Отиди на
Форум "Наука"

Секс и здраво тяло


Recommended Posts

  • Потребител

Секс и здраво тяло

Какво общо има здравето със секса?

Отново подчертавам, аз съм логично мислещ човек и когато ви обясня всичко, ще видите колко важно е здравето за секса.

Можем да се влюбим с разума, с чувствата или с душата си. Когато участва разумът, вие наблюдавате някого и си мислите, че това, което виждате, ви харесва: ослепителна усмивка, крака, предизвикващи фурор, великолепни очи, невероятна фигура. Мисълта ви трескаво работи и вие решавате да проследите тази личност. После се задействат и чувствата: те ви подтикват да се запознаете с лицето, привлякло вниманието ви. А със сърцето си усещате, че това може би е липсващата половина от вас самите, която сте търсили ревностно толкова дълго време.

Но всички тези мисли, чувства и стремления не могат да съществуват и да бъдат задоволени без тяло. Без тялото си вие не сте способни да мислите, да чувствате и да изпитвате желания. Тялото ви е органът, инструментът, чрез който намират израз всички тези неща. Вашето тяло е истински храм божи, макар че повечето от нас едва ли го възприемат в религиозен смисъл.

Мнозинството от нас така злоупотребяват с телата си, че е цяло чудо как те все още функционират.

Не случайно разсъдъкът ни понякога е замъглен - вените и артериите ни са така задръстени от опиати, никотин и алкохол, че кислородът трудно си пробива път до мозъците ни; е, как тогава да мислим ясно? Човешкият мозък много прилича на компютър. И когато тялото ви е пренапрегнато или потопено в дълбока депресия, компютърът увисва, блокира. И вие преставате да мислите ясно.

Същото е и с чувствата. Ако нервите ви са опънати до краен предел, не е възможно да бъдете любящ човек. Не че не искате да сте очарователни, грижовни и преизпълнени с нежност, но буквално не можете.

Когато сте напрегнати и притеснени, удряте децата си, крещите на съпруга или съпругата си. Не искате да го правите, но просто не можете да се сдържите. А когато сте потиснати, сигурно не ви е до целувки и милувки. Навярно умът ви е зает с това как да се справите със самите себе си.

И така, тяло, което не е здраво, не може да бъде любящо. Но обратното с положителност е вярно. Едно истински здраво тяло лесно може да е любящо.

Сексът е нормална функция на организма подобно на яденето, пиенето, движението и съня. Когато сте болен, нито ви се яде, нито ви се пие, нямате желание да се разхождате н сигурно не спите добре. Разбира се, не ви е и до секс.

Когато сте под въздействието на каквито и да е опиати или възбужащи вещества (кокаин, марихуана, алкохол, цигари, кафе. чай и т. н.) обикновено можете да се храните и пиете, макар и не пълноценно. Можете да ходите, но походката ви не е гъвкава, спите, но сънят ви е неспокоен. Но наркотиците почти винаги пречат на сексуалния ви живот.

Сексът е един от най-точните барометри на здравето. Това се отнася както за мъжете, така и за жените. Ако един човек е заклет пушач (пък дори и умерен), това нарушава функциите на половите му органи. При сексуално желание половите органи (съответно пенисът и клиторът) се наливат с кръв и именно това ни възбужда.

Пушенето стеснява вените - и артериите, по-специално тези на половите органи, и те не могат да се оросяват пълноценно. Това е импотентността - член, до който не достига прилив на кръв, не може да еректира.

Злоупотребата с алкохол пък намалява съдържанието в тялото на В-витамините, които поддържат нервната система в добра форма и ни правят спокойни и чувствени. Първите няколко минути алкохолът създава у нас илюзията за приятно чувство, но после, когато действието му отслабне, той поражда напрежение и ние се люшкаме между пристъпи на депресия и тревога, а тези състояния не са благоприятни за любовта и секса. Наистина, алкохолът е способен да прогони от нас всяка мисъл или желание за любене.

Ефектът от кафето е идентичен. То повдига тонуса временно, после рязко го смъква и изпитвате потребност от втора чаша, от трета, докато накрая тялото. ви стане пренапрегнато, а любовта и сексът са последните неща, които ви интересуват. Така е и с останалите дроги: кокаин, марихуана и т. н. Всичко се повтаря.

Разбира се, прекомерното пушене и пиене (както при мъжете, така и при жените) уврежда и много други части на тялото като белите дробове, черния дроб, сърцето, кожата и т. н., но истинският (и най-бързият) барометър за нанесената вреда си остава сексуалният ни живот. Никотинът свива кръвоносните съдове (наистина ги прави много по-тесни), а както вече казах, разширяването на кръвоносните съдове води до ерекция при мъжете и до сексуална възбуда при жените. А вдишаният въглероден окис намалява нивото на кислорода в кръвта, както и производството на хормони.

Когато някой е върл пушач, капацитетът иа белите му дробове рязко намалява, което от своя страна рязко понижава издръжливостта му по време на полов акт. Опитайте само. Вижте какво ще стане, ако откажете пушенето за един месец. Не претърпи ли сексуалният ви живот значителен възход (имам предвид потентността ви), винаги можете да се върнете към цигарите. Знам, че е трудно да се откаже човек, но щом съч успявал, мисля, че и всеки друг би могъл.

Една от хубавите страни на живота е, че в повечето случаи не всичко е безвъзвратно загубено. Обикновено съществува надежда, че нещо може да бъде спасено. Да вземем за пример тютюнопушенето. Престане ли човек да пуши, само за няколко месеца тялото му изцяло ще се прочисти от натрупаните в него катран, никотин и какви ли не отрови. Белите ви дробове ще се възстановят до състоянието, в което са били, преди да пропушите, само няколко месеца след като спрете.

Алкохолизмът е резултат от недостиг на хранителни вещества в организма (особено на В-витамини) и тъй като телата ни са недохранени, жадуваме за алкохолно питие, а това увеличава още повече липсата на хранителни вещества, ставаме все по-недохранени, нуждаем се от все повече напитки и т. н., и т. н. Това особено се проявява във времето на икономическа криза.

Първото нещо, което трябва да направят мъжете, желаещи да станат суперлюбовници, е да посягат по-рядко към чашката, да забравят изобщо за пушенето и да започнат да тренират прекрасните си тела, привеждайки ги отново във форма. Джогингът е извънредно подходящ за начало, дори и ако бягате на място в спалнята си. Като се убедите колко добре ви се отразява, може би ще продължите с тичане и навън.

Знам, че има и такива мъже, които прекаляват с тютюна и алкохола, и въпреки това органите им функционират нормално. Но повярвайте ми, те са изключение. И половата им мощ няма (не може) да трае вечно. Тези мъже стартират в живота с по-добра форма, отколкото повечето от нас, затова на никотина и алкохола им е нужно малк повечко време, докато упражнят пагубния си ефект. Но рано или късно това се случва

И както за мъжете е от голямо значени да са в превъзходна физическа форма, за да бъдат страхотни любовници, така е важно и за жените. Клиторът всъщност е миниатюрен пенис и ако жената натъпче тялото си с разни отрови, клиторът й ще реагира по същия начин като мъжкия член: ще й бъде трудно, ако не и невъзможно, да го поддържа възбуден и ще изгуби желание секс.

Запомнете, невъзможно е да поддържат ерекция, ако тялото ви не е здраво. Това й е въпрос на психика. Не можете да поискате или да наложите на пениса си да се втвър ди. Това не е емоционален проблем, когато някоя нова и вълнуваща партньорка ще ви стимулира и членът ви автоматично ще еректира. Ако злоупотребявате с тялото си, товарейки го с алкохол, цигари и други опиати, проблемът е физически. Пенисът ви не ще може да се вкорави, докато не променят стила на живот и не се погрижите за своето здраве.

Възвърнете ли си веднъж добрата физическа форма, изострят ли се сетивата (което неминуемо ще стане, когато тялото ви е активирано), облагородят ли се чувствата ви с прилива на любов във вашия живот, ще усетите как живителни струи нахлуват във физическата, духовната и емоционалната ви същност. Върховният израз на тази жизнена сила е сексът - вълнуващият, сладостен, приятен и възбуждащ полов живот. Той е само един от начините да получите удовлетворение от себе си, но е върховният.

Големият стимул за секса е любовта. Когато тя струи от всяка частица на тялото ви, изпълва всяка ваша мисъл и съпътства всяко ваше увлечение, тогава разбирате зя какво си струва да се живее.

Постарайте се да станете здрави и аз ви обещавам, че ще се почувствате по-добре от всякога.

Хората така са свикнали със състоянието на тревога и напрежение, че го смятат за естествено. Мислят, че това е начинът, по който би трябвало да се чувстват. Едва когато се отърсят от напрежението и безпокойството, те осъзнават колко ужасно са се чувствали и колко противоестествено е всичко това.

Когато тялото ви е в суперкондиция, вие започвате да мислите по-ясно и ще откриете, че притесненията ви ще изчезнат. Ще останете изненадани колко ще се подобрят личните ви контакти. Хората ще ви намират по-спокойни и по-мили, защото, когато нервите ви са отпуснати, няма да крещите на децата си, да сритвате котката или да влизате в сражения с партньора си.

Първата стъпка е да се освободите от физическото напрежение.

Ако сте истинска развалина с десетте чаши кафе (най-малко) и пакета цигари (най-малко) на ден и толкова други "сладкиши", че не знам как изобщо оживяте, камо ли как функционира организмът ви, сигурно сте напрегната и неспокойна между чести пристъпи на депресия. Спите ужасно, сънувайки кошмари, а на следващия ден всичко се повтаря отново.

Замислете се! Ще рухнете физически, машинката просто ще откаже да действа.

Вероятно ви липсват витамини... Няма да се спирам какво да направите, за да компенсирате тази липса. Има прекалено много издадени книги по този въпрос.

Всяко тяло е специфично и има индиви дуални потребности. Не се нуждаем от ед накво количество витамини. Ето каква е минималната доза. Някои от вас се нуждаят от минималната доза, други, навярно от повече, но аз ще ви кажа как да разберете дали сте на правилен път.

Дневен минимум - дозите са за възрастен човек!!!

· Витамин А - 25 000 единици

· Всички витамини от група В

· Витамин С - 3000 милиграма

· Витамин Д - 3000 единици

· Витамин Е ~ 400 единици

· Доломит - 1300 милиграма (10 таблетки или една равна ч. л. прах)

· Други минерали

Да започнем с витамин А. Той е особено важен за хубавата кожа - предотвратява и лекува кожни възпаления. Освен това прави косата лъскава, подобрява дневното и особено нощното зрение, стимулира растежа на клетките и заздравява устойчивостта ка организма срещу инфекции.

Витамин А и витамин Е имат комбинирано действие и трябва да се приемат заедно, тъй като без витамин Е витамин А се разрушава от кислорода. Витамин А се съдържа в зелените и жълтите зеленчуци, както и в кайсиите.

Витамините от В-група са В1, В2, В6 В12, B16, B17, биотин, фолиева киселина, иноситол, ниацин, пантеонова киселина и параминобензолатите. Всички витамини от В-група са водоразтворими и не могат да се натрупват в организма. Те са синергетични, което означава, че един или няколко заедно създават потребност от останалите.

Витамин С е аскорбинова киселина. Ако започнете да кихате или усетите, че настивате, увеличте дозата на 50000 мг, ако трябва дори до 100000 милиграма дневно; това обикновено побеждава вируса оше в зародиш. Витамин С е фантастичен, но трябва да пиете големи количества от него (винаги с много течности). Ако гълтате редовно витамин С и въпреки това настивате, тогава дозата е недостатъчна. Продължете да приемате витамин С в голямо количество най-малко още един ден, след като сте се почувствали по-добре (а обикновено започвате да се чувствате по-добре веднага щом увеличите дозата), защото ако прекъснете твърде рано, микробите ще започнат да се размножават отново.

Ако венците ви кървят или получавате лесно синини по тялото си, това са сигнали, че ви липсва витамин С. Ако пък никога не пипвате настинка или грип, то навярно се нуждаете от по-малка доза в сравнение с останалите хора и тогава 3000 или 4000 милиграма на-ден ще ви бъдат достатъчни. Витамин С е водоразтворим и не може да се натрупа в организма. Всеки излишък се отмива и тъканите на тялото трябва да се насищат с него всеки ден. И отново повтарям, не забравяйте да пиете много течности, поемайки големи количества витамин С. Използвайте тялото си като барометър: ако се чувствате великолепно и не настивате, нито прихващате вируси, тогава 3000 милиграма на ден ви стигат. Ако пък се разболявате лесно, то се нуждаете от повече.

Витамин Д е познат като "слънчевия" витамин и помага на тялото да абсорбира и задържа калций. Без витамин Д много калций се губи. Той не се съдържа в изобилие в храните, затова редица хора изпитват огромен недостиг от него и се чудят защо са толкова нервни. Витамин Д не може да се абсорбира без мазнина, затова го вземайте след храна с висока масленост. Подобно на витамин А и витамин Д може да бъде токсичен, но само при предозиране.

Витамин Е е окислител и помага на всички телесни мускули, понижавайки нуждата им от кислород. С повече кислород на сърцето не му се налага да работи толкова усилено. Витамин Е понякога е наричан и сексуалният витамин, защото спомага за производството на пълноценни полови хормони. Витамин Е обогатява с кислород и мозъка, затова се използва за лечение на деца със забавено умствено развитие.

Ако страдате от високо кръвно налягане, предлагам ви да започнете много предпазливо със 100 единици витамин Е. След като сте приемали останалите витамини, станали сте по-здрави и кръвното ви се е понижило, тогава увеличете дозата на 400 единици. Другите би трябвало да започнат с 800, или с 400 единици, ако искат да бъде постепенно, като стигнат до 800.

Доломитът съдържа калций и магнезий -- две съставки, изключително важни за нервите. Има го на таблетки и на прах. Една чаена лъжичка прах в млякото или сока ( може и във вода, но е безвкусно) отговаря на десет хапчета, а десет хапчета почти съответстват на калция, съдържащ се в 1/4 литър мляко. Ако сте изложени на стрес (а кой е предпазен в днешно време), приемайте най-малко 10 таблетки на ден (или една чаена лъжичка прах, разтворен в течност). Доломитът е великолепен естествен транквилант. Той, е жизнено важен за по-възрастните хора, които често не получават достатъчно калций и чиито кости са станали крехки и шуплести. Препаратът не само ще заздрави костите им и ще ги предпази от чупене, но ще успокои и разклатените нерви.

Осъзнаете ли веднъж тялото си и вслушвате ли се в неговите сигнали, ще откликвате все по-успешно на потребностите му, ще знаете какво да му дадете и от какво да го лишите. А опознаете ли своята природа и започне ли тялото ви наистина да се чувства здраво, ще вникнете по-добре и в психическата и емоционалната си същност. Това лежи в основата на щастието, защото, когато действително познавате себе си, можете да се отървете от негативните явления и да култивирате положителните. Тогава ще започнете да се харесвате и животът ви ще стане по-вълнуващ и по-приятен.

Витамините не са диета, те са начин на живот. Превръщат се във всекидневен навик, като миенето на зъбите. Всичко, което влагате в организма си, само по себе си е причина и ще породи съответния ефект - понякога той ще бъде незабавен (като изчезването на главоболието, киселините, пъпките), а друг път - дългосрочен (като при травма, язва или инфаркт). Но ако злоупотребявате с прекрасното си тяло (а то ще бъде наистина такова, когато положите грижи за него), то не можете да го обвинявате, ако започне да запада.

Най-хубавото е, че никога не е прекалено късно да се промените. Дори и да сте правили грешки години наред, сега можете да започнете нов начин на живот, който ще ви помогне да станете по-здрави и по-щастливи.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 3 месеца по късно...
  • Потребител
Можем да се влюбим с разума, с чувствата или с душата си. Когато участва разумът, вие наблюдавате някого и си мислите, че това, което виждате, ви харесва: ослепителна усмивка, крака, предизвикващи фурор, великолепни очи, невероятна фигура. Мисълта ви трескаво работи и вие решавате да проследите тази личност. После се задействат и чувствата: те ви подтикват да се запознаете с лицето, привлякло вниманието ви. А със сърцето си усещате, че това може би е липсващата половина от вас самите, която сте търсили ревностно толкова дълго време.

Но всички тези мисли, чувства и стремления не могат да съществуват и да бъдат задоволени без тяло. Без тялото си вие не сте способни да мислите, да чувствате и да изпитвате желания.

Голямо мазало става тука. Разумът и харесването нямат връзка. Разумът изчислява, то не харесва. Той може да реши да направи нещо, но не и да има отношение (харесва). Няма смисъл да продължавам.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...

Не бих взел отношение, но сред някои истини има десетки неистини . Не дай боже някой тинейжър да те прочете и да хукне по аптеки за мъжественост. Може и да умре ! Нужно е повече старание в подготовка на темите . Модераторите къде са, явно се занимават с реален секс.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако всяка тема се модерира по желание на някой потребител, първо няма да остане нито една непипната тема и второ ще се нарушат правата на пускащия темата. Всеки сам може да си направи сметка на кое да вярва, на кое не- това за тинейджърите е леко изтъркано... Просто можеш да споделиш кои според теб са десетките неистини. Ще помоля, без повече спам.

Link to comment
Share on other sites

Г- н глобален модератор "фиксерс". Никой не ви кара да пипате темата, мисля, че ролята на модератора е и да даде мнение и да покаже неточните и вредни неща. Не разчитайте на потребителите сами да се оправят - така сме се оправили във всички сфери на живота, че вече няма накъде. Уточнете за себе си що е спам?

В началото на темата автора се опитва с народно- популярен език, да свърже духовното с телесното, участвуващи в секса. "Сириус" точно, но кратко и неизчерпателно, констатира какво става. Боза от противоречиви понятия.Ето някои примери:

"Ако нервите ви са опънати до краен предел, не е възможно да бъдете любящ човек. Не че не искате да сте очарователни, грижовни и преизпълнени с нежност, но буквално не можете."- Невярно твърдение, ако имате достатъчно разум и сила ще оставите проблемите пред входа на дома си и няма да си го изкарвате на невинни с насилие. Ще търсите любов от близките, като лечебно средство(въпреки лошата ви кондиция в момента)

-" При сексуално желание половите органи (съответно пенисът и клиторът) се наливат с кръв и именно това ни възбужда.

Пушенето стеснява вените - и артериите, по-специално тези на половите органи, и те не могат да се оросяват пълноценно. Това е импотентността - член, до който не достига прилив на кръв, не може да еректира."" алкохолът е способен да прогони от нас всяка мисъл или желание за любене." - Грешно твърдение- възбудата е умствен процес, "наливането" с кръв е следствие. Импотентността е много по-сложна заболяване и не може да се сравнява с нарушена ерекция, която се лекува елементарно. В малки дози алкохола е катализатор на възбудата и снема много задръжки.

"вдишаният въглероден окис намалява нивото на кислорода в кръвта, както и производството на хормони. " - няма пряка такава зависимост, производството на хормони е нещо много по-сложно и зависи от състоянието на хипоталамуса и хипофизата

"Алкохолизмът е резултат от недостиг на хранителни вещества в организма (особено на В-витамини) и тъй като телата ни са недохранени" - Обратното, алкохолизмът води до недостатък на витамини от група В, а алкохолът е най-бързо усвояемата храна за организма.

"Това особено се проявява във времето на икономическа криза. " - няма такава зависимост, ако има трябва да е обратна , цената на напитките се вдига.

Предозирането на всички витамини е вредно, понякога и фатално, основно трябва да се поемат чрез добра храна, богата на такива. Организма точно знае , какво му трябва и го усвоява в нужното количество от храната- четете в нета (изключете рекламите на фармацевтичните и печалбарски фирми - чиито "витаминни" коктейли се неутрализират взаимно още в стомаха.)

Последващата реклама на витамини, доломит... вземани ежедневно, просто няма да коментирам, дано не го правите!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Последващата реклама на витамини, доломит... вземани ежедневно, просто няма да коментирам, дано не го правите!

Да, с това съм напълно съгласна.

Още един пример за неистина - витамин С е вреден при предозиране; това, че не се натрупвал в организма, е просто глупост и остаряло схващане. Един от ефектите при прекомерен прием е повишаването на верояността от камъни в бъбреците. Витамините не са начин на живот. Поне не на здравословен начин на живот. Правилното хранене, осигуряващо всички необходими витамини и минерали и пр., е. А не приемът на синтетични такива, особено по съвети на кило от мрежата, комшийката или кварталната аптека.

Деденце - не съм съгласна обаче, че модераторите трябва да се намесват или да се ограничават от пускането на теми. Не са длъжни, бивайки модератори, да изказват мнение по дадена тема, ако не желаят. Не са длъжни да споделят несъгласие или съгласие, според очакванията на едни или на други потребители. Защото и те са потребители, като нас.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Г-н dedenze. Явно не сте наясно каква точно е ролята на модератора, но аз нямам намерение точно в тази тема да я разяснявам. А изречението:

Модераторите къде са, явно се занимават с реален секс.
как бихте го нарекли? Нека спрем дотук!
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...