Отиди на
Форум "Наука"

Философски изследвания на виртуалната култура


Recommended Posts

  • Администратор

На 27-ми март (сряда) 2013 г., от 17 часа в Конферентната зала на СУ "Св. Климент Охридски" ще бъде представена книга втора на „Философски изследвания на виртуалната култура".

Както първата, така и тази книга е резултат от усилията на екип от преподаватели и докторанти от специалност Философия на Философския факултет при СУ „Св. Кл. Охридски”, ангажирани с реализацията на научноизследователски проект на тема „Философска виртуална лаборатория”. По своите цели и резултати проектът е естествено и успешно продължение на поредица от предшестващи го сродни научни изследвания, реализирани през последните пет години с подкрепата на сектора за Научно-изследователска дейност на Софийския университет.

Проектът беше планиран като едногодишен и стартира през месец май 2012 г. За краткото време, с което разполагаше екипът, бяха събрани, систематизирани и дискутирани голям обем изследователски материали, презентации и авторски текстове с актуални анализи и оценки за различни феномени, окачествявани като виртуални, които до момента не са описвани и изследвани философски: виртуален свят, виртуален контрол, епистемична отговорност в мрежата и др. Кои са тези явления и процеси и как изглеждат те през призмата на философското осмисляне ще можете да научите от настоящото издание, което ще бъде представено от проф. д.ф.н. Пламен Макариев и издателя на книгата г-н Йордан Детев.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Изглежда много интересно. Кажи нещо повече...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...