Отиди на
Форум "Наука"

skiahtro

Потребител
 • Брой отговори

  615
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ skiahtro

 1. Не може по тоя начин, да определяме успеха.. По този начин на определение, един професионален убиец, може да бъде успешен българин и пример за подражание... Ако някой, се появява в обществото, като маймуна в рокля, за да успее, трябва ли това да го прави успешен в нашите очи?
 2. Това също е манталитет.. Може би има своето обяснение.. Да речем американеца, "нация" от гастербайтери.. 200 години там отиват хора, с цел да забогатеят... Това е тяхната цел, тяхната ценност, американската мечта, идентификацията на американеца, измерват успеха в пари... Българина каква ценност има? Кажете една, за да определим успешния българин!
 3. Мисля си, че Ван Гог е подарил повече радост и щастие на другите, отколкото на себе си... От наша гледна точка, той е велик и успял творец, но от личен човешки аспект, той е пълен провал. Едва ли някой от нас, би заменил съдбата си, с неговата... -------------------------------------- Колкото до поздрава, видеото не е достъпно от моята територия, но предполагам има връзка, че днешния ден е определен, като "ден с/у диетите"... Майтапя се, разбира се... Да са живи и здрави всички които празнуват на този ден!
 4. И все пак.. По един начин се отнася човек към другите в една човекоядна общност и по друг начин в християнска...
 5. Ако другия го прави, е наистина нечестно... Ама какво нечестно има, когато аз го правя? Ми то си е в реда на нещата... Ако човек не оправдава по някакъв начин действията си, той не може да съществува нормално... А това което споменаваш е наша природа, физиологична нужда и много трудно може да бъде преодоляна, всички задръжки нямат никакво значение след определен момент.. В случая говоря за манталитет, който определя "честността" и той е характерен, за определени групи, прослойки, народи и т.н. Мислиш ли че е случайно, когато цели народи, биват сочени с пръст?
 6. Казах "честност", защото бе спомената. Добавих "подобни", защото исках да вкл. и други понятия, напр. като "морал". Честността също може да варира. Ще ти дам два примера... Преди години, сина ми си загуби кръщелното кръстче, догато играл с други деца.. Непознати хора го намерили, разпитали на кого е това кръсче и дойдоха в къщи, да го върнат... Моята честност, не стига до там. Много пъти съм намирал злато и никога не съм разпитвал на кого е... Ако знам на кого е или имам някаква информация, ще го върна, но ако не знам ще го задържа. За мен това е "честно", въпреки че тези хора, много
 7. Така е, защото понятията/критериите като "честност" и подобни, които споменаваш, от своя страна имат свои критерии. Границите им може да са широки толкова, че да се стига до противоположности и въпреки това да се възприемат, като едно понятие.
 8. Успешен е всеки който има някакъв сремеж и постига успех. От друга страна някой, който няма такъв стремеж или интерес, няма как да оцени успеха му..
 9. Арденски залези Месембрия Чайки на Арда
 10. Крадял, но успешно... А дали е успял българин или не, е въпрос на манталитет, който е разпространен, въпреки че е оскърбителен...
 11. Всъщност, ползваш някакъв етикет, като вкл. истини и неистини заедно, за да правиш измислени твърдения! Твърдението ти би било вярно, само ако не съществува пряка историческа последователност.
 12. Науката която се занимава с 'различията", се нарича сравнителна анатомия! Но ти първо прочети учебника по биология за 8-ми клас или най-добре почни с "Естествознание", за 4-ти...! Гугъл в случая може и да ти навреди, ако нямаш база в/у която да градиш!
 13. Напротив точно обратното! А ако беше чел биологията за 8 клас, щеше да знаеш че дори тревопасните животни които даваш за пример, всъщност са условно тревопасни!
 14. Не е. Вероятно имаш проблеми с гръбначния стълб. Обърни се към ортопед и невролог! Също ако имаш проблеми с окото, е добре да отидеш на очен лекар да ти обясни, защото понякога невролозите го игнорират и се получават необратими промени на роговицата.
 15. Е и? Само една степен по-нелеп от твоя пример.. Това не прави твоята мисъл лепа, нито те прави по-велик с жирафа или колибрито! Научи се да ползваш енергия от слънцето! Щом колибрито се храни с цветен нектар, ти пък ползвай слънцето, да цъфтиш. Бъди по-велик от колибрито, а мен остави, да бъда по-нелеп от теб..!
 16. Щом колибрито е същото, аз следвайки логиката ти твърдя, че и растенията са същите.. Каква е разликата? Ще си ги набявяш от чернозем, посолена с тор... Какъв ти е проблема не мога да разбера... Това че чернозема не може да ти осигури нужните хранителни вещества са спекулации на учените платени от растителната промишленост в съчетание с учените платени от индустрията за месо! Направих грешка, като ти предложих да четеш физиология.. Първо трябва да прочетеш биологията за 9-ти клас! ...или май в 8-ми беше...
 17. Ако за теб разликите са несъществении и не е проблем да се храниш като колибри, що не пробваш да се храниш като растение? По същата логика, може да извличаш всички необходими вещества от почвата... Какво ти пречи? Онова дето разправяш, вероятно са го писали платени от растителната индустрия учени... Що не се насочиш, към платените учени от индустрията произвеждаща тор?
 18. Ами щом говориш сериозно, значи може да пасеш точно като крава и да си набавяш като нея всички необходими хранителни вещества! За това готов ли си? Какво казва въпросния диетолог от престижния университет?
 19. Ако е така както казваш, как ще обясниш, че тези които странят от месо страдат от желязодефицитна анемия?
 20. Ами всичко е софистика... Проблема е когато софистиката куца, произвежда и абсурдни правила... Че растенията не познават нещо, как ги прави по-малоценни! Ако на човек му е органично и биологично невъзможно да познава или извършва нещо, не го ли прави това нисш, спрямо растенията? Ами ако дойдат извънземните със съответната подходяща "вегетарианска софистика" и ти за тях си просто "растение"?
 21. И ако все пак се случи...? Явява се някой и ти казва: ..и ти вземе марулата от устата... А? Не го взимай на сериозно! Защото усещам че се напрягаш. Просто си говорим...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...