Отиди на
Форум "Наука"

tervel

Потребител
  • Брой отговори

    593
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    4

Отговори публикувано от tervel

  1. Пътят на българите през хилядолетията.        Основното, което трябва да знаят днес българските младежи, е, ч ние сме сред най-древните народи, основали няколко големи цивилизации. Че сме коренното, автохтонното население в Европа, живяло точно тук, където сме сега, и преди хилядолетия. За което доказателство са последните генетични изследвания. Че не сме пришълци от 7 век на Балканите и Европа. Че това, което се представя като преселване от Изток, е само една част от преместванията на българската народност през вековете. Че сме се разселили и в западна посока до Британските острови още в дълбока древност, за което свидетелства келтският фолклор. Че сме заселили и земите на днешна Италия през 5 и 7 век, за което свидетелстват стотици топоними в Италия днес – и до 19 век край Тоскана е имало графство „Болгария”, а имената на реки, върхове и села са десетки.   Че сме имали писменост преди шумерската, на която тя много прилича. Следи с такава писменост се намират по Северното Черноморие.   Че по нашите днешни земи са намерени най-старите находки, доказващи зараждането на човешката цивилизация в Европа по нашите земи.   Най-старото обработено злато – не в Европа, а в света (!) е намерено във Варненския некропол през 1972 г. и то е на около 7000 години. Това е по-стара цивилизация от тази в Месопотамия и Египет. Но да сте прочели в световните енциклопедии, че най-старата цивилизация е в българските земи?...  

    Из книгата „Основи на българизма” на Волен Сидеров, София 2011 г.

     

    • Харесва ми! 1
    • Благодаря! 1
    • ХаХа 2
  2. "Когато лъжите на шепа спекуланти и объркани хорица бъдат разобличени, ще стане ясно, че ние сме потомци на най-древното цивилизовано население, на тези хора, които са създали най-ранните градове на Европа, на гениите, изобретили колелото, писмеността, най-ранния точен календар, а и са разпространили знанията по металургия, организирано земеделие и скотовъдство в Европа." 

    Amen and Awomen братя мои !

     

     

    • Благодаря! 1
  3. Сериозната наука няма шанс пред разните спаротоковци. Какво прави той. Структурата на есетата му е горе-долу еднаква. Първо разкрива някаква "тайна", разбулва мистерия, после посочва заговор и заговорници (казионната наука и историци), завършва с високопарни думи за повдигане на самочувствието. Какво изправя науката срещу него и подобните нему. Инвентарни списъци, камънаци с неясни надписи, гърнета, кокали, ориентации на кокаляците, хокери, мокери... Никакъв шанс ! Не и тук, не и сред този матрял. 

    • Харесва ми! 3
  4. https://blitz.bg/obshtestvo/nay-golemiyat-strakh-na-drevniya-rim-bil-ot-boyniya-shchurm-na-trakite-sshchiya-kato-na-blgarite_news400056.html

    Встъпвайки в сражение, траките надавали страшен вик и вдигали невъобразим шум с дрънкане на оръжието си... 

    Единобожие и джихад ! Този боен вик на нашите предци е сковавал от страх железните легиони на Рим.

     

    • ХаХа 1
  5. Преди 28 минути, Втори след княза said:

    Да ги поведе Дионис с многобожество, а да ги върне единобог Тангра е много смущаващо.

    Не и ако са тръгнали от земите на гетите. 

    Херодот

    Същите тези траки стрелят със стрели към небето, когато има гръмотевици и светкавици, и заплашват бога, не вярвайки, че съществува друг бог, освен техния собствен.

    Преди 28 минути, Втори след княза said:

    Смятам, че предложената хипотеза е погрешна.

     

    Защо ?  Нашите предци (траки/тураки/турци) са смятали себе си за богоравни. В нашите вени тече кръвта на велики царе, на създатели и разпространители на култура. Това никой не може да ни го отнеме. Осъзнаем ли кои сме, ще започнем и сами да ковем съдбата си. Единствено  така ще получим бъдещето, което заслужаваме. Дедите ни са наричани богоравни, смайвали са много народи с качествата си, нека бъдем верни на предците си и да покажем на света какво можем!

     

    • Благодаря! 1
  6. Преди 16 часа, Atom said:

    Тъй като племената Тур и Ок са се заселили в района на Тракия по едно време, разбираме, че думата Тракия е еволюирала от коренните думи Tur-Ok-Öyü (област на Тур и Ок) в Турокя и с течение на времето Тракия.[4][5 ] пр.н.е. Започвайки от 4000 г. пр. н. е., траките (тур-ок) живеят в обширния регион, обхващащ източна и западна Тракия, България и Македония. траки, регионът е бил под римска окупация през н.е. Те успяват да продължат съществуването си до 46 г. пр. н. е..[4] Тъй като на гръцки няма звук U, гръцката култура, която доминира в региона, произнася името Turokya като Thrakia.

    Тъй де, траки >тураки>тюрки. Траките под предводителството на Дионис са направили поход (и) до Алтай. След хилядолетия *скитане се завръщат в родна Тракия. Сега остава древните траки да се окажат по-близки до някои съвремeнни турски групи (примерно кипърските турци) отколкото до българите и нещата си идват на мястото.

    *скитите също са траки и едновременно тюрки. Демек скитите и траките са турци.

     

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

    • Харесва ми! 2
    • Благодаря! 1
  7. Преди 8 минути, БатеВаньо said:

    Познай в на кого ще се влее вода в мелницата след такъв сценарий, последван с вой до небесата. .....

    Поживем-увидим ! И за траките ще излязат резултати. Като се види какъв буламач са и те... е чак тогава гледай сеир. 

    • Харесва ми! 3
  8. Преди 11 минути, tantin said:

    Може да са се самонаричали кутригури, може да са се самонаричали утигури, може и друго да е..

    Ти отрепа сазаните в Селенга. Много умело тролваш всеки и всичко. Имаш знания, но предпочиташ да се правиш на луд или просто да се бъзикаш.

     

  9. Преди 11 минути, genefan said:

    ова може да навява пак римо-анадолска връзка, но не и прабългарска. Наистнина R1a-Z93 е намерена и сред траките от Железния век(Капитан Андреево)

     

    Чакай малко. Дай да изясним методологията. Значи можело наследник на дошляк от степите да стане трак, а някакъв "чист" славянин "динарец" няма правото да бъде (пра)българин ?

    • Харесва ми! 1
  10. Мисля да се обърна към @genefan Тя е навътре в материята. Чудя се дали знае как стоят нещата с R1a Z93. Имаме го тук през бронза та се чудих дали да пускам тема "Дионис и тракийския поход към Алтай". Истинската българска история!

    https://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191

  11. Преди 47 минути, tantin said:

    Така че намесата на Сунгиреца в прабългарската история не води за никъде,  той е най-вероятно чист славянин. 

    И защо да няма (пра)българин с тази "динарска" група ? Кога се появява хаплогрупата на Балканите и доколко е правилно да бъде нарична динарска ? Пречи ли нещо някой с чисто славянска хаплогрупа да се е самоидентифицирал като чист българин ? Такъв с деформирана кратуна, погребан в (пра)български некропол... Тръгвайки по твоята логика прабългари няма и няма да намерим. Освен ако не изскочи някой якут ловец на белки. Прехврчал хиляди километри със шейната си с елени. То така и средновековни алани няма да намерим...

    • Харесва ми! 5
  12. https://forum.molgen.org/index.php/topic,70.3045.html

     

    Генетик Андрей Маханов: Мы заставляем говорить кости давно умерших людей

    https://www.kp.ru/daily/27588/4859323/

    - Мы в рамках нашего проекта сумели провести анализ более 100 образцов из скифских курганов на территории южных областей нашей страны – это Воронеж, Крым, Причерноморье. И сумели показать, что население Великой Скифии имело в основном сходство с европейским населением, в частности с восточно-славянским в том числе, - поделился на встрече результатами Андрей Манахов.

    Магистерская диссертация Елизаветы тоже была посвящена древним жителям нашей страны - она анализировала ДНК представителей черняховской культуры, которая существовала в Восточной Европы, от Румынии до России, во II-IV веках нашей эры. Оказалось, что у черняховцев есть генетическая связь со скифо-сарматскими племенами, греко-римлянами и даже викингами - и это новое слово в науке.

     

    Ancient DNA sheds light on the origin and migration patterns of the Xianbei confederation

    https://link.springer.com/article/10.1007/s12520-023-01899-x

    • Харесва ми! 1
  13.  

    Pliska and Veliki Preslav: non-invasive research into
    the urban planning of two early medieval centers 

    https://macau.uni-kiel.de/servlets/MCRFileNodeServlet/macau_derivate_00004716/kiel-up_978-3-928794-83-1_p39.pdf

     

    In terms of area, Pliska and Veliki Preslav were comparable to the megacities of the era such as Constantinople and Baghdad.

    • Харесва ми! 4
    • Благодаря! 2
    • Upvote 1
  14. Преди 5 часа, Южняк said:

    Любопитна тема. В Плиска с неинвазивна технология (георадари и т.н.) чешкият екип разкри 7000 жилища на "простолюдие" към средата на 9-ти век, втора, външна крепостна стена, която обхваща и защитава горнитре жилища и неизвестен засега брой жилища извън втората стена. ако кажем, че са още 1000 (повече са) + неизвестен (за мен) брой каменни къщи, така че тези няма да ги включа в сметката, това прави популация с абсолютна долна граница от 32 000 души. Горната граница според мен (и според екипа на проекта) е двойно по голяма, но дори да си стоим в двойната, това превъща Плиска във второто по големина селище *в Европа* (*първото, естествено, е Константинопол, без Константинопол да е към същата дата кой знае колко по-голям (митовете за половония милион настрана, тъй като се отнасят за далеч по-късна дата). Другата изненада е, че в този момент Плиска е *по-голямо* селище от Солун, както като размер, така и като популация, а другото голямо селище в ПБЦ - Преслав, е селище *с размера на солун* - като брой на обиталищата, площ и дори като градоустройство, което е подозрително идентично със солунското.

    По нищо не личи, че на някой му пука за Плиска. Обект с огромно значение за българската и европейската история. Тотален нихилизъм и дълбоки комлекси за малоценност. Чест и почитания за екипите работещи по обекта. Като се замисля колко милиони са потрошени за второразрядно византийско градче като Перперикон... Дионис, Орфей-Морфей, бла-бла... само Овчаров да се прави на Индиана Джоунс.

    • Харесва ми! 4
    • Благодаря! 1
  15. Преди 12 минути, Южняк said:

    хехе, Теревеле, не знам немски, човек. кажи с две думи какво пишат.

    Ми то и аз не го шпрехам. Това е отдавна известната фалера от Сурчеа. Някои румънци се опитват да свържат този мотив с птицата с един прочут келтски шлем. За мен най-близко до релефа Мадара е сцена от горепосочения сасанидски печат. Под коня лежи (вероятно) лъв, а зад него по - слабо различимо е куче с издължена муцуна и изплезен език подобно на кучето от мад. конник.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...