Отиди на
Форум "Наука"

Параметризацията, като задача на ИИ


Recommended Posts

  • Потребители

Целта на тази тема е да поставя един евентуален проблем, който може да възникне с изкуствения интелект. Значи, човек отначало изобщо не мисли за ИИ, а изведнъж разработвайки нещо осъзнава, че ако приложи механизмите, разработени в слабото течение на ИИ, то ще опрости доста работата си. В тази тема ще опиша, една задача, която изглежда, че ще има подобно развитие. Друга докато задача с подобно развитие ми се появи преди време, когато разглеждах IPB 1.3 сорсовете. За нея ще пиша във втория отговор на: ******

Реших да направя един сайтовете си по-гъвкав, допускайки определени параметри. Параметърът ще представлява дължина на текстовете. Идеята е сайтът да има страница за настройки в която да се определя примерно:

дължина на текстовете: (x)1 (_)2 (_)3 (_)4 (_)5 (_)6 (_)7

При избирането на 1 ще има кратки описания в страниците на сайта, при 2 по-дълги и т.н..

Работата е там, че в бъдеще ще се появят усложнения:

- Например, ако страниците станат по-дълги то няма да ми е по възможностите да пиша цели 7 различни по дължина текстове. Друг проблем е синхронизацията - т.е. ако допълня информация в една от страниците, то ще трябва да го направя и в страниците, които ще се появяват при смяна на настройката за дължина на текстовете. Отначало, това може да се реши с подходяща сигнализация.

- Друг пример е, ако реша да въвеждам повече параметри. Има параметри, които няма да влияят един на друг - например ако опитам да въведа параметри за цветовете. Тази задача ще я обсъдя в друга тема: ******. Да разгледаме, обаче, друг пример. Ако в сайта си поместя информация, наподобяваща учабник. Един от параметрите, с които ще може да бъде настройван ще е дължината, а друг параметър нека да бъде броя на задачите след всяка глава. Очевидно е, че ако съкратя основния текст, то някои от задачите ще станат неясни (т.е. с неизвестни термини) - т.е. в този случай двата параметъра няма да са независими! Ще се наложи поне елементарна система, която да следи ако в основния текст е съкратен, така че не се дефинира нещо, то да изчезнат всички задачи в които имаме тази дефиниция.

ПП Ако виждате вместо URL например ****** то това е, защото ще попълня тези адреси малко по-късно след като изпратя тази тема и някои други.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...