Отиди на
Форум "Наука"

Raven

Потребител
 • Брой отговори

  1934
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  24

Raven last won the day on Август 23 2018

Raven had the most liked content!

Репутация

1024 Старши асистент

Всичко за Raven

 • Титла
  Мариан Маньовски
 • Рожден ден 19.04.1969

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100000447370517

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Банишора - Pax Nomadica
 • Интереси
  история,aquascaping,bowmaking,подводен риболов

Последни посетители

13893 прегледа на профила
 1. Ученые построили генетическую карту Евразийской степи Источник: https://sciencepop.ru/uchenye-postroili-geneticheskuyu-kartu-evrazijskoj-stepi/?_utl_t=fb&fbclid=IwAR3iOA4HaKRLuT0d6OpxSZfM6Tmw4x-uzLW3-hdybriReFLC3osnMBfkiKY https://sciencepop.ru/uchenye-postroili-geneticheskuyu-kartu-evrazijskoj-stepi/?_utl_t=fb&fbclid=IwAR3iOA4HaKRLuT0d6OpxSZfM6Tmw4x-uzLW3-hdybriReFLC3osnMBfkiKY
 2. Не точно, има си чисто тюркски макар и по малко, има и една елинска. Писмеността им е базирана на иранската, имената им също са частично ирански, като почнем от Ашина, устройството на империята им, особено в държавната администрация си е согдийско......Нали знаеш че преди да направят империята си, ту кю са една шепа протомонголи некакви, без никакви държавни традиции. Е и? Какъв е извода?
 3. Е какво общо може да има ебаси?! По времето когато Кубрат от рода дулу се появява на историческата сцена той е васал на западнотюркският хаганат и негов пряк шеф е оня по горе споменат хан Аспар от племената дулу. Само идиот би си помислил че това може да е някаква предпоставка за връзка, съвсем очевидно е че нашият велик род дулу идва от някакви алани ли или там кво беше....останалото е чиста случаеност и съвпъдък.
 4. Абсолютна измислица ще да е, а някакви идиоти са кръстили цяла езикова група на него.
 5. Мислиш че примерно Халиг Ашбар Джабгу хан от Дулу е иранец?! Смела теория, някакви доказателства имаш ли?
 6. Добре, щом нямате какво да ми отговорите ще ходя да правя вечерята че днес е мой ред. Лека петъчна вечер, и като го измислите ми чукнете по мейнстрийма.
 7. Интересно ми беше защо звукът "ъ" не може да бъде произнесен на нито един тюркски език.
 8. Ъ - ъъъъ, с това "ъ" ми е малко трудно да се съглася. Не че съм лингвист, ама то не е и нужно.
 9. Радвам се че /отново/ си имаме тема относно нетюркският произход на прабългарският език. Така може би най сетне някой ще ми преведе на нетюркски разни племенни заглавия като булгар, он огур, саръ огур и прочие. Извинявам се че пак ви досаждам с тази молба, но все си мисля че ако един народ са славяно, ирано езични или там квот ви се върти из главите, ще е малко идиотско да се самонарече он-огур нали?
 10. Тоест, титлите в тюркският хаганат са заемка от какъв език?
 11. Естествено че е мейнстрийм, напълно в духът на настоящето ни. Кой идиот в татковината ни съзнателно би се писал тюрколюбец и циганофил, то остава още малко и бежанците да заобичаме! Ние сме европейци, древни разбира се, да избием коплекса, че даже и макетата ни се подиграват и ни наричат татарско гюбре, не е ли унизително.....
 12. Това за аварите не е изненада, при хазарите го имаме абсолютно същото, елит от ниски, грозни, черни "като индийци" изразени монголоиди и подчинено население от високи бели и красиви. Някой ден ще разберем и при нашите как е било. Имам едни подозрения........
 13. Да ама в това няма никакъв смисъл. Амиан си го е обяснил как е станало, това е и историческата логика, управленската аристокрация винаги е от страна на завоевателита, просто няма друг вариант.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...