Отиди на
Форум "Наука"

Япония - страната, където работиш или си майка


Recommended Posts

  • Потребители

Япония е най-неуютната за майките развита държава. Това смятат международни наблюдатели.

Японките предпочитат да имат университетско образование, вместо мъж, коментира британската медия. Тази напреднала и високо еволюирала нация, създала третата най-силна икономика в света, има сериозен проблем с раждаемостта.

Броят на японките със сериозна работа на пълен работен ден нараства със стабилно темпо в последните 10 години. Поради няколко причини обаче жените в Япония, избрали да имат дете, трудно си намират добра работа. За представителките на нежния пол често е непосилно да се върнат на пазара на труда след майчинство. Дори да имат стаж и престижна диплома.

Освен това в Япония е проблем и последвалата грижа за детето. Дори майката да желае да се върне на работа и работното място да я приеме без проблем, местата в детските градини са трудни за осигуряване. 20 000 малки деца в Токио в момента чакат ред за записване в заведение с целодневна детска грижа. Държавните детски градини са добре уредени, но са твърде малки. А частните са скъпи. Таксата им достига до 2000 долара на дете месечно.

http://www.manager.bg/news/stranata-kadeto-rabotish-ili-si-mayka

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...