Отиди на
Форум "Наука"

Crisis


Last roman

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

На гръцки думичката означава избор, решение. Декем като си в криза, трябва да намериш решение на проблема, а не да циклиш на едно място, зяпайки безпомощно бълвочите, с които те заливат новините. Демек 'ама колко тежко било положението', как 'нямало да излезем от кризата близките 10 години' и пр. пошлотии, които имат за цел да ти промият мозъка до такава степен, че да станеш просто част от безволевото стадо, 'которых должно резать или стричь'..., както е казал поетът.

Спасението на давещите се е дело на самите давещи се, така че избирайте и решавайте:

0_forex_________________________03.jpg

Как се създават кризите

Всеки грабеж се нуждае от привидна законност

"Европейският парламент одобри днес с много голямо мнозинство създаването на данък върху финансовите трансакции, надявайки се така да изпрати "силен сигнал" до страните от Европейския съюз, които се противопоставят. Проектът на Европейската комисия предвижда въвеждане на ДФТ в целия ЕС, като той ще бъде 0,1 на сто при акциите и облигациите и 0,01 на сто за другите финансови продукти. Девет страни, сред които Германия и Франция, подкрепят въвеждането на такъв данък. Други обаче, сред които Великобритания, са против, тъй като се опасяват, че това може да насърчи преместването на финансови дейности. ДФТ ще бъде въведен дори ако не всички европейски страни са съгласни, заяви Европейският парламент в приетата днес резолюция.

Миналата година Брюксел изчисли, че данъкът ще предизвика 0,53 процентни пункта загуба на БВП до 2050 година. В преразгледаната оценка обаче вече става въпрос за понижение на БВП само с 0,28 процентни пункта. В същото време въвеждането на ДФТ ще донесе постъпления от 57 милиарда евро годишно."

Политици и чиновници жертват БВП на Европа, за да могат да си увеличават заплатите, да си раздават бонуси и командировъчни, за сметка на развитието на нови работни места и на прогреса.

Резолюциите на еврочиновниците почти винаги означават загуба на работни места

След това, всякакви въпроси "защо има кризи", защо акции и облигации падат и защо икономики фалират са излишни. Във всяка икономическа криза има политическа причина и тя се нарича "Алчност на администрацията". Кой е всъщност печелившия от кризата и чии заплати не са паднали в Европа последните 5 години? Отговорът на този въпрос ще ви доведе не само до тези които печелят от нещастието и безработицата, а и до тези които ги създават.

"2564 € дневно изхарчили 50 евродепутати на конгрес в Конго през 2010 г. Един конгоанец е получил средно 290 долара. Не на ден. За цялата година. Неприличната Сумата отишла за конференция, посветена на подобряването на живота на горкия конгоанец, което, разбира се, може да стане само с благородната подкрепа на чиновниците. Да си висш чиновник, това е долче вита. Пътуваш из целия свят, спиш в петзвездни хотели, имаш асистенти, в самолета за теб е отредена бизнес класата, ползваш невероятни данъчни облекчения. И като бонус живееш с гъдела от чувството, че с един подпис или един глас решаваш съдбите на цели народи." - докато всички глупаци, гласували за теб и шефът ти, плащат сметката. Пилешките глави ще се радват, че някой "наказва банките", но реално те, а не банкерите и политиците ще платят сметката.

Ще бъде ли този данък проблем за спекулантите?

Не! Вероятно данъка ще увеличи комисионните които плащаме на брокерите, както и на всички такси в банките, но това може да бъде избегнато от една страна с откриване на по-дългосрочни позиции и насочване на капиталите към страни в които няма такъв данък. Данъкът ще е сигнал за дългосрочна рецесия в Европа, което ще даде възможност за скъсяване на еврото и на европейски акции с много по-дълъг хоризонт отколкото сега - както бях писал още 2004 г. еврото ще пада между 2010 и 2018 г. и евроглупостите само биха подкрепили този мечи тренд, което пък е добре дошло за тези които скъсяват. Идеята ми е - при кризи и низходящ пазар да се скъсяват евро-акции (а ако бюрократите забранят скъсяването - просто да не се купуват), а при бичи пазар да се купуват предимно акции на компании извън Европа и в страни в които няма такъв данък. Ако към всичко това добавим и другите данъци които бюрократите предлагат да се въведат за да си пълнят гушките, то положението за дълго може да остане далеч от розовото и проблемите да помъкнат на юг и тези европейски икономики, които до сега се оправяха сравнително успешно.

Данъкът върху финансовите трансакции ако не веднага, малко по-късно ще удари и печалбите на някой европейски банки, които поради свитите сделки на своите клиенти ще се наложи да се обърнат за финансиране към правителствата си, или към ЕЦБ, което допълнително ще влоши положението и би обезценило еврото.

Вярва ли някой, че бюрократи като Кунева могат да се погрижат добре за парите му и да ги инвестират разумно вместо просто да ги изхарчат за себе? Аз не. А дали вие вярвате, не е мой проблем, освен ако не сте мои клиенти.

http://borsi.dir.bg/_wm/library/item.php?did=543193&df=8&dflid=3

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...