Отиди на
Форум "Наука"

протобългарин

Banned
  • Брой отговори

    435
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ протобългарин

  1. Eо две интересни статии за тохарите от Ю.Рерих! Човек преди да се праска че знае всичко, трябва да прочете малко! __________________.doc
  2. Булодзите не влизат в тяхното полезрение! "И докато по тези въпроси може да има някаква дискусия, макар и доста хипотетична, по въпроса за катафрактариите ме разсмиваш приятно". Прочети Кожомбердиев по въпроса, както и за появата на високото седло и дългите мечове с пръстеновидните ефеси, откъде идват, а за ИЧД, Трофимова пише че феноменът е фиксиран при катакомбната к-ра, после изчезва и се появява в Минусинск при окуневската к-ра, после се появява при юечжите, респ. изявява се при кушаните, кангарите, после ефталитите и тохарите в Таримската к-на. ИЧД в Евразия е доста ясен маркар за мигариции, само трябва да се проследи! Тайров има хубава статия по въпроса в един от броевете на ВДИ мисля от миналата година!
  3. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Тохарските текстове са късни, ог 5-7 в. и се отнасят за озасните градове. като съдържание са свързани с учението на будизма. Или няма как да има такова сповенаване при условие че основната миграция на тохароезичното население към Ср.Азия става в 3-3 в.пр.н.е. За кушански източници освен наколкото надписа (Рабатакски, Сурхкоталски) не може да се говори. 2. Приравняването тохари-юечжи днес се приема от болшинството изследователи, тъждеството тохари-юечжи, аси-усуни, пасиани-пасики (пацинаки), кангари-кангюй се смята за доказано, като паралели между китайските и гръко-римските източиници! Прочетете книгите на Борвкова по въпроса! 3. Появата на подбойния погребален обред и изцяло дошъл с усуните и тохарите, появата на тежковъоръжения катафрактарий, изк.черепна деформация също идват с тях! 4.Тохарски лични имена почти не са познати.
  4. ВЪПРОСЪТ Е ЧЕ ТОХАРИТЕ СЛЕД КАТО НАПУЩАТ ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ СЕ СМЕСВАТ СЪС МАСАГЕТИТЕ, РЕСП.САРМАТИТЕ И СЕ ИРАНИЗИРАТ. ТАКА ВЪЗНИКВАТ И КУШАНИТЕ!
  5. В обобщение, Buluoji/Bulgars в Китай изглежда са (се явяват) група, състояща се от остатъците на Xiongnu съюза, която не е погълната от придошлия по-късно Сянбийски конгломерат, със забележим европеиден примес..... Други китайски автори (вкнигата са цитирни) ясно свързват булоцзите със старото тохарско население - юечжите... за було - народ, общност, не забравяйте че има стари общи бореални корени, а китайците са част от бореалната общност, синокавказката група. Към Хърст.... всички податки за използвана литература са дадени в края на книгата, а коментарите за професионалисти и непрофесионлист не се нуждаят от коментар, Много професионласти смятата българи за народ на белката (булгана), буламач, бандит, бунтовен и т.н... Най-честата етимология на народностните самоназвания означава някаква пожелателно значение: маджари - юнаци, коми - хора, дойч - хора, или заплашващо значение: траки - войнствени, разрушаващи, саки - войни, хсюннну - силни хора... Между другото формата пугури означава също пу- в согдийски много и гур - племе, народ. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Към ганчоценовстите - прабългарите се формират като общност в Централна Азия - Средна Азия - Кавказ, идват от изток, за това археологията крещи, но господа автохтонистите не четат археология, и прозихода на самоназванието им трябва да търсим в източните езици!
  6. Старотюрк. титла šad е директна согдийска заемка, от ихшид, согдийска титла!
  7. Проф.Добрев каза "В татарите къпчаки има много силен прабългарски/болгарски етнолингвистичен и етнографски субстрат..." ??? Професоре, общ лингвистичен субстрат имаме с чувашите и с осетинците, а не с кипчаките-татари! А чувашкият език е твърде условно наречен тюркски и вие като водещ тюрколог в България трябва да знаете този факт! Език който се е отделел наравно с тунгусоманджурския и монголския преди още да се е формирал древнотюркския език, не може да се нарече тюркски? Погрешните схеми на Баскаков ги знам, не ги цитирайте! Посочете татаро-прабългарските езикови паралели, ако обичате!
  8. Проф. Добрев след като сте "водещият прабългарист" дайте вашите разчитания на рунните надписи от Наги Сент Миклош. И като разбиращ от археология;;;; моля охарактеризирайте прабългарските погребални практики. Също искам доказателства от вас които да потвържадава че таштъкската култура и предхождащите я (за които съм сигурен че не ги знаете) които да потвърждават тяхната тюркска принадлежност, антропология, погребален обред! Иначе цитатите от вашия фантастичен роман за Наги-Сент Миклош го знаем, не ни го преразказвайте. Също Писанията на филолога-летературовед Петер Юхас за "тюрко-българи и маджари" не ни ги цитирайте, несериозни са! И да не вземета ди ми цитирате пантюркиста Халиков, който и карасукците смята за тюрки? Много е вредно за вас професоре че скитосвате из разни рускоезични пантюркистки форуми където ви мътят главата! С вашите писания в Кабардино-Балкария или Татрстан може и в звание академик да ви произведат!
  9. Към последната доста обширна географска област безспорно спада и Минусинската котловина, в която редица изследователи от различно време, виждат прародината на българите, и в най-ново време, ”унгаро-българският” историк проф. П. Юхас [1985] например издири, систематизира, обясни и описа немалък брой факти и данни от езика, антропологията, материалната и духовната култура на ранноантичните племена по тези земи, които по един категорично-неоспорим начин свидетелствуват и доказват, че прародината на българите е тъкмо тук, по тези степи, където през епохата на Тагарската култура от VІІІ-V в. пр.н.е. например, българите живеят през зимата в къщи, а лятото – в шатри, като в селищата са разположени една до друга къщи и юрти, докато през зимата животните ги затварят в кошари;...[ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Тагарската култура е неследничка на по-ранната карасукска. Самата тагарска к-ра е наследена от преходната тесинска (и паралелната пазарикската к-ра в Алтай), която пък преминава в таштъкската к-ра (2-5в.) Всички тези култури са индоевропейски, карасукската култура се смята за прототохарска. Така че абсолютно никакви тюрки няма в Минусинск до 7 в. , когато идват тюрките от Първия каганат и покоряват живеещия там народ насещ името аси! По антропологични данни таштъкското население е предимно светлокосо и рижокосо с висок ръст и леки монголоидни примеси или типични памиро-ферганци. Съвр.сарматолози като Яценко, Скрипкин свързват това население с предците на аланите, смятам и на ефталитите (алхан, сравни с алан)!
  10. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Нещо много са ви спаружени краставиците, краставичарю, предвид всевъзможните глупости които сте писал на личния си уеб-сайт, в този и други форуми и прословутата ви монография за съкровището от наги-Сент Миклош, с която само сте изхабили парите на Военното издателство, няма какво друго да си мисля. Нещо ме бъркаш, аз не се занимавам с ветеринарна медицина, но вие май сте пациент на ветеринарите! "Аз с моето филологическо образование и вече почти 40-годишна езиковедска научна дейност"... Никога не е късно човек да стане за резил, а образованието не е гаранция срещу това! "Девиациите ви са толкова прогресирали, че нямате нито срам и съвест и още по-малко пък чувство за мярка!" - ако вие имахте подобно чувство, нямаше да ставате за смях в доста форуми където дращите своите "словесни салати"!
  11. "При нас незнам кои и кога са почнали да описват нас като народ с тюркски произход..." Още в 18 в., Шльоцлер и Тунман, изхождайки от логическата постройка: "Волжка България-Казански татари-българи", т.е. татарите са тюрки, прабългарите са техни предци, значи и те са тюрки!
  12. ------------------------------------------------ Напълно си прав! У българите няма и елементарна солидарност един към друг, затова гадните мангали ще си развяват байряка и ще правят каквото си искат, а управниците ин вкл. и надутата кукла Бойко за нищо не стават! Те са жалки егоисти и продажни мекерета!
  13. Проф.Добрев, далеч не съм почитател на П.Добрев, защото сам съм се убедил че неговата Балхара съществува само във фантазиите му. Аз не робувам на авторитети и всичко подлагам на проверка. За булоцзите сам съм се убедил в тяхния нехунски произход. Да късна алтаизация има, но в 3-2 в.пр.н.е. са част от общонстта юечжи. А вие сляпо вярвате на една статия писана от човек, който като изходи от изначално погрешните представи за прабългарите, че са хуни, естествено че с лека ръка ще вкара булоцзите в кюпа хунну. Иначе "хубавата ни наука" предизвиква в мен само смях. Хубавата ни наука във вида в който беше до появата на чудака П.Добрев по отношение на прабългарите е меко казано неграмотна, нищо повече от преповтаряне на стари клишета от съветските учебници. Пример: хубавата ни наука и нейните псевдонаучни титлувани корифеи продължавата да твърдят че "Конската планина" на Аспарух е Ставрополските възвишения или Донецкия кряж, защото никой от т.нар. разбирачи не си направи труда да види че Дзиакан съществува и до днес като топоним и че се намира в Западен Кавказ между Балкария и Сев.Осетия, като осетинците я наричат Суган а кабардинците тшуган, от абхазо-адигското шу - кон, сиреч Конска планина. Ето до там води сляпото робуване на псевдоавторитети. А свободните съчинения на вашия идол Б.Симеонов за пуку и бугу са изцяло преписани от Кюнер без да е вложил и елементарно разбиране в историята на Западния край. Така че въпросът за лаиците и дилетантите и доста спорен, според мен много титлувани величия веча отдавна са се превърнали в слаборазбиращи дилетанти. А и вие като човек с филологическо, а не историческо образование, също изцало влизате в катигорията "лаици" т.е. любители! Да всички сме любители които се занимаваме с прабългарите, защото след Рашо Рашев, вече никой от провесионалите не се занимава с този проблем, защото е твърде заплетен. Много по-лесно е да се занимаваш с несъществени работи и да твориш "карирера". Е аз си имам независимо от историята занимание, което ми носи една що годе нормална заплата, така че не робувам на никакви авторитети, а следвам логиката на фактите и нищо повече. Да прабългарите на се чиста иранска общност, както му се иска на П.Добрев и последователите му, но няма и нищо тюркско в тях. Ако се бяхте поровили в Речника на Федотов и в Сравнителния речник на тунгусо-манджурските езици, както и в сравинтелните речници, качени в сайта на Старостин и на Монумента Алтаика, щяхте да се натъкнете на много интересни нетюркски алтайски аналогии с българския език, както и на много ирански, ако бяхте се поровил в Речника на Абаев или на Стеблин-Каменский, или на Расторгуева-Едельман, вместо да се чудите през какъв ротацизъм да прекарате някоя прабългарска дума за да намерите бледо тюркско подобие. Иначе вие също много се отклонявате от научния подход като пишите велики небивалици за каните от Наги Сент, които могат свободно да влязат в жанра "фолк-хистори" или "чалга-хистори" като по този параграф се доближавате максимално до вашия фамилен адаш П.Добрев. Или както казала народа "Присмял се хърбел на щърбел"! Иначе нищо лично към вас, желая ви нови творчески успехи. Виждам че имате голям хъс, стига да го насочите в правилната посока ще постигнете много!
  14. Както се казва "Без коментар". Смятам че отностно булоцзите бях пределно ясен. Явно трябва да ви се обяснява много подробно.
  15. Професоре ясно ми е че произхода на булоцзите не ви интересува, защото сте се хванал като удавник за сламка за погрешната теория на Санпиен Чен че те били хуни! Е да ама не, историята им показва обратното - те са юечжи-тохари. Напр.Шан Дан губернатор на граничния окърг Лянчжоу в писмо до императора (става дума за Ханската епоха) пише че 6-те д-ви Юйши са като останалите жители на Западния край. Добри земеделци и скотовъди и храбри войни, мъжете бръснат главите и т.н. Но оставени между Хунну и Китай те нямат друг шанс освен да се подмчинят на Хунну, с които обаче никакво родство не ги свързва и охотно въстават против хуните стига Хан да ги подкрепи! А Яо Вей Юан няколко века по-късно заявява директно "булоцзи са юечжи и погрешно е да се свързват с хунну"! -------------------------- ....."М. Каланкатуаци [1984] ”хунско” мли Шат на хан Кубрат още докато е принц или княз, както по-подробно ще се обоснове и види в последната ..." професоре, тази глупост откъде я прочетохне, Каланкатуаци или Каганкатваци нищо не говори за Кубрат, той споменава титлата Шад във връзка с тюркския поход срещу Иверия и Кавказка Албания, проведен от имп.Ираклии, какъв ти Кубрат бе човек, ти "Историята на страната Алуанк" чел ли си я изобщо!!?? Е сигурно обсадените в Тифлис са имали точно предвид "Хан Кубрат" като са издигнали чучелото с тиквата за глава, където автора ясно показва че са искали да имитират монголоиден расов тип, той така рисува и въпр.тюрки - първото появяване на тюрки в Европа - като ярки монголоиди. Е вашият Кубрат е бил нисък, кривокрак монголоид! Мноого има да учиш още професоре....!
  16. "За ракетите СС-23 мога да кажа, че са едно демодирано оръжие, което днес няма никакво значение. Ракетата СС-23 е УРС (управляем реактивен снаряд) с малък радиус на действие. Тя е папагалско копие на американския управляем реактивен снаряд "Лакрос" (ударението е на буквата О). Създаден в края на 50-те и началото на 60-те, той отдавна е снет от въоръжение, като остарял и е заменен с УРС "Ланс". Американския УРС "Лакрос" от своя страна е папагалско копие на германския НУРС (не управляем реактивен снаряд) "Райнботе", създаден от немците през 44-та. СС-23 няма нищо общо с "летящата томахавка" - "Круз"! Няма такова нещо, като две ракети - "Круз" и "Томахок"! Ракетата е една и се нарича "флаинг томахок Круз" ("Летящата томахавка Круз")! По-кратко "Томахок Круз" - "Томахавката Круз"!" О неразумни юруде като не знаеш нищо за ракетните ни войски просто не пиши глупости! Две години служих в зенитно-ракетна бригада като войник, след това 9 години работих и служих в ракатен дивизион (301 ОРДН). Участвах и в последния ракетен боен пуск извършен в БА през 1999 г. от 101 и 301 ОРДН в района на селата Сираково и Корен! Съветвам те да прочетеш книгата на ген.Тодоров "Ракетните войски на България" за да понаучиш нещо. Американците нямат аналог на СС-23 или комплекса Ока, както му е името. А Ока са управляеми ракети имат бордови компютър и т.н., нищо общо с неуправляемите снаряди от типа на Фау-1 и 2. Възпира и още как, като поразява над 8 хектара площ. Представи си че турците ни нападат но нашето разузнаване има данните за дислокацията на техни военни съединения още на турска територия. Няколко ракетки и бам, 10-20 хил.читака заедтно с танковете им са станали на кайма. Но освен СС-23, имахме и много ракетни дивизиони с комплексите Луна-68 (такъв пазеше София, сега няма кой да я пази ако сърбите решат да пият "бело каве" на жълтите павета и софиянки гол кючек да им играят), ракетни бригади с Р-300 или комплекса "Аерофан" дето му викат Скъд и закарва на 300км, и дивизион ОТР-точка, които поразяват съединения на противника в дълбочина от 60-70 км., на самата фронтова линия. Ракетното оръжие е оръжието на бъдещето. Ние имахме кадрите, добре подготвени и тренирани офицери и сержанти, имахме ресурсите да продължим изграждането на ракетните ни войски, създадени през 60-те год.на 20 в. Всичко унищожихме заради тъпата сволач наречена политическа класа от безродници и политически хомосексуалиси, сега сме със събути гащи и разтворени бузки, с поглед към Европа и дупе към Турция. Как мислиш ако в 1989 г. читаците ни бяха нападнали, какво щеше да им се случи още в Одринска Тракия, под ураганния огън на три ракетни биргади и 13 ракетни дивизиона. Прибави и ракетната артилерия на безценните системи "Град" (с която руснаците унищожиха китайците на о-в Дамански през 70-те години). Прибави и класическата ни артилерия. По време на социализма, търците ни превъзхождаха единствено по жива сила и във флот и авиация. тогава разчитахме на Съвтския ЧФ и тяхната авиация. Турците нямат ракетни войски, ние имахме, а в артилерия бяхме с лек наш превес. Сега разчитаме единствено на Господ да пази България. Затова днес джамиите растат като гъби, помаците се пишат турци, на Сюлейман паша искат паметник да правят, Батак било нещо измислено и пр., а ДПСарите си управляват като бейове в т.нар. "смесени райони". ----------------------------------------------------------------------------------- Само че нещата се променят, утре като загинат Запада и САЩ (защото те днес са Късния Рим в античността) светът ще е много по-вълчи и съвършенно различен и тогава от нас нищо няма да остане! Но тъй като сме много лош народ, изкл.некачествен и деградирал човешки материал, това ни се пада!
  17. След като не познавате китайските хроники, с какво основание твърдите че булоцзите са хунну! Въпросните съобщения за булоцзите които цитира Санпиен Чен са късни от Танската епоха. тогава езикова са алтаизирани, не бих казал тюркизирани. За кул - роб, думата е тохарска, вейе - дърво трудно ще се докара до агач, но в тохарски думата означава влаголюбив, блажен, кейе - селище, сравни с тох. квасо - селище. А как ще обясниш имто Мивота на един от воджвете на гаоче (прауйгурите) и тохарското мевио - тигър! Ако за вас трудовете на Турчанинов са "лингивистична боза" то с какво право тогава един казармен даскал по турски език, си присвоява правото на "водещ прабългарист"? И пресатенете със "счетоводителя", вярно че натвори много глупости, но поне събуди тази забравена тема за прабългарите. А на израза че кардиолага си служел с игла и конец....без коментар, хирург и кардиолог за две различни неща. Не разбирате от археология, не разбирате от китайските летописи, както и от каквито и да е извори, които иначе цитирате на ляво и на дясно, не разбирате че освен тюркски има и други алтайски езици? Не ви ли идва на ум че алтайскоезичната съставка на прабългарите не може да бъде тюркска по простата причина че има голямо разминаване във времето и пространството при формирането на тюрките и появата на савирити, предците на чувашите в Европа в 463 г.??? А българите на Вънд са още във 3-2 в.пр.н.е. в Кавказ!!! Защо изобщо се занимавате с една тема от която нищо не разбирате? Гледайте си пенсията и преподавайте турски. От ДПС-то ще ви позлатят! А как да възприема изкл.смешните ви писания че съкровището от Наги Сент Миклош съдържа името на Аспарух написано на руника, или че висяло на станата в двореца в Плиска и прочие дивотии - смях в залата за невежеството на един псевдопрофесор. Като ви чета бисерите стигам до извода че изцепката на онова момче Дянков за феодалните старци е много правдива.
  18. Краят на България идва, защото съвр.българска популация няма ценностна система. Съвр.българи са хора на които не може да се разчита, които винаги ще те излъжат, измамят и пр. съвр.българи нямат собствена самобитност която да ги отличава като общност. Ние сме жалки имитатори. Сега като маймуни копираме Запада и естествено нищо положително не се получава, както в минабото когато копирахме Съветския съюз. Съвр.българи нямат обединяващ национален идеал, оттук нататък няма нищо общо което да ни свързва в национален организъм. Съвр.българин е жалък и долен егоист. Всеки за себе си и всеки срещу всеки! Такава механистическа общност ще се разпадне при първото по-сериозно сътресение. Сега все още съществуваме, защото имаме късмета че в Европа няма войни и никой от съседите ни не е решл да се поразходи до София! Но в утрешния свят, когато с "пакс американа" и тъпите "демократични ценности" бъде приключено и претендиращият за световно господство Запад бъде унищожен като велика сила, ние ще изчезнем напълно!
  19. Това "престъпление" е още един пример за пълната незаинтересованост на бюрократичните институции у нас за съдбата на обикновенния човек. Създадена някаква комисия, професорите в нея си вземат заплатките и имитират дейност, като чат-пат уредят някой по линия на шуро-баджанащината или подкупа. Съвр.ни медицина е страшно нещо, болшинството от хората които работят в системата и са превърнати в търговци, бездушни търговци, а не малка част от тях са и активни изнудвачи. Ще ви дам пример с един мой случай. Идва при мен пациент (роден в 1965 г., обикновен работник) за оправяне на болнични в ЛКК-комисия и ми разказва историята си. Пред година получил епилептичен припадък, изследва се и се установява наличеи на мозъчен тумор при това в с известна стерпен на злокачественост (не от най-лошите но съвсем не безопасен, тумор от който болшинството хора умират до 1-2 годити след операцията поради рецидив). Или при мозъчен тумор, независимо какъв е, не се ли оперираш - умираш, тъй като черепа е затворена кутия, тумора расте притиска останалия мозък и в един момент той престава да функционира, обяснено най-елементарно). Нашите специалисти в областния град не се решават да оперират и го насочват към София при най-добрия неврохирург. Професорът "най-добър" преглежда скенерите и ядрено-магн.резонанси и му казва в прав текст: За да те оперирам трябва да ми дадеш под формата на дарение за болницата 3 000 лв., иначе няма да те оперирам". Това е ситуацията. Човекът тръгва по фирмите които е работил да иска помощи и събира 3 000 лв. (част от които после връща на работодателя си, който му отдържа заплатата) и професорът, най-добър неврохирург го оперира. Вече 6 години човека е жив и здрав, искрено се надявам да не се получи някой рецидив, което е типично за този вид тумори, но факта че е прескочил 5 години говори за пълно излекуване. Е ако нямаш възможност да дадеш тези пари, ако си пенсионер, самотник, безработен или много беден - си обречен, опъваш търнака и без теб! Кой е професора - не е важно. Схемата е перфектна и юридически издържана, няма изнудване, няма подкуп, "доброволно" подписваш договор за дарение! Аз имам една приказка: колокото повече и по-големи са титлите пред съкр. д-р, толкова по-черна душа има зад бялата престилка! Е има и изключения които само потвърждават правилото. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Уважаеми Еньо "На местните невролози касата забранява да преглеждат болни от МС, защото ако го прегледат, ще трябва да им изпишат поддържащо лечение, което навсякъде в Европа е безлатно". Изразяваш се неточно. Касата не може да забрани на невролозите да преглеждат болни с МС. Първо като невролог ще ти кажа че МС е нелечимо автоимунно заболяване, но съвр. медицина разполага с много скъпото лекарство "интерферон" или "бетаферон" което болния трябва ежеседмично да си поставя като мускулна инжекция. Установено е че интерферона подтиска този автоимунен отговор към собствените неврони (по-точно към миелиновата обвивка) и така удължава пълноценния живот на хората. Излекуване няма, човек с МС е обречен, но с лечението се добавя не години към живота, а живот към годините, т.е. да се разредят пристъпите да се забави във времето инвалидизирането, да се увеличи пълноценния живот на човека, което никак не е малко. У нас преди няколко години докато работех в ДКЦ (т.е. с касата), курсът на лечение с интерферон за година се оценяше на 2-3000 долара. Затова касата въвежда всевъзможни критерии за да ограничи максимално броя на хората които биха могли да се включат в курса лечение с бетаферон. Това също си е един вид геноцид, но политиката на НЗОК към българския народ е точно такава, максимално да се ограничи бълг.пациент от възможността да се изследва да има достъп до специалист и да се лекува!
  20. ВладПомак, пледоарията ти няма нищо общо с темата, а глупости от сорта че Златарски фалшифицирал българската история са напълно нелепи! Глупости от сорта "комунистическите безродници и изроди" са подходящи за седесарски митинг то 90-те години, не че е лъжа че са такива, както и наследниците им от БСП-то. Вече 20 год. ни управляват "прозападни" (либерално-демократични) безродници и изроди, затова и държавата и нацията ни са обречени на отмиране и изчезване. А не мислиш че какъвто народа, такива са му и управниците, просто този народ не може да излъчи нищо по-качествено, от мутрите които гледаме вече 20 години, самопровъзгласили се за "политически елити" (сволоч достойна единствено за разтрел и бесило, "Белене" и "Слънчев бряг"). Днес е 27.11. - деня на Ньойския договор но ако питаш на улицата съвр.българи каква дата е това и с какво е свързана, съмнявам се и 5% да ти отговорят. народът ни е тъп, антиисторичен и лишен от всякаква ценностна система. Е тове е резултатът от идиотския "преход"! Даже военния ни министър, който впрочем не е служил войник, днес произвел въспитаниците на вече жалката ни Военна Академийка!? Съмнявам се че нахакания хлапак, който учил военни науки в Лондон, без да е помирисвал казармения живот, знае днес каква дата е и с какво се свързва!!! Но това е друга тема за друг форум. Не знам с какво те е подразнил Дядо Златарски, но не забравяй че е живял почти преди век, а тогава наличната "база данни" е била много по-малка, отколкото тази с която ние разполагаме! Все пак звучи далеч по-сериозно отколкото фантазьора пишман-историк Ганчо Ценов. Че си чешем езиците - така е и естествено нищо няма да се промени дори по въпроса за прабългарите, докато разни "дървени псевдоакадемични глави" пишат глупостите си в учебниците с голяма доза "академичност"! Да се върнем на булоцзите-българи! И така проф.Добрев не се крийте, чакам отговора ви, като и коментар на надписа от Наги-Сент Миклош!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...