Отиди на
Форум "Наука"

Стълбата на светлината


Recommended Posts

  • Администратор

stalbata%20na%20svetlinata_b.jpg

„Стълбата на светлината” представя история за възникването на съвременната човешка цивилизация. Съществуват различни теории за източниците на фундаменталните знания – често твърде противоречащи си едни с други, и читателят сам избира кое според него е най-логичното и реалистичното. Затова читателите ще срещнат на страниците на романа постулати от теорията на Елена Блаватская и нейната „Тайна доктрина”, преплетени с учението на Учителя Петър Дънов, ще се запознаят с основата на най-древната религия на света – Бон, или Бонпо, и нейния създател, и всичко това – на фона на съвременното разбиране за Бог и неговото значение за човека.
На страниците на романа ще срещнете описания на едни от най-старите градове в света - Мохенджо-Даро и Мархаши, Ур, Вавилон и редица други, изготвени на базата на данните от археологическите разкопки. Там е възникнала и астрономията като наука, а чрез нея – календара и отмерването на времето, като древните мъдреци са разделили денонощието на 12 часа. В Междуречието и днешна Индия се поставят основите и на астрологията, аритметиката, геометрията и други науки.


В романа са представени пред Вас реални исторически личности от зората на човешката цивилизация – като лугал Мескаламдуг, основал първата династия във великия Ур и поставил основите на процъфтяването на Шумер през следващите векове; като властолюбивите баща и син лугал Енмебарагеси и лугал Ага, владетелите на Киш, водили поредица от войни с Ур и Вавилон, с Урук и Ларса, разорили Елам и Арата, и накрая победени от великия Гилгамеш.
Aвторът Емил Димитров след дебютният си исторически роман „Кан Тервел – Кошмарът на Халифата” и неочакваният му успех сред българските читатели, сега се представя в съвсем друга насока на интереси.

Издател: Фабер

Година на издаване: 2014

Брой на страници: 280

Корици: меки

Език: български

Тегло: 356 грама

Размери: 14x21

ISBN: 9786190001799

Баркод: 9786190001799

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...