Отиди на
Форум "Наука"

Войници на Никарагуа нахлуха в Коста Рика заради грешка на Google Maps


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Тая идиотщина надмина по нелепост дори и "футболната" война между Хондурас и Салвадор през 1969. За щастие жертви няма.

Подразделение на армията на Никарагуа навлезе на территорията на Коста Рика, следвайки неправилно съставена карта на Google Maps, съобщи костариканското издание La Nacion.

Командирът на подразделението обяснил атаката с това, че се е ръководил по картата според която местния остров Калеро, разположен по средата на реката Сан Хуан, принадлежи на Никарагуа.

В хода на операцията военните построили на острова временен лагер под флага на Никарагуа, извършили санитарна сеч в близката гора, а също и мероприятия по почистване на коритото на реката, докладвал още командирът.

По десния бряг на р. Сан Хуан минава по-голямата част от границата между Коста Рика и Никарагуа, но на места пограничната линия навлиза в реката. Според официалните карти, признати от властите на двете държави, о. Калеро принадлежи на Коста Рика.

Правителството на Коста Рика е поискало официално обяснение от управата на Google. Оттам отвърнали с предположение, че вероятно са използвани остарели източници при съставянето на картата.

Тъй като Коста Рика не разполага с постоянна армия и респективно с възможност да предприеме ответни мерки за защита на границата си, президентът на страната Лаура Чинчила осъди действията на никарагуанските войници и призова населението да запази спокойствие, да не се поддава "на провокации и агресия". Министърът на външните работи на Коста Рика пък изпрати нота до Google с искане незабавно да бъде коригирана сгрешената карта.

http://www.manager.bg/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...