Отиди на
Форум "Наука"

Палава секс фактология


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

1 Вероятно неведнъж сме чели, че една жена се възбужда за около 20 минути. Е, учени от западен университет опровергават това твърдение - с помощта на термални изследвания на женското тяло те установяват, че женският пол е в състояние да се възбуди точно толкова бързо, колкото - и мъжете - за около 11-12 минути.

2 Опитно е доказано, че легналото положение може да намали чувствителността на сетивата ни към звуци и миризми. Следователно мисионерската поза не е толкова богата откъм сензорни усещания, в сравнение с която-и-да било седяща конфигурация например.

3 Изследване на Асоциацията по семейно планиране в Англия открива, че фаловете с презервативи се получават най-често поради надценяване на мъжкия размер (и съответно изхлузване) или подценяване (и късане).

4 Сексуално удоволствие някои хора получават от пъшкането и говоренето на неприлични думи на произволно набрани телефонни номера.

5 В Уганда много млади жени масажират срамните си устни със смес от билки, за да ги удължат, защото вярват, че това ги прави по-привлекателни за мъжете.

6 Един нетрадиционен начин за предпазване от забременяване: купи на половинката си бельо от полиестер. Според едно проучване мъжете, които носят такива боксерки, стават временно стерилни, най-вероятно - в резултат на прекалено високата температура и статичното електричество, на които са изложени тестисите им.

7 Защо понякога спермата има мирис, напомнящ белина? Ами, дължи се на веществото спермин - естествен дезинфектант, който предпазва сперматозоидите от вагиналните киселини.

8 И мъжете са способни на множествени оргазми като жените. Но, за да ги достигнат, първият им „финал“ трябва да е без еякулация и загуба на ерекция.

9 Не можеш да се възбудиш? Преди да прехвърлиш вината върху твоя човек, смени пробно противозачатъчните хапчета. Защото комбинацията от хормони в различните таблетки може да има осезаем ефект върху нивата на либидото ти и върху количеството естествено овлажнение, което отделя тялото ти в състояние на възбуда.

10 Френският термин за срамните въшки е поетичното papillons d'amour (папийон д'амур), тоест - "пеперуди на любовта". Много готино, нали!

11 Изследвания с ултразвук показват, че мъжките зародиши са в състояние да получат ерекция още по време на последните три месеца от бременността. Всъщност това учудва ли ви?

12 Проучване на университета във Флорида стига до извода, че нарцистичните личности практикуват секс без чувства. Очевидно те гледат на половия контакт като на форма на власт, а не на отдаване и любов, заключават учените.

13 Невероятно, но факт: един процент от жените са способни да достигнат оргазъм единствено от стимулация на гърдите. Мъжете, попаднали на тях, трябва да почерпят!

14 В Древна Гърция мъжката изневяра понякога се наказвала с премахване на гениталното окосмяване и пъхане на ряпа в ануса. Без коментар.

15 Прекалено хубавото не е на хубаво: синдромът на непрекъсната сексуална възбуда е рядко, но доста сериозно женско заболяване, при което оргазмът не помага.

16 Малко уроци по биология: оргазмът активира парасимпатиковия дял на вегетативната нервна система, който контролира телесните функции почивка и храносмилане, затова болшинството от мъжете заспиват, независимо колко усилия полагат да не го правят.

17 "Хомосексуално поведение се регистрира и при морските кончета, овцете, орангутаните и други животински видове", гласи цитат от научна публикация. Пак там се казва, че "през 2003 г. двойка мъжки пингвини от зоологическа градина, които "ходели" от години, отгледали заедно бебе-пингвинче."

18 Според рефлексологията, масажът с малки кръгчета точно под костта на глезена, върху петата на мъжа, ще разтрепери цялото му тяло от кръста надолу. Дали?

19 За доста жени най-горещото време за секс е в средата на цикъла. Причината: по време на втората седмица (11-и – 15-и ден) тялото прелива от естроген и тестостерон, които го правят особено чувствително към докосване.

20 Междувидовият секс е известен феномен. Например, полярните мечки са били изловени с гризлита.

21 Най-възбуждащият аромат за мъжете е комбинация от лавандула и печена тиква, според Фондацията за проучване и лечение с миризма и вкус в Чикаго.

22 Ако ще си говорим за страстоубийци... 60 до 80% от домашните кучета делят легло със собствениците си или над, или под завивките. Същото се отнася и до домашните котки.

23 В Тайланд на рождения ден на краля се организира "промоция" на безплатни вазектомии (стерлизация на мъжа). И често се правят по над 1 000 такива в негова чест.

24 По време на полов акт се горят средно по 150-200 калории.

25 Мъжете изживяват средно по 4 - 5 ерекции по време на нощния си сън.

26 Коя е иделната поза да се потопите изцяло в ставащото от психологическа гледна точка? Проникването откъм гърба. Когато не виждате лицата си, не изпитвате нито срам, нито притеснение доколко задоволявате другия. 27 В Древен Рим по време на първата си брачна нощ някои младоженки сядали в скута на статуя на фалически бог, изобразяван с ерекция.

28 Глобалното секс проучване на Durex от 2005-а установява, че гърците правят повече секс от която-и-да е друга националност. По петите им се движат хърватите.

29 Дължината на пениса в спокойно състояние няма пряка връзка с размера му в ерекция.

30 В революционното за времето си еротично проучване на Алфред Кинсли от 1948-а година се твърди, че 37% от американските мъже са имали поне един хомосексуален контакт, завършил с оргазъм.

31 Падаш си по колоезденето? Тогава виж това. Проучване на списание за сексуална терапия стига до извода, че жените, участващи в състезателно колоездене (и навъртащи около 150 километра седмично), са с понижена генитална чувствителност.

32 Доказано е опитно, че кофеинът увеличава сексуалната мотивация при плъховете. Що се отнася до човешкия вид, ние можем да кажем, че поне едно е сигурно: сутрешното кафе увеличава нивата на енергия за ранен похотлив екшън.

33 Според изследване на презервативите Trojan, Йейл е най-добре уреденият университет от гледна точка на информация и услуги в областта на сексуалното здраве.

34 Една супена лъжица сперма съдържа 2 -5 kkal. !!! Toва е така, защото 90% от нея е вода. Останалото, което се съдържа е: протеин, липиди, калий, натрий, калций, фосфор, желязо, хлорни соли, сяра, аминокиселини, гликопротеидът муцин, мастни телца, нуклепротеини, РР, витамини В1, В3, С.

Спермата, освен това, се състои от:

- 10% спермии / сперматозоиди/

- 20% простатен секрет

- 60% секрет от семенните мехурчета

- 10% други секрети 35 Обиколката на пениса е по-важна от дължината, защото именно тя се регистрира от чувствителните стени на вагината.

36 Специално проучване открива, че болшинството от мъжете, които се самоопределят като бисексуални, всъщност са или хомо -, или хетеросексуални, но не и еднакво “тъчащи на двата стана”. Такива мъже били подложени на тестове и станало ясно, че повечето от тях се възбуждат само от мъже, някои - само от жени, и едва единици - и от двата пола.

37 Според Националния център за здравна статистика на Щатите днес тинейджърките и тинейджърите са еднакво сексуално активни. Данните сочат, че 47% от момичетата и 46% от момчетата между 15 и 19 години са правили секс.

38 Немски учени откриват, че когато е в стабилна връзка, либидото на жената започва постепенно да спада. След четири години по-малко от половината от жените, взели участие в изследването, са искали секс толкова често, колкото партньорите им.

39 През 18 в. сред италианската аристокрация било широко разпространено явлението една омъжена жена да си наеме мъж за охрана, довереник и любовник.

40 Най-предпочитаното място за секс извън спалнята е колата, сочат резултатите от еротична анкета.

41 Средната скорост на мъжката еякулация е приблизително 45 км/час.

42 Месецът, в който най-много тинейджъри се разделят с девствеността си, е юни.

43 Ако обаче имат сериозна връзка, повечето тинейджъри решават да го правят през декември – нещо като коледен подарък за половинката.

44 През 50-те години на миналия век сред американските колежани се ширела модата на нощните грабежи на бельо от женските общежития. Тълпи разгонени младежи щурмували сградите, преравяли чекмеджетата и отмъквали намерената плячка.

45 Изследвания показват, че досегът на спермата до вагината може да подобри женското настроение. (Ако не си на хапчета, използвай противозачатъчни глобули в този случай!)

46 Университетско проучване докладва, че синеоките мъже предпочитат синеоки жени. Според същата група учени, ако на синеока двойка се роди дете с кафяви очи, по законите на генетиката жената почти сигурно е изневерила. Хипотеза, която влиза в трайно противоречие с нашите спомени от биологията за разпадането на белезите 3 към 1. Както се казва, истината е някъде там...

47 В някои североамерикански племена аборигени хермафродитите се ползват с особени привилегии и често биват наричани "двойна душа".

48 През 2004-а се разчу следната история: на летището в Атина била задържана жена с колан на целомъдрието, който активирал детектора за метал. Очевидно съпругът й е взел средновековни мерки срещу евентуални изкушения по време на почивката й.

49 Американците имат средно по 11 сексуални партньори в живота си.

50 Мъжете-студенти, които редовно правят секс, страдат по-рядко от депресия, в сравнение с колегите си, които не правят.

51 Обратно - студентките, редовно правещи секс, страдат по-често от депресия, в сравнение с целомъдрените свои колежки.

52 Dogging е нещо като джогинг, но не съвсем. Това е британски термин със значение "да правиш секс или да наблюдаваш как други го правят на полуобществени места, обикновено паркинги". Идва от най-разпространеното алиби "разхождам кучето".

53 Вероятността една жена да стигне оргазъм нараства точно преди или по време на менструацията, защото увеличеният кръвен поток към тазовата зона и естественото овлажнение увеличават изпитваната наслада.

54 Средната дължина на пенис в нееректирало състояние е 8-10 см.

55 Средната дължина на пенис в еректирало състояние е 13-15 см.

56 Жените си фантазират повече по време на секс от мъжете.

57 Някои индуси, практикуващи йога, връзват тежести на пениса си и го разтягат до дължина над 30 см.

58 И това е добре, защото по-голямата честота на сексуалните фантазии при жените се свързва с по-голяма сексуална задоволеност.

59 Същото проучване открива, че мъжете, склонни към фантазиране, са по-малко доволни от връзките си като цяло. Но фантазирането при тях няма пряка връзка със степента на сексуална задоволеност.

60 Приапизмът е болезнена ерекция, която продължава след еякулацията. Ако не се лекува незабавно, може да доведе до увреждане на пениса и дори до импотентност.

61 Ето още една причина мъжете с голямо наднормено тегло да се замислят за промяна на ситуацията: отслабването при мъжа води до увеличаване на размера на пениса. Логиката на процеса: когато се топят мастните образувания около основата на пениса, дължината му видимо нараства - по-точно с около 2.5 см. на всеки 15 свалени килограма.

62 Проучване на 290 двойки под 30-те установява, че мъжете-непушачи правят секс два пъти повече месечно от пушачите. Също така те оценяват изпитаната сексуална наслада по-високо.

63 Електрическите вибратори са изобретени през 80-те години на 19-и век като средство за лечение на жените от истерия и недиагностицирани медицински състояния, включващи припадъци, нервност и раздразнителност - болести, чиито симптоми явно се повлиявали благоприятно от изпитването на оргазъм.

64 През целия си живот един мъж изхвърля приблизително 15-20 л. сперма.

65 Проучване показва, че жените могат да покажат телесни признаци на възбуда, без да си дават сметка за състоянието си. Това е още едно доказателство колко важна е за женския пол психическата настройка, когато си лягаме с някого.

66 В Лондон и Ню Йорк през 19-и век имало пътеводители на публичните домове.

67 Всъщност само 200 сперматозоида от около 100 милиона успяват да достигнат до яйцеклетката.

68 Според австралийско проучване жените, които правят секс със собствения си пол, имат по-големи шансове да изпитат оргазъм. Доказателствата: 31% от жените, които практикуват хетеросексуален секс, не са успели да достигнат оргазъм при последния си акт. При дамите с хомосексуални наклонности този процент е 24.

69 Професор по право твърди, че свободният достъп до порното е най-вероятната причина за спадането с 85 % на случаите на изнасилване в последните 25 години.

70 Според изследване на списание за сексуална терапия жените могат да страдат от понижено ниво на възбуда до една година, след като спрат да пият противозачатъчни. Почти е сигурно, че това се дължи на високата концентрация на вид протеин, блокиращ производството на тестостерон в тялото.

71 Всяка година в Щатите се провеждат около 128 000 Партита на страстта, на които жените се събират, за да говорят за секс и да си закупят разнообразни еротични играчки и стимуланти.

72 След официална критика на кралица Сирикит, властите в Тайланд вземат мерки срещу момичетата, танцуващи върху барове и използващи сексуалността си, за да продават различни продукти.

73 Проучване на университета Уилкс открива, че студентите, които правят секс веднъж или два пъти седмично, имат 30 % по-висока концентрация на укрепващия имунната система имуноглобулин А.

74 Малък брой жени действително са алергични срещу спермата. При тях протеините, отделяни от мъжката простата, могат да доведат до сърбеж, парене и обриви - не само по гениталиите, а и по части на цялото тяло.

75 През 2005-а библиотекарите в Уискънсин събирали пари с благотворителна цел, като продавали календари с провокативни снимки на... себе си, прикрити зад огромни книги.

76 В анкета на списание за секс проучвания интервюираните двойки посочили, че любовната увертюра продължава около 11-13 минути.

77 Същинският полов акт трае средно около 7-8 минути.

78 Може да си мислиш, че бременността убива либидото, но почти половината от бременните жени твърдят, че еротичната им активност си е останала същата или дори се е увеличила.

79 През 2005-а в Мисури се въвежда закон, според който непълнолетните момичета трябва да вземат разрешение от родителите си, преди да си направят интимно обезкосмяване.

80 В университет в Торонто се води курс по разнообразни сексуални техники, включващ академичен прочит на садо-мазото и прочие еротични некласически конфигурации.

81 Според едно проучване 45% от мъжете си мечтаят за по-дълъг пенис.

82 В императорския дворец на Китай много от ключовите постове били поверени на евнуси. Те съхранявали гениталиите си в буркан на висок рафт като символ на издигането си в по-горните слоеве на обществото.

83 Мъжете, които вярват, че имат по-големи пениси, са по-доволни от външния си вид като цяло, в сравнение с онези, които смятат, че имат малки пениси.

84 G-оргазмът и клиторалният оргазъм може да се различават тотално като изживяване. Усещанията при вътрешния оргазъм напомнят потръпване и вибрация, за разлика от електрическия ток на клиторалната крайна точка, твърдят група учени.

85 Женското либидо не проявява дискриминация по полов признак. Едно университетско проучване установява, че хетеросексуалните жени се възбуждат еднакво, когато гледат еротика, включваща мъже и жени, и такава, включваща само жени.

86 Главата на клитора съдържа около 8 000 нервни окончания - това е телесната точка с най-голяма концентрация на чувственост.

87 За сравнение: пенисът съдържа само около 4 000.

88 75% от мъжете със сериозна връзка стигат оргазъм с партньорката си винаги.

89 Едва 29 процента от жените успяват да го направят винаги.

90 Според една анкета, най-разпространената еротична фантазия е сексът с бивш, настоящ или въображаем партньор.

91 За да привлекат повече американска клиентела след Втората световна война, японските проститутки инжектирали в гърдите си течен силикон, който ги уголемявал.

92 Конете изхвърлят около 20 пъти повече семенна течност при еякулация от нашия биологичен вид.

93 Стресът и напрежението в таза може да предизвикат скъсяване на пениса. И обратно - отпуснатият таз може да доведе до увеличаване на дължината.

94 Какво преставлява т.нар. "италиански метод"? Чистата форма на изкуство - слагане на презерватив с уста.

95 И мъжете, и жените са способни да изпитат оргазъм в съня си. Обикновено и двата пола се събуждат от интензивните усещания.

96 В неотдавнашно проучване на тема честота, най-големият процент мъже посочват, че искат да правят секс 3-4 пъти седмично.

97 Най-големият процент жени от същото проучване признават, че също искат да правят секс 3-4 пъти седмично.

98 Проучване на първокурсници стига до извода, че сексуално активните мъже с добро самочувствие имат повече партньорки и проявяват склонност към секс без предпазни мерки.

99 И обратно, сексуално активните жени, които са доволни от външния си вид, са по-малко склонни да въртят бройки и да практикуват рисков секс. Дали?

100 Какъв е вкусът на спермата? Много е относително и силно зависи от това, с какво се храните напоследък. А. Боргес, сексотерапевт от Хамбург, провежда неотдавна следния опит: 50 жени опитали и описали вкуса на спермата на партньорите си, на които давали различни питателни и лекарствени вещества.

Ето веществата, които по показания на вземащите в опита жени, оказали най силно влияние на вкуса на спермата :

Чесън (голяма глава) - кисело, горчиво, с гнил мирис

Аспирин (5 таблетки) - горчиво, силен лекарствен привкус

Ананасов сок (1,5 литра) - сладко, вкусно

Бира (2,5 литра) - воднисто, неприятно

Макар, че спермата притежава характерен тръпчив аромат - този аромат е силно индивидуално зависим. Както няма две момчета с еднакви пениси - така няма и два еякулата с еднакъв аромат, и това вероятно е част еволюционния механизъм за подбор на полов партьнор. Вкусът на спермата е също индивидуален, но най-общо се описва като соленоват /поради концентрираното съдържание на минерални соли/ и "блудкав, лигав" /поради алкалния характер възприеман от рецепторите в устата. ако изпиете глътка силен разтвор на сода за хляб във вода ще добиете представа що е то "блудкав" вкус:) / Писанията на задморски хубавици за "ананасова диета" та да подобрите "вкуса на спермата" смятайте за момински фолклор или за рекламен трик на фирмата продаваща ананаси. Вярно е, че вкусът и аромата при всеки индивид варират, но далеч не в степен такава, че да се влияят от храна. Но от системно тютюнопушене и лекарства - със сигурност се влияят.

http://www.cosmopolitan.bg/love_sex/p3_1102_0.html

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...