Отиди на
Форум "Наука"

Stoned

Потребител
 • Брой отговори

  43
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

36 Ученик

Всичко за Stoned

 • Рожден ден 21.01.1986

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  България, Перник
 • Интереси
  Археология и История

Последни посетители

104 прегледа на профила
 1. Докато физици, правят генетични анализи и проучвания, хората ще са все така объркани за произхода ни, че е автохтонен. Даже и в голяма медия гласност му дават. https://youtu.be/UeSkbWgttKY
 2. 10% са невероятно, много голяма разлика, при генетиката...
 3. Тази тенденция е показателна и днес... Младите учат английски, немски, френски, испански... След което и заминават в държави със съответното езиково звучене и говор да живеят. Емиграция, кво да правиш...
 4. Та, Атила от кой род е? Авитохол, че е митичен герой е така, за момента. Интересно ми е рода на, Атила, че и на Денгезих и Ернах също?
 5. Така е, не само Персите, са ирански народ.
 6. Благодаря. Разбирам вече какво е нужно, за отхвърлянето или приемането на въпросните две теории и хипотези в спора. В този случай ще остане иранския произхор на прабългарите, като най-основателен.
 7. Благодаря за разяснението на достъпен за мен език. Обаче в такъв случай къде ще е решението на проблема!? Много си прав, че спора за в бъдеще ще е ожесточен в тази посока, но как тогава би се доказала или определила расата/етноса на тези народи и племената им? Какво трябва да бъде открито или установено, че едното твърдение да одхвърли другото и обратно?
 8. Това изследване на Райх, и Харвардския универвитет не е свързано пряко с проучването на дедите ни... Едва ли, когато излизат резултати свързани по нещо с нас, ще ни дадът повече отговори, отколкото въпроси.
 9. До колко се отнасят към прабългарския произход тези определения в изворите? По какво можем да ги свържем и ооределим с тях? И на мен ми е интересна тази теория.
 10. Неправилно съм задал въпроса си. Въпроса ми е... Кой са били нашите пра-дядовци? Прабългарите къде се формират? Какво е това Q дето излезе в изследването на Южняка? Всичко с тази генетика ми е трудно за разбиране...
 11. Добре... От страна на генетиката, археологията и лингвистиката по последни данни, и проучвания, какво точно е установено за произхода на прабългарите? Има много теми във форума, с много страници изписани относно въпроса ми, но и да успея да ги изчета всички, само ще се убъркам повече, лично аз. Та, ако е възможно някой да каже в какви посоки на изясняване вървят дискусийте по произходът ни.
 12. Дарий предприема също така и поход срещу група скити в югоизточна Европа, в района на Дунав и Черно море. Херодот е основният ни източник. Близостта на региона до Йония и Гърция, както и големият брой заселени гърци означава, че персийските действия там са много по-близо до дома за гърците. Без съмнение, съществуват много гръцки истории за похода, разпространявани по времето на Херодот, няколко десетилетия по-късно. Последният обаче повече се интересува от скитските обичаи и начин на живот. Повечето историци датират кампанията някъде в края на първото десетилетие на VI в. пр. Хр. Подробностите
 13. Довод за българо-кушанска връзка или Кангюй-Кушани?
 14. Те Юечжи, са бая свързани и с Усуните. Първо са се клали, после са се обединявали нещо, китайските хрони имат данни за тях. Ма на мен, както повечето неща ми е мътна.
 15. Йордан, дава сведение, че хуногурите са известни с търговията на хермелинови кожи.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...