Отиди на
Форум "Наука"

От едно училище в друго


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте, момиче съм на 14 години и искам да се преместя от едно училище в друго. Таасегашното ми училище е ужастно ! Преди ми беше добре, но сега е пълно с нови учители и вече не издържам :// Боледувам от 1 седмица и отидох да дам на класната си бележка за отсъствията , а тя ме гледаше някак си много злобно и започна да ми вика, че ще ме заведе при директора, че ще ме изключи от училище ии всякакви такива неща ... Отедох в другото училище, в което искам да се преместя, а там ми казаха, че от министерството на образованието е издадена някаква заповед и ще мога да се преместя чак за другата учебна година ... Моля ви помогнете ми ;(( Дали има някакъв начин да се преместя просто не издържам там .. А и забравих да допълня, че съм от малко градче и за след 9-ти клас са само тези две училища .. Моля ви кажете нещо ....

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тук има две теакива теми, които са изпреварили твоята:

http://nauka.bg/foru...showtopic=10149

http://nauka.bg/foru...showtopic=13949

Прочети ги; там може да намериш отговорите, които те интересуват.

По принцип, хубаво е да се преместиш след края на първия срок или - след края на учебната година (тя съвпада по странен начин с края на втория срок).

Не мисля, че ще ти разрешат да се прехвърлиш по средата на който и да е учебен срок, освен ако не приложиш важна причина - преместване в друг град, в друга държава... Нещо такова.

Не казваш какви са профилите на двете училища. Може да се изхитриш да изкараш и двете училища едновременно - ще имаш две средни образования! Как това е възможно? Да, напълно е възможно!!!

Едното училище ще ти е основното, а второто - допълнителното. Второто ти признава оценките по общите учебни предмети и там се явяваш само на специалните. Примерно, ако това са езикова и математическа гимназия, излизаш едновременно с език и математика и после може да се занимавап с компютърна лингвистика, да речем. Ако са математическа и художествена гимназия пък, ще можеш да се занимаваш с компютърна анимация, да речем... След като завършиш висшето си образование, обаче!

Ако те приемат в исканото училище като частна ученичка (където само изпити да взимаш), ти вече си в него с единия крак. После се прехвърляш там като редовна ученичка и започваш да се явяваш само на изпити в старото училище.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сегашното ми училище е ужастно! Преди ми беше добре, но сега е пълно с нови учители и вече не издържам :// Боледувам от 1 седмица и отидох да дам на класната си бележка за отсъствията , а тя ме гледаше някак си много злобно и започна да ми вика, че ще ме заведе при директора, че ще ме изключи от училище ии всякакви такива неща ... Отедох в другото училище, в което искам да се преместя, а там ми казаха, че от министерството на образованието е издадена някаква заповед и ще мога да се преместя чак за другата учебна година ...

Преди - преди кое? В по-старо училище или - в същото училище, но - преди тази учебна година?

Класната сигурно е била ядосана нещо и си го е изкарала на теб. Случва се... Не се впрягай толкова, ако извинителната ти бележка е редовна (а не - фалшива). Ако те заплашва с изключване, попитай я спокойно по каква причина (по какви обвинения)? Кажи й, ако не иска да бъдеш в класа й, да те премести в съседен клас. Обаче на твое място най-вероятно ще трябва да дойде друго дете. Поговори с децата от съседния клас (ако не сте само по един клас на випуск) и, ако някое дете иска да се премести в твоя клас, просто ще си смените местата. После в дневника ще ви допишат най-отдолу - с последни номера. Ако класовете са съставени от 25 деца, примерно, вие ще сте с номер 26. Не е толкова сложно, колкото изглежда, но класните ръководители ще трябва да допълнят данните ви в дневниците си, да нанесат там оценките и отсъствията ви, да разменят картоните ви, такива неща...

Може да поговориш и с децата от другото училище - дали пък някое дете не иска да се премести в твоето училище.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...