Отиди на
Форум "Наука"

Паркингите ще осигуряват електричество на Франция


Recommended Posts

  • Потребител

Френският Сенат прие закон, според който собствениците на големи паркинги ще трябва да ги оборудват със слънчеви панели.

car-parking-lot-solar-panels-france-2.jp

Според експерти паркингите са безцелен източник на пропиляна енергия. Тъмният тротоар поглъща слънчевите лъчи, създавайки топлинни острови в градските райони. Те решиха да се възползват от това във Франция. Нов френски закон има за цел да използва тези горещи точки за производство на енергия чрез оборудване на покриви със слънчеви панели над паркинги.

car-parking-lot-solar-panels-france-1.jp

Законът, който току-що беше приет от френския Сенат, е част от инициативата на президента Макрон за значително разширяване на доставките на вятърна и слънчева енергия във Франция. От 1 юли 2023 г. собствениците на паркинги, съдържащи между 80 и 400 автомобилни места, имат пет години, за да инсталират слънчеви панели като "покриви" над паркоместата. Парцелите с повече от 400 места трябва да бъдат покрити със слънчеви панели до три години. В същото време слънчевите панели ще трябва да покриват поне 50% от зоната за паркиране. Най-големите паркинги в транзитни и търговски зони ще произвеждат най-много енергия, докато историческите квартали и паркинги за високи камиони са освободени от новата инициатива. Очаква се слънчевите панели на паркингите да генерират до 11 гигавата енергия. Това се равнява на мощността на 10 ядрени реактора. Правителството обмисля и инсталирането на слънчеви панели на други места, които не се използват за производство на електроенергия. SNCF, френската железопътна система, също планира да оборудва своите станции с панели. До 2050 г. правителството планира да пусне в експлоатация 50 нови вятърни парка, които да осигурят електричество за страната. 

4008b01d9494cbf789953775d375e160.jpg

French Law Requires Parking Lots to Be Covered in Solar Panels (mymodernmet.com) 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...