Отиди на
Форум "Наука"

Научната общност и съдиите от ВАС организират конференция


Recommended Posts

  • Администратор
Научната общност и съдиите от ВАС организират конференция, посветена на 100-годишнината на съда
Уважаеми колеги,
На 17.10.2013 г. от 10.00 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе конференция, посветена на 100-годишнината на Върховния административен съд.
Повече от 30 доклада и научни съобщения ще бъдат представени в рамките на инициативата на Юридическия факултет на СУ ”Св. Климент Охридски” и на Председателя на Върховния административен съд Георги Колев.
Заповядайте, за да научите от извора най-новите предизвикателства пред административното правораздаване, за съдебния контрол, за надзора и административното сътрудничество и възможностите за гарантирането на
обществения ред според практиката на Върховния административен съд . Ще може да проследите дискусиите за управление на средствата от структурните фондове, по законосъобразността на актовете за установяване на данъчни задължения и възможното развитие по т.н. „преюдициални” запитвания.
Конференцията е първото от събитията по отбелязването на 100-годишнината на Върховния административен съд, а материалите ще бъдат издадени в юбилеен сборник.
Следващото събитие от календара на честванията ще в деня на подписването на Указъ № 18 от 1913 година за назначаване на I–вия председател на Върховния административен съд.
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...