Отиди на
Форум "Наука"

„Глобалното управление и неговите ефекти върху държавата и правото


Recommended Posts

  • Администратор

Международна конференция 7-ми Централно и източноевропейски форум

„Глобалното управление и неговите ефекти върху държавата и правото“

Уважаеми колеги,

Юридическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Централно и източноевропейският форум на младите учени в областта на правните, политическите и социалните науки (CEE Forum) организират конференция 7-ми CEE Forum „Глобалното управление и неговите ефекти върху държавата и правото“. Тя ще се състои в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ (Конферентна зала, Заседателна зала 1 и Заседателна зала 2) на 27 и 28 март 2015 г.

Официалното откриване ще бъде на 27 март 2015 г. от 9:30 ч. в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“.

Специални лектори на конференцията ще бъдат проф. Саския Сасен и проф. Евгени Танчев. Саския Сасен е професор в Колумбийския университет (САЩ) и в Лондонското училище по икономика (Великобритания). Евгени Танчев е професор в СУ „Св. Климент Охридски“ и вицепрезидент на Венецианската комисия на Съвета на Европа. Той е и бивш председател на Конституционния съд на Република България.

Централно и източноевропейският форум на младите учени в областта на правните, политическите и социалните науки е най-голямата организация на млади учени в социалните и хуманитарните науки в Европа. Тя обединява научните усилия на изследователи и преподаватели от целия европейски континент. Предишните конференции на тази организация са проведени в Загреб (Хърватия), Грайфсвалд (Федерална република Германия), Целье (Словения), Белград (Сърбия), Будапеща (Унгария) и Катовице (Полша). Повече информация за Централно и източноевропейският форум на младите учени в областта на правните, политическите и социалните науки (CEE Forum) можете да получите на неговия Интернет сайт: http://www.cee-forum.org/index.

В конференцията ще участват 55 участници от 17 страни. Те ще представляват 31 университета от 14 държави - ФРГ, Италия, САЩ, Великобритания, Полша, Унгария, Испания, Швеция, Швейцария, България, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Азербайджан.

Основните теми на конференцията обхващат полетата на Конституционното и Сравнителното конституционно право, на Европейското и Международното право, на Философията, Социологията и Общата теория на правото. Ще бъдат засегнати и проблеми на криминалистиката и криминологията. Ключови проблеми, които ще бъдат поставени на дебат, са свързани с влиянието на глобализацията и европеизацията върху правата на човека, суверенитета и националните конституции, воденият съдебен диалог между националните съдилища и Съда на ЕС и Европейския съд по правата на човека, отговорността на международните корпорации за нарушаване на правата на човека, бъдещето на държавата и правото в един все по-тясно обвързан свят.

Конференцията ще бъде изцяло на английски език.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...