Отиди на
Форум "Наука"

Сдружение поставя въпроси относно ректорът на СА "Димитър Ценов"


Recommended Posts

  • Администратор

Учени от Свищов поставят въпрос:

"Уважаеми колеги,

През последните месеци доста се шуми около Стопанска академия Свищов и обвиненията към ректора и приближените му в редица престъпления. Сдружението "За европейско качество във висшето образование и борба с неакадемичните практики и плагиатството" - Свищов ми предостави неоспорими доказателства за явно плагиатстване от страна на ректора на ВУЗ-а в неговата дисертация. Става дума за еднакви пасажи между „творбата” на доц. Величко Адамов и френския икономист Депаленс. ВАК усеща измамата, но истината така и не остава докрай разкрита.

Ето тук са публикувани сравненията между двете „произведения” (http://ivomirchev.com/2010/02/плагиатствал-ли-е-доц-величко-адамов/ ). Тези материали са предоставени и в МОН, но до този момент реакция от там няма...

Ако този материал представлява интерес за Вас можете да изтеглите оригиналите на сканираните документи с далеч по-високо качество от това в сайта на този адрес: www.ivomirchev.com/pub/adamov.rar

Можете да ги използвате по Ваше усмотрение, дори и без да се позовавате на първоизточника. Нашата цел е истината да излезе наяве и прокуратурата да си свърши коректно работата.

Успешен ден!

Иво Мирчев

www.ivomirchev.com"

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Не се занимавайте с тези мръсотии

Нито ги публикувайте

Няма да се занимаваме с нечии кирливи ризи, не сме вестник! Не се набутвайте в интриги, защото може да се окаже, че съответният благосклонно предоставящ инфо човек е чиста проба провокатор, който не си е взел изпита!

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Струва ми се, че това едва ли ще да е най-големият грях на ректора на Стопанска академия "Красьо Черничкият" - Свищов. Иначе у нас си беше практика научните дисертации да са си чиста проба преписване на съветски автори. С "Перестройката" започна да се плагиатства и от западни. Но то и иначе не може. Все пак у нас учените не правят наука, а се препитават на научни постове пишейки доноси.

От подобна дискусия няма да излезе нищо необичайно за държавата на агент Гоце и Красьо с ланците.

Редактирано от Galahad
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Абе тоя дето така раздава компромати и се пъне срещу ръководството е кой знае какъв... Не ни е работа да си разваляме отношенията със университета в Свищов заради подобни неща. Непрекъснато се карат в научните среди относно плагиатството, това е някаква мания. Нека не се завираме между шамарите, сериозно ви говоря - Петре, Росене! Разкарайте го тоя провокатор - ако има някакви проблеми да се отнесе към СНС! Те имат комисия за плагиатството! Щото плагиатство е нещо много широко - човекът може да се е позовал, дори отзад в труда му да е източника и пак да го изкарат плагиат някои злобари!

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ясно е, че този, който критикува едва ли е доброжелател на нашумелият не с добро ректор.

Тъй или иначе скановете са на лице и може всеки да ги разгледа. Сред скановете не откривам обаче дали Величко Адамов е приложил библиографична справка. Ако има такава и книгата на Депаленс е посочена като използвана литература е нормално части от нея заедно с части от другите посочени изследвания да са в основата на дисертацията. Научните трудове се надграждат. И това, което пишем всички ние във форума или извън него сме го научили благодарение на други. Ако обаче не споменава за Депаленс, а е преписал буквално съцинението му като е сменил само авторското име със своето тогава си е плагиатство. За плагиатство се счита и когато е взета такава част, че тя съдържа основното от другото съчинение.

В случая съдейки по номерцата и чертичките в полето предполагам, че става дума за използване на части от съчинението на фр. автор. Но не съм виждал изцяло и двете книги. Ако тези чертички са на всяка страница и над всичко отгоре Адамов не е посочил, че е преписвал от Депаленс нещата отиват на чисто плагиатство и не виждам причина да щадим ортака на Черничкият ланценосец.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...