Отиди на
Форум "Наука"

LEGO увековечи жените на NASA в специален комплект


Recommended Posts

  • Потребители

y91svlxhafih8dszfgj2.jpg?eb5491

LEGO обяви следващия сет, разработен от фенове, който официално ще влезе в масово производство – той увековечава жените, играли ключови роли в историята на космическата програма на САЩ. Идеята за сета „Жените на NASA“ на Мая Уайнсток, достигна необходимите 10 000 поддръжници, за да влезе в листа на LEGO за производство преди известно време. Едва днес обаче LEGO официално обяви, че ще произвежда петте миниатюрни фигурки. Финалната версия на комплекта ще изглежда малко по-различно, защото дизайнерите на компанията трябва да го съобразят с производствения процес. Той трябва да се появи на пазара в края на тази година или началото на следващата.

В комплекта са избрани Маргарет Хамилтън – компютърен специалист от Масачузетския технологичен институк, помогнала за разработката на софтуера за лунните мисии Apollo. Миналата година Хамилтън беше наградена с Медала на свободата, връчен от Президента на САЩ, за нейния принос към успеха на мисията Apollo 11 и кацането на Луната.

Следващата подред е Катерин Джонсън – математик и изследовател от NASA, помогнала да се изчислят траекториите за програмите Mercury и Apollo. Сали Райд е физик и също така първата американка в космоса, а Нанси Грейс Роман, позната още като „майката на Hubble“, е астроном и основна причина за успеха на космическия телескоп. Последна, но не на последно място, идва Мае Джемисон – физик и първата афро-американка в космоса.

y2p6v551a1b3slzyq3yo

luapswm0wlvcsrm1u3wc

 

http://www.idg.bg/nauka/349894/lego-uvekovechi-zhenite-na-nasa-v-spetsialen-komplekt

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...