Отиди на
Форум "Наука"

Христо Спириев

Потребител
  • Брой отговори

    57
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Христо Спириев

  1. Атеистично лицемерие Уж християни се броят, пък за безбожност те зоват. А пък писъци и врява, че мюсулмалство щъкало тъдява. Как можело учèни баш да изричат Отче наш. Откъде накъде вярата в науката се вре. С имитация християнска срещу миграцията мюсулманска на всичко са готови в нета само да върви моабета. А, кажи ми Боже мой на раба покорен твой слепите в тъмнината, как ще видят светлината. Христо Спириев 07.05.2019г.
  2. Пълни нелепости още в началото на видеото. Направо съм шашардисан от глупостите на Кедми. Като офицер на когото му мина пред очите на локатора една война - тази в Югославия през 1999г. Какво впечатляващо руско ПВО в Сирия? Какви ракети земя-море? Но да се има предвид , че е в пропагандно предаване - руснаците го наричат "соловьиный помет" .
  3. Ама никакво прекъсване , викаш. Само дето е избит и подменен целият ни елит с ............................
  4. Почит и признателност трябва да има. Но въпреки , че съм офицер и аз предпочитам националният ни празник да предизвиква възторг и въодушевление с нещо направено от нас или с предците ни , с книжовност и духовност , а не с почит за мъка и страдания , героизъм и предателства и нееднозначни тълкувания. Но навярно да :
  5. В това е същността на баланса и сдържането. Без значение колко от задействаните ядрени средства ще се реализират - унищожението е гарантирано. И то на Земята. Какво значение дали е достатъчно за 2 , 20 или 50 пъти унищожение. Затова американците не изглеждат притеснени. Ако има някакъв вой , то е защото им идва дюшеш за разходи за военно-промишления комплекс. Затова Матис заяви едно , че Русия няма на въоръжение тези нови разработки и доста години ще ги разработва и второ , че военния баланс и възможност за сдържане не са нарушени. В конвенционалните средства превъзходството на САЩ е пълно. Икономическите им възможности за нови разработки също. Да. Е това вече е проблем. Дори за високотехнологични автоматизирани системи с ранно предупреждение при масиран удар със задействани разнообразни средства - балистични , крилати ракети с различно базиране въздух , земя , вода. Но производството и въвеждането на въоръжение , не разработката или единични екземпляри , на голям , достатъчен брои нови системи , които да променят баланса изисква огромни разходи , непосилни за Русия. За сравнение цената на Томахоук , която съм срещал е около 1 милион долара. А единичните екземпляри са за фукня и колекциониране. Поради това за мен менте анимационната презентация на Вовата Путин не е реално прието и налично въоръжение , а политическо и има други цели. За вътрешна консумация - лишенията на електората по някакъв начин трябва да се оправдаят и да се повдигне патриотичния дух. Пък руското общество и без това си има шовинистичен и милитаристичен гъдел - "мы самые крутые и всех сильней" За външна употреба - предложение за договаряне , предвид затягащите се санкции и натиск. Както е тръгнало - пикнята в спорта и отстраняване от олимпиада, кокаина в МИД , анексиите и войни , ихтамнет и ползване на незаконни военни формирования /ЧВК/ на чужди територи , последно скандалите с БОВ и отрови в Англия и предишни екзекуции , незаконните капитали на Запад и започнали дела , скандалите с намеса в изборите в САЩ и започнало дело срещу готвача на Путин Пригожин , деформирането на западната политическа система с подкупи на политици и висши чиновници , финансиране на лобита и партии - като нищо може да обявят Русия , като държава престъпник или както казва Степан Демура - ПУТИН ПРЕВРАТИЛСЯ В ИЗГОЯ ГОДА И ВСЕГО МИРА!!!
  6. Нещо по същество ще напишеш ли? Не те питах за процента вода в краставицата или личностни възприятия
  7. Изчаках преди да пиша , понеже форума е исторически и има историци , а аз не съм. Но явно не са загледали. Айде не променяй историята и недей както руската пропаганда си присвоява участието на другите народи от СССР да я прокарваш и тук. Германия не воюва с Русия , а със СССР. Наистина не съм дочел. Ще посочиш ли откъде така категорично заявяваш това за процентите ? Поне според уикипедия руските жертви са 13 950 или 12.7 %. СССР общо 26,600,000 или 13.7 %. https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties За Сърбия: но не зная населението. Общо Югославия 1 027 000 жертви или 6.63 %
  8. П.П. А , и забравих нещо много важно - тази крилата ракета с ядрено-енергийна инсталация , летяща с хипер скорост е тествана , изпробвана , одобрена с приемливо ниво за надеждност , което за каквото и да е въоръжение е задължително изискване , въведена в производство , приета на въоръжение и назначена на пробно бойно дежурство. Уоууууу. Треперете врагове! Кой сега е № 1 ?
  9. За да е точно : Х-101 - https://ru.wikipedia.org/wiki/Х-101 Ядрена електрозадвижваща инсталация , проектирана за космически апарати. Осигуряване на електрозахранване от ядрен реактор ? Пък ако ще да е "създаден" и мини такъв. Всичко това в корпуса на "Томахоук - маса 1,6 тона , дължина 6,25м , диаметър 0, 52м. И презентирано само с анимация , голи заявления и "ролики"! И движеща се с "хипер"скорост! Ммммм..... Май само Вовата Путин е наясно какъв точно е двигателя. П.П. Всеки има право да вярва в каквото пожелае. Малките деца например вярват в Дядо Коледа. При по големите - различно.
  10. Напълно подкрепям. Отчитайки екзалтираните овации при анимационната презентация на чудо-оръжията. Само по-внимателно с хумора , че нарушава психическото равновесие на някои потребители. Бих допълнил за външна употреба е предупреждение , че дори и с фалшиви "ролики" вътрешно държим ситуацията под пълен , тотален контрол , сплотени около дребния , но слънцелик вожд и не се месете , че може някоя беля да направим и други да завлечем с нас. А и не пипайте нашите пари , накрадени в Русия , които държим в Ваши банки и дайте да се договорим - "Ребята давайте жить дружно". Министерство на отбраната на САЩ https://www.defense.gov/News/Article/Article/1463160/mattis-sees-no-change-in-russian-military-capability-in-light-of-putins-speech/ Демек , дипломатично казано Русия няма нови чудо-оръжия. Евентуално тепърва ще разработва ако може и има деньги. "Быть Или" - Може би най-дизлайквания руски канал в Ютуб от кремълските тролове Разобличение на анимационната презентация на Путин. На 1.15 минута - фейк с попадение на "Кинжал" От линкове под видеото - ядрени ракетни двигатели са разработвани и от руснаци и от САЩ. Но за употреба в космоса. За употреба в земната атмосфера са се отказали като безперспективни и замърсяващи с радиация. РД 0410 - https://ru.wikipedia.org/wiki/РД-0410 - първия и единствен ядрен съветски двигател. Тежи 2 тона , дължина 3,5 метра и диаметър 1,6м. За сравнение - "Томахоук" - маса 1,6 тона , дължина 6,25м , диаметър 0, 52м - https://en.wikipedia.org/wiki/Tomahawk_(missile)
  11. Свободата на словото и изразяване на мнение не трябва да се бърка , а и е съвсем различно от руска пропаганда , злоупотреба словоблудство със словото!
  12. С крадена стара анимация Вовата Путин тръгнал да бори санкции? Освен с ирония с друго няма как да се коментира новото руско оръжие-чудо. Руската блогосвера за чудо-оръжията: http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A983C79C031E
  13. Без значение? Ама е много удобен термин! Без значение!
  14. Нет. Той просто е човека на генерала от КГБ Решетников.
  15. Е , какво очакваш от човек , който сам казва , че : С формирани левичарски антиимпериалистически възгледи възгледи от Мюрид /Несмиян/ , чието споменаване на това от мен , моментално бе трито преди време от Thorn с права на модератор в друг форум. П.П. Thorn , прости и извини ако те бъркам с друг , но случайно баща ти да е бил директор на кондензаторния завод в Кюстендил , а майка ти директор на Аско Деница в София.
  16. Признанието , че си постнал като професионалист тъп линк ми е достатъчно. А дали въпроса е тъп ? Назад го има. И каква връзка и защо е зададен. Прочетен е или който иска може да го прочете. Пък и не съм проявявал претенции нито за познания , нито за професионализъм.
  17. Аз понеже имам навика някой като постне нещо , да чета докрай. И понеже виждам , че още се коментира. Та , vvarlanov , в линка който ти качи : http://www.168chasa.bg/article/1825252 , отдолу има препратка към статия от същото издание : http://www.168chasa.bg/Article/1825322 и някакъв Росен Янков заявява : Не съм специалист. Но цитираното , пък и статията дали са верни ? Ако не са , опровергай го !!! Както ти заяви за версията на Лалев !!!
  18. Едно питане може ли ? В цитата на рамбус промених /зачертах , подчертах/ само няколко думи. Къде е рамбус ? Това е от дуго място , но и тук е валидно.
  19. Айде и този почна да се оправдава със Спириев ??? No comment. Е , това дори за мен е прекалено. Нямаше нужда !
  20. А-а , грешка ! Изчезнаха само пишещите машини и бизоните преди тях. И всички индианци се качихМЕ по форумите. Ама по форумите много екзистенциалисти /ей , това дори за писане ми е трудно , а пък .../ рамбуси и вождове се навъдиха , а индианците не стигаМЕ за всичките. И всеки рамбус гледа да се изкара по-екзистенциален , даже най от другите . И става една - рамбус до рамбус , екзистенциалист до екзистенциалиста. Абе направо луда работа. Та бая зор виждаме. А ти от кой резерват идваш ?
  21. И след това безсмислие още 14 поста !!! само в тази тема от рамбус. Това ми мяса на това , че тоя рамбус си е забравил паролата за имейла и ползва форума да пише писма до себе си!
  22. Ревах даже. За имането по точно питах. Ама на някой акъла му е в парите. Но карай. Какъв е Левски те попитах ? Защото навсякъде казват , че е национален герой! И го почитат !
  23. Че си паднал се разбра. Че кой те е молил толкова да падаш ? Ти сам се сопна ! И какъв е Левски ? Казват навсякъде , че е национален герой ! И го почитат ! А пък някой си изпаднал вестникарски vvarbanov .......................... Та какъв е Левски ?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...