Отиди на
Форум "Наука"

skiahtro

Потребител
 • Брой отговори

  894
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ skiahtro

 1. Ако имах нужда от уточнения, за вярата ти, щях да ги поискам сам. Правиш същата грешка, като Атом. Вярата има много прояви и аз не се наемам да ги коментирам всичките. Ти си коментирай, ако имаш нужда, пък аз ако забележа някоя неточност, обещавам да се обадя...
 2. Ами представи си Буда който насажда омраза, срам и простотия и на тази база прави формиране с противопоставяне и създава нещо като философия-религия? Всеки може да разсъждава.. Затова разсъждавайте! Аз повече няма да се меся, по конкретната тема!
 3. Добре, съгласен съм, ако това ти решава проблема.. Аз съм виновен и това решава всичко! Пък на теб, ако ще ти е по-приятно, може да възприемеш, че съм спечелил войните, щото аз такива национални герои нямам! Поздрави!
 4. Да де! ...и след като установихме, че и ти си просто вярващ, а не извънземен, стана ясно какво вярваш и за науката.. Какво още не ти е ясно?
 5. Не ме разбирай погрешно. Достатъчно беше, да се установи, че си вярващ, което усърдно отричаше! Принципно избягвам, да коментирам чужда вяра, освен ако не се опитва, да налага някаква заблуда на някого... Свободно можеш, да вярваш в каквото си искаш, а ако почнеш, да налагаш на някого заблуда, обещавам да се намеся.
 6. Ти прочети първо Паисий! Ако ще ти е по приятно, можеш да не ме възприемаш, като българин! Поздрави!
 7. Точно това се получава, като измива "срама"! Неука селска маса! "Срама" е производно на Паисий! Българите са прости и неуки! Ценност! Гърците са лукави и учени! Антиценност! Имаме формиране на нация на база противопоставяне! Кое е противопоставянето? Гърчеене = гърци = срам = учение! Съгласен, изиграва положителна роля, но на каква цена? Не можеше ли по друг начин?
 8. Ами опитай се да определиш българщината, без срама тогава! Ще ми бъде много интересно...
 9. Не е точно така, защото Паисий е имал достатъчно противници, които са били истински българи и със сигурност по-истински от него, защото не са приравнявали българщината с простотия! Това какво ви е наложено от пропагандата, няма никаква връзка с действителността!
 10. Невъзможно е! Тук има достатъчно мразещи и агресивни "разумни юроди", които няма как да разберат, за какво се говори... Опитвал съм и не става.
 11. Нещъ, щото пак ще ми се сърдиш.. Но ето ТУК има материал за размисъл, поне като начало
 12. Просто дребни фрагменти. Напр. Това не е точно така, защото "българин" не е само етноним и може да има и друго значение. Думата "безспорно" в случая е спекулация с определен наклон. Като имаме в предвид, съществуването на национални държави, такова твърдение, за "истински гърци" е твърде спорно. Все едно, да говорим, за "истински българи" и да ги делим. Да, гърците са разделени на регионален принцип. Дори и днес, ако питаш някой грък, "коя е твоята родина", той няма да каже Гърция, а ще каже областа или града в който е роден. Това значение е трудно смилаемо от съвременния
 13. Ми ако имаш още нещо за казване, казвай! Какво повече очакваш от мен? Моите възможности, както забеляза, са ограничени.. Иначе, като спомена гроздето, ако искаш сега, може да минем на кулинарна тема и пак да се опитаме, да мислим практично.... Някой път пробвай, ако гроздето е кисело, да събереш лозови листа, от тия по-крехките и ги сложи в зелена салата! После въобще няма да съжаляваш, че гроздето е кисело..
 14. Ще ме извиняваш, но ме караш да се чувствам, нещо като твой духовен баща или там как му викат кръстник... Там кой у какво вярва, е нещо лично и не е хубаво да се изпускаш! Имаш право да мълчиш, защото всичко казано може да бъде използвано с/у теб! Не вярам да се впрягаш и ти като Атом нали? Нямам никакви лоши чувства...
 15. Това е твое право! Мисълта ми беше, като не я избягваш, какво правим?
 16. Напротив, има достатъчно примери, за противното. Стига да има желание, под формата на нужда.. На човек дори му е възможно при желание, да променя/отнема сетивата си, телесата си и отнема дори живота си. Разбира се това е екстремизъм, но възможен, като избор.
 17. Дори и вярата, когато е изложена на обществен показ, подлежи на проверка! Не можеш, да обвиняваш другите, когато виждат алогизми, в твоите твърдения! Също така, аз нямам нищо против, ако ти можеш логично, да опровергаеш мое твърдение и не знам защо се сърдиш на мен, че не можеш. Уверявам те няма нищо лично от моя страна...
 18. Толкова ли е трудно, да разбереш, че вярата е ИЗБОР, който ти е даден? Май много ти харесва, да държиш околните отговорни, за противоречията в твоята вяра... Ако ти вярваш в нещо, което не е логически издържано, кой е виновен?
 19. Дава ти се пример, за еквивалент на вярата, а не за еквивалент на Бог! Вярата е избор, която може да не включва Бог!
 20. "Физичните факти", са илюзия или ако щеш неразличими от илюзия! Единствено вярата ти ги прави "физични факти!
 21. Да! Ако е гладен... А ако иска секс, може да ползва дроби, които са по малко от единица и се приближават до нулата...
 22. Няма някакъв принцип на който да ме дискриминираш, защото ти вярваш в същата едномерна система в която и аз, т.е. съществуването на вярата! Не можеш да ме дискриминираш на верски принцип, защото смятам, че вярата е твърде лична, за да бъде публично обявявана и съответно спазвам приличие! Не можеш да говориш за Бог, без да знаеш нищо за Бог! Ние знаем, за Бог, само това което Той иска, да знаем за него! Но ти и това не знаеш! Бог е дал на всяко живо същество избор, вкл. и на човек! Ограничен от същноста, но все пак избор! Живите същества живеят във времето и пространството! Ако
 23. Няма двоична система! С двоична система, може да изразяваш безкрайно много понятия! Тук имаме само едно понятие ВЯРА! Как го използваш е твой проблем, никой не го интересува и никой не ти го налага! В случая обясненията са излишни!
 24. Значи, викаш, да бъдем толерантни към различните? Ми добре...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...