Отиди на
Форум "Наука"

""Янева-гейт"


nik1

Recommended Posts

  • Потребители

Как ще се развие според вас тази път скандалът "янева-гейт", засягащ съдебната власт и система в България? Ще се случи ли нещо според вас , или скандалът попада в ситуацията на "Мъртва хватка"?

В чисто етичен план погледнато, не би ли следвало ВСС да начначи нещо като проверка (ако не дисциплинарни  производства срещу замесените), която да се отнася до съдържанието на записите - това поради причина че дадени членове на ВСС са упонемати в тези записи?

ВСС  отказва да се занимава с този въпрос (съдържанието на записите) ; От друга или "същата" страна - прокуратурата също отказва да се занимае с въпроса, като св ъщото време Главният прокурор е пряк ръководител на прокуратурта, член на ВССи неговото име присъства в записите, и записите го уличават в тежки диспилинарни нарушения

Дори ако гледаме случая се извън личната етика и морал (лични такива на членовете на ВСС)- не би ли следвало ВСС да начначи подобна проверка (вероятно има начини), та дори и за да се изчисти петното от себе си и съдебната система? (което в момента изглежда твърде голямо и лайняно)

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/16/2648395_ianeva-geit_murtva_hvatka/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/09/2645310_nov_razgovor_cacarov_obeshtal_da_zavoalira/

 

 

 

 

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...