Отиди на
Форум "Наука"

Национален кръг на международното състезание по китайски език и култура


Recommended Posts

  • Администратор

Днес (26 април 2014 г.) от 12.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ Институтът „Конфуций“ организира национален кръг на международното състезание по китайски език и култура „Китайски езиков мост за ученици“.

Състезанието „Китайски езиков мост”, което се организира ежегодно в повече от 50 страни, е един от най-мащабните международни проекти на Главното управление на Институтите Конфуций (Ханбан). Събитието е своеобразна платформа, имаща за цел да стимулира учениците от средните училища да демонстрират и обогатят своите познания за китайския език и култура.

Тазгодишното състезание „Китайски езиков мост” е част от серията празнични събития, отбелязващи 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република България и Китайската народна република, както и навършването на 60 години от преподаването на китайски език в България.

Българските ученици показват отлични успехи при изучаването на китайски език: през 2008 г. български отбор от ученици на 18-то СОУ „Уилям Гладстон” - гр. София печели първо място за Европа и осмо място в света на финалния кръг на състезанието „Китайски мост” в Пекин.

Китайската страна провежда програми за насърчаване и подпомагане изучаването на китайски език и култура чрез различни проекти по линия на Институт „Конфуций“, предоставя стипендии за обмен на ученици и студенти, китайски гост-преподаватели – носители на езика, възможности за повишаване квалификацията на преподавателите по китайски език и др.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

誰學習中國的語言, 他會在他的生活中取得成功。

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...