Отиди на
Форум "Наука"

Международният проект „Пренебрегвайки миналото, осъждаме бъдещето”


Recommended Posts

  • Потребител

Търсим готини млади хора с интерес към историята

Знаем много за Втората световна война. Знаем за Хитлер, за Сталин, за Ялта, Сталинград и Берлин.

Какво обаче знаем за Втората световна война на нашата улица? В нашия квартал, град, село, семейство? Какво помни баба ви? Бил ли е на фронта дядо ви?

Търсим готини млади хора с интерес към историята и историческите изследвания за още по-готин клуб с името „История в действие”. Ще търсим човешките истории за Втората световна война на Балканите, ще гледаме през човешкия поглед, ще надникнем отвъд фактите, за да разкрием и човешките чувства.

Звучи ли ви интересно?

Събираме 20 млади хора за най-готиния изследователски екип. Ще се опознаем, ще работим заедно, заедно ще търсим, ще изследваме, ще обсъждаме, ще създаваме. За капак – ще можем да обменяме опит с групи от Румъния, Македония и Гърция – онлайн и на живо. И всичко това – по-малко академично и повече човешки и младежки.

Не се колебайте – пишете ни на past@pakivnet.org до 10 декември 2010. А повече за инициативата можете да прочете долу, както и на http://activeremembrance.wordpress.com/

Международният проект „Пренебрегвайки миналото, осъждаме бъдещето” има за цел да изследва периода на Втората световна война на Балканите. Време, в което всяка една страна заема различна политическа позиция, в опит да защити националните си интереси. Това е един исторически период, наситен с много интересни факти и събития, както и с много лични истории, останали встрани от големите научни изследвания.

Целта на проекта е да събере млади хора от Балканите, които чрез свои изследвания (интервюта, фотографии, записи, теренни проучвания, документални филми и др.) да покажат различни страни от събитията в България и на Балканите през този период По време на проекта участниците ще имат възможност да работят в екип според своите научни интереси, да усъвършенстват познанията си в областта на изследователската дейност, да обменят опит и знания с участници от други балкански страни. Резултатът от проучванията ще бъде публикуван на сайта на проекта. Най-добрите изследвания ще бъдат поместени в издание, което ще бъде разпространено в културните и научни институции на Балканите. Шестима участници ще имат възможност през август 2011 да посетят Солун, където ще представят проучването си пред останалите партньори в проекта.

Създател на проекта е гръцката неправителствената организация U.S.B. United Societies of Balkans (www.usbngo.gr) в сътрудничество с неправителствени организации от България ( Европейска мрежа „Пакив”), Румъния (Initiative Group Alpbach Braşov) и Македония (Center for Intercultural Dialogue). Проектът се реализира с подкрепата на програма „Европа за гражданите” на Европейската Комисия.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...