Отиди на
Форум "Наука"

Петиция "Да съхраним духовните си светини"


tonkata3

Recommended Posts

  • Потребители

"Братя и Сестри,

На 10 януари Гръцката Православна Църква канонизира за светец един от най-достойните български духовници на нашият век монах Паисии Атонски/Зографски/.

Роден през 1921 година, завършва семинария и се отегля в монашески подвиг в Света гора Атон.

През целят си живот тои е помагал на хората идващи с молба за помощ.Осъден от народния съд 3 пъти на смърт.

Много пъти бившият режим се е опитвал да го убие,но никога не е успял,а всички дръзнали да посегнат Бог ги е наказвал скоропостижно.

Последнят изпратен убиец е още жив.Когато отива в монастира , посяга с дясната си ръка да го застреля ръката му се вдървява и след време е отрязана заради гангрена.

Повярвайки в Бог "убиецът" Кирил Иванов Георгиев от Кюстендил отишъл с сълзи на очи и му е поискал прошка за деянието си.Старецът Паисий го накарал да остане в монастира за нощта и с денощна молитва към Бога измолва изцеляването му.

Да....невероятно, но факт и то документирано в архивите на ДС,медицински и други документи доказващи това.Те са предадени на Гърция от тогавашният министър на здравеопазването,сега се съхраняват в Атинският Църковно-истори4ески музеи.

Още много чудеса са ставали приживе-деца са били лекувани от него с молитвите към Бог и именно затова сега в Гърция го имат за закрилник на боледуващите деца.

Много пъти монасите от Зографският монастир са отправяли молби до президентите,нашата Църква за канонизирането му но напразно.

На 26 декември по решение на монасите е изкопан гробът и тялото му е било нетленно с благодатен аромат.

Следва отново молба,този път лична с делегация до Светия Синод-но.. глас в пустиня.

Тогава се обърнали към Гръцкият Свети синод и той е извършил Канонизацията,но като гръцки светия и закрилник на Гърция.Мощите били пренесени в гр.Солун и положени в храма "Свети Димитрии Солунски" за поклонение.

Стичат се хиляди хора ежедневно...

Братя и сестри,

Помогнете ми да се преборя с нашият"Свети Синод",трябват ми вашите мнения по въпроса,вашите подписи ,събирайте и ги сканирайте и пращаите тук!

В името Божие и за България!

Нека всеки напише лична молба тук до Гръцкият Свети синод да ни го върнат-в Зографският монастир или в София,без значение!

Той е нашата гордост, наравно с закрилникът ни Свети Иван Рилски!

Мястото му е тук в България1

Имам благословията на всички зографски монаси в писмен вид,която ще приложа и тук!

Срокът е само месец,моля ви помогнете,тук не се искат пари, а само помощ - морална!

Нека Бог да благослови всеки които положи подпис затова свято дело!

Нека един път сме единни ,без значение,кой-какъв е ,и в какво вярва-става въпрос за България! АМИН! "

ето тук

Нека всеки по съвест реши за себе доколко духовното ни наследство е важно да бъде съхранено

да подаде своя глас в тази петиция.

Само да уточня, че след като ви изпише съобщение, че вашият глас е добавен името ви няма автоматично да излезе в списъка. Трябва да влезете след това в електроната си поща, където сте получили имейл за потвърждение - следвайте указанията :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...