Отиди на
Форум "Наука"

"Търговецът Дракон" от Джон Скивола


Recommended Posts

  • Потребител

Ето нещо интересно :rolleyes:

SalesDragon.jpg

"Търговецът Дракон" от Джон Скивола

Антология на мъдростта на древна Азия, в която ще откриете над 2000 тайни за постигане на успех в търговията.

Това е първата книга за израстването и професионализма в продажбите, която съдържа мъдростта на дзен будизма, даоизма, конфуцианството, Идзин, китайската астрология, самураите и кун фу. Тя учи как да бъдете велик търговец, като възприемете положителните качества на десет различни животни, едновременно митични и истински. Както Уолстрийт определя дали пазарът е Бик или Мечка, така и вие ще се научите да се превръщате в търговец Дракон.

Драконът се почита като символ на величието, вещината, смелостта и щастливата съдба и е въплъщение на вечната мъдрост. Поучете се от култура и от хора, богати на традиции, сила и печалба.

"Открай време съм на мнение, че търговците са най-смелите и дръзките измежду предприемачите. Книгата на Джон Скивола представя вътрешната сила на великите и легендарни герои в продажбите. Прочетете я и тя ще ви вдъхнови да изкачите и най-високите планини." - Даниел Кенеди

"Уникалната комбинация от древната източна философия и западните принципи в търговията превръщат "Търговецът Дракон" в пътеводител сред тайнството на продажбите." - Сюзан РоАн

""Търговецът Дракон" е уникален подход за постигане на отлични резултати в търговията. Прочетете я, приложете наученото от нея и ще започнете да продавате повече и по-бързо!" - Д-р Улф Ринки

"Да се научите да мислите, чувствате и действате/продавате през гледната точка на смелия лъв, жизнерадостната панда, дръзкия еднорог или великия дракон е забавен и изключително ефективен подход. От все сърце препоръчвам "Търговецът Дракон" на начинаещите и на опитните търговци. Тя ще им помогне да си изработят нова идентичност и ще извади на показ скритата им гениалност." - Том Матейко

"Забогатяването започва в ума и в сърцето. Това е тайната на търговеца Дракон. Книгата ви помага да развиете източниците на вътрешната сила, от която се нуждаете за максималния успех." - Джефри Лант

"Това е личен и професионален пътеводител към постигането на по-високи резултати не само в търговията, но и в личния живот." - Джейн Райфенбъри

* * *

Великият търговец е търпелив като костенурката, смел като язовеца, трудолюбив като бобъра и бодър като червеношийката.

Във войната/конкуренцията на продажбите кожата на лисицата е понякога необходима, колкото и тази на лъва, защото хитростта може да успее там, където силата се проваля.

Ли Шанин (ок. 850 сл. Хр.)

*

Търговецът трябва да имитира лисицата и лъва, защото лъвът не може да се защити от капаните, а лисицата не може да се защити от вълците. Следователно човек трябва да е лисица, за да разпознае капаните и лъв, за да не се плаши от вълците.

Който умее да променя способностите си е като тигъра и се познава по отчетливите шарки. Великият човек се променя като леопарда, шарките му са фини. Малкият човек чисто и просто си сменя петната.

Тай Сюандзин

*

Важното при преобразяването е следното: човек трябва да умее във всеки един момент да пожертва всичко в името на онова, в което иска да се превърне.

Преобразяването невинаги се осъществява безпроблемно, дори когато е насочено към подобряване. Всяка нова промяна в способностите е съпроводена от криза в самоуважението.

И най-умният, както и най-глупавият, може да преобрази себе си. Само онези, които се саморазрушават, самоотлъчват се и не желаят да учат, са неспособни да се преобразят, но поискат ли да се учат, ще успеят.

Конфуций (ок. 500 пр. Хр.)

*

Природата така ни е създала, че няма търговска грешка, която да не може да се промени в търговска полза, нито търговска полза, която да не може да се превърне в търговска грешка.

Когато човек цени силата на природата и знае как да се нагажда [да се преобразява] съобразно ритъма на ситуацията, тогава ще може да направи каквото пожелае.

Миямото Мусаши

*

Природата може да се сравни с очите. По време на сън те са затворени и в тях цари тъмнина. Трябва да изчакат до събуждането преди да могат да виждат. Дотогава може да се каже, че те притежават “способност” да виждат, но не може да се каже, че виждат. И природата на хората има дремеща в готовност способност, но още не е пробудена. Ако премине през обучение, тя може да се превърне във велико умение.

Дун Чуншу (ок. 125 пр. Хр.)

*

Онзи, който притежава Окото на Дракона (духът на величието), се усъвършенства в своето търговско изкуство, за да може да достигне най-високо "дзюда" (величието), на което е способен. За него може да се каже, че в известна степен дори го е надхвърлил: безукорността на неговите продажби е толкова голяма, че остава неизразима с думи.

Мечът на величието е различен. Дръжката му е от превъзходно познание, ефесът му е направен от незнаеща равна на себе си служба, неуморно усилие изгражда острието му, открита цялостност изгражда гърба му, а върхът му е изработен от неустрашима смелост. Мечът на величието няма ножница.

Джуандзъ (ок. 300 пр. Хр.)

*

Търговците Дракони са онези, които извличат най-голяма полза от най-малките търговски грешки.

Онзи, който наистина е получил “сатори” (пробуждане), знае, че величието се открива точно там, където е. Няма нужда да се оттегля в планинската пещера или да се отправя на пътешествие към нови земи. При сатори, ако човек е рибар, става истински рибар. Ако е фермер, става истински фермер. Воинът става истински воин, а търговецът истински търговец. Истинската личност живее всекидневния си живот в пробудена осъзнатост. Всяко нейно действие увеличава достойнството й (публично и/или самоуважение).

Сокей ан

*

За предпочитане е да се прояви дързост в предприемането на могъщи търговски начинания, целящи постигането на славен търговски триумф, дори белязан с търговски загуби, отколкото търговецът да се нареди сред немощните в търговията духове, които нито много се радват, нито много страдат, защото продават в здрача, който не познава нито победите в търговията, нито пораженията.

Великият търговец е само актьор, който изпълнява ролята на своя собствен идеал като търговец.

*

Търговецът е наистина велик, когато осъществява продажбите със страст.

Търговецът, който притежава Окото на Дракона, може сам да се създаде, а този, който го умее, ще се създаде сам от онова, което му е под ръка.

Тай Сюандзин (ок. 2 пр. Хр.)

*

Търговецът не живее като онзи, който не е велик, макар че се случва и онези, които не са велики, да имат наченки на величие у себе си.

Великите в продажбите винаги ще изкажат почитта си към по-великите.

В себе си бъдете истински велик, повече отколкото изглеждате пред другите.

Великият е човек, който се издига до висока позиция, благодарение на собствените си добродетели, а не човек, който се изкачва чрез страданието и нещастието на другите.

(ок. 50 пр.Хр.)

*

Окото на Дракона извлича добро не само за търговците, но и за клиентите си.

Има три вида търговци: обикновени търговци, забележителни търговци (търговци Дракони) и лунатици в търговията.

Търговците Дракони предприемат велики търговски начинания, защото са велики; глупаците в търговията се залавят с тях, защото си въобразяват, че са лесна работа.

Величието е такова, че не бива да очаквате едновременно да сте велики и да ви е удобно. Търговците Дракони прозират възможности там, където незначителните търговци въздишат.

*

Който се стреми да е велик трябва да бъде ревностен в търговските си амбиции, безстрашен в търговските си принципи, непреклонен в търговските си цели и верен в търговските си обещания.

*

Онзи, който притежава Окото на Дракона, е любезен в общуването си с другите като търговец, щедър по природа, непоклатим по отношение на решенията, които е взел след разумно размишление и понеже процъфтяването на търговските му дела не го прави нито надменен, нито властен, затова и съперниците му в тях не го заливат с низост, нито с гнусотии, защото той показва винаги повече дух от обичайното, щом му е засвидетелствано лошо отношение, а светът на търговията го гледа неодобрително. Накратко, притежаващият Окото на Дракона се отнася към крайностите на угодничеството и гордостта по един и същи начин и презрително тъпче тези, които ги показват, като че са промъкващи се до императора червеи.

(ок. 1258 сл. Хр.)

*

Твърде много търговци остаряват с малко на брой търговски идеи, които не са прозрели. Те може би не толкова притежават погрешна нагласа, колкото са нехайни.

Ум, който може малко да даде, има и малко неща, на които обръща внимание.

Колкото по-малко знае човек за предмета на продажбите, толкова повече време му трябва да го обясни.

Най-големият недостатък на търговското невежество е, че ви пречи да спечелите спора.

Търговец, който знае малко за търговските отношения, е като жабата, която си въобразява, че нейната локва е голямото море.

Търговското невежество развъжда търговски чудовища, които изпълват празнините на нечий ум, който не е зает от истините на търговското познание.

*

Не треперете пред търговски демон и търговският демон ще победи сам себе си.

Страхът идва от несигурността. Когато сме напълно си- гурни, било в нашата значимост, било в нашата незначител- ност, ние сме почти неподатливи на страх. Следователно чувството на пълно осъзнаване на собствената незначител- ност може да бъде източник на смелост. Всичко изглежда възможно, когато сме абсолютно безпомощни или абсолют- но могъщи.

Брус Ли, Пътят на Джийт Кун До

*

Плахият търговец не се радва на света на търговията.

С плахост велики империи не се съграждат.

Плашливият търговец е изплашен преди опасността; търговецът страхливец – по време на опасността, а смелият търговец – след като тя отмине.

Плашливият търговец е като дърво, всеки го кълца.

Слабите търговци винаги са боязливи и подозрителни.

За плашливите портите остават затворени.

Тай Сюандзин (ок. 2 пр. Хр.)

*

Слънцето е червено при изгрев и червено при залез. Великите търговци не се променят при търговско благоденствие и търговски затруднения.

Нищожните търговци не подхващат търговски начинания от страх от затруднения. Средните търговци подхващат, но се отказват, появят ли се трудностите. Търговците Дракони, търговците с висша природа никога не се отказват, докато не постигнат търговските си цели, независимо колко търговски трудности ще се появяват.

Радостен в трудностите, възвишеният човек забравя за своите загуби и съсредоточава вниманието си върху печалбата.

Идзин, Книга на измененията (ок. 1143 пр. Хр.)

*

По-добре е да посрещнем търговската трудност, отколкото да я чакаме. Който е на закътан пристан, предвижда урагана, излиза в морето и посреща бурята, за да избегне корабокрушението.

Ако ви притесняват жилата на пчелите и ви разсейват ухапванията от комарите, как тогава си мислите, че ще останете спокойни и ще запазите самообладание пред лицето на опасностите, които се появяват в човешкия ум и са по-сериозни отколкото отровата от жилото на пчелата и досадата от ухапването от комар?

Хуайнандзъ/Наставниците на Хуайнан (ок. 200 пр. Хр.)

*

Търговският талант е въпрос на количество. Притежава- щият Окото на Акулата не извършва веднъж едно търгов- ско действие – извършва го триста пъти.

Има разлика между усвояването на един урок сто пъти и усвояването му сто и един пъти.

(ок. 500 сл. Хр.)

*

Успехът или провалът в търговията са следствие най-вече от умствената нагласа и едва след това от умствените способности.

Всеки трябва да открие своя собствена философия... своя собствена нагласа, чрез която да посреща живота.

Лин Ютан

*

В ума на начинаещия има много възможности, в ума на познавача възможностите са съвсем малко.

Буда (ок. 500 пр. Хр.)

*

Изберете си работа, която да обичате, и през целия си живот няма и ден да работите.

Конфуций (ок. 500 пр. Хр.)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...