различни показатели в различните космически сегменти, а и отделно грависмущения. Ако не ви харесва думата етерия, ,Космос доказано се разширява и то прогресивно, как е възможно да има глобално космическо време. Аз предполагам относителност на <гравитационно> космическо ниво, при което наблюдател, подобно на локалната<скоростна> относителност , не може да отчете пряко <различното сивреме> , нито различната <С> , скорости, импулс, енергия и маси на обектите.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...